Er is in Thailand ophef ontstaan om een leraar die de leerlingen in de klas slaat omdat ze warme kleding dragen. De leraar gaat volledig uit zijn dak en schreeuwt tegen de studenten dat ze er uit zien als Hill Tribe kinderen. 

Een studente zette de video van het incident op sociale media, het filmpje werd veelvuldig bekeken. Er is te zien dat de leraar haar klasgenoten tegen het hoofd slaat omdat hij niet wil dat ze eruit zien als kinderen van een bergvolk.

“Dit gebeurde op een gerenommeerde school in de provincie Pathum Thani,” zo schreef de student. De leraar wilde niet dat de studenten warme kleding dragen als ze ‘s ochtends worden opgesteld om het volkslied te zingen, omdat ze op hilltribe kinderen zouden lijken.
“Er zal niets met de docent gebeuren. Hooguit zal de schooldirecteur een kort gesprekje met hem hebben en daarmee wordt de zaak afgedaan. Wij, studenten, kunnen weinig doen.”

De video toont een aantal vrouwelijke studenten in een klaslokaal die bij het schoolbord staan. De leraar schreeuwde naar hen, riep hun namen en sloeg ze hard op het hoofd.

Op sociale media is er veel kritiek op de leraar voor het gebruik van “buitensporig geweld” tegen de studenten, en men beschuldigde hem van discriminatie van bergvolkeren.

Video: Thaise leraar slaat leerlingen om het dragen van warme kleding

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/Hwr3AjAopYI[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thaise leraar slaat leerlingen om het dragen van warme kleding (video)”

 1. Jacques zegt op

  Dat Thailand op sommige gebieden wat achter loopt is wel vaker te constateren. Zie in dit verband de afdoening van de administratie bij bijvoorbeeld de immigratie politie, waarbij dossiervorming een graag gedane bezigheid is. De kopieermachine roodgloeiend etc. Ik herinner mij nog wel Nederland in de eind jaren 50 en begin jaren 60. Mijn lerares Nederlands kon toen ter tijd ook wat van dit soort praktijken ten toon spreiden. Er werden in die periode ook leerlingen met een rietje op de handen geslagen ten aanzien van alle klasgenoten op het bureau van de onderwijzeres. Ook het lang moeten staan met je neus in een hoek van het klaslokaal met ezelsoren op is mij en andere klasgenoten wel ten deel gevallen.

  Mishandeling is van alle tijden en is echt niet meer te accepteren. Het is maar goed dat ik niet in het klaslokaal stond, want ik had hem wel even de oren gewassen, wat een blaag. Ik neem aan dat hij dit niet in zijn opleiding mee heeft gekregen.
  Ik mag wel hopen dat hij hiervoor gestraft wordt, maar het kan ook wel geïnterpreteerd worden als opvoedkundige klappen op het hoofd en dan gaat men op de desbetreffende school over tot de orde van de dag. De wereld zit vol met vreemde vogels die denken dat ze alles kunnen maken en doen. Afwachten of we hier nog iets van horen.

 2. henk zegt op

  Je kunt de kinderen toch ook op een andere manier straffen , met iets waar ze ook
  nog iets van leren.
  Het is maar goed dat ik zoiets niet zie want dan komen de klappen op iemand anders zijn hoofd.
  Wat natuurlijk ook geen oplossing is.
  Een maand naar huis sturen zonder loon lijkt mij beter.

 3. teun zegt op

  Deze leraar is totaal ongeschikt voor z’n vak. Als hij mijn kind zo had behandeld en gediscrimineerd dan was hij nog niet van mij af. Hij heeft met zijn handen van de leerlingen af te blijven. Maar ja, als je hier ziet wat er op TV komt, is het ook geen wonder. Geweld en dan met name het slaan van vrouwen wordt dagelijks als normaal vertoond in films/series.

  Kennelijk is ook deze “leraar” verbaal gehandicapt. Hij mept, omdat hij kennelijk zijn “visie” niet in een gewoon gesprek kan voorleggen aan de leerlingen. Het is voor hem te hopen, dat er niet op een dag een “Hilltribe-delegatie” bij hem langs komt. Of misschien is het wel een goed idee??

 4. Martien zegt op

  Geef die hufter maar uit mijn naam een flinke schop voor zijn…….? het invullen mag u zelf bepalen.
  Schandalig dat dit anno 2016 nog gebeurt!
  In Nederland kan hij meteen zijn biezen pakken.

 5. quillaume zegt op

  Deze schoft is het woord leraar totaal niet waard.
  Dit heeft niets met een corrigerend tikje te maken, maar pure mishandeling en dan ook nog op het hoofd de meest kwetsbare plek van het lichaam. Je blijft met je poten van mensen af en zeker van kinderen.
  Persoonlijk zou ik graag eens een corrigerend gesprekje hebben met dit stuk onbenul. ( ik druk me nu nog heel subtiel uit )

  • rob zegt op

   Ik heb tijdens mijn trips door Thailand in de afgelopen jaren zo nu en dan wel eens wat vechtpartijen gezien, zowel tussen Thai onderling alsook Thai met buitenlanders, en het valt erg op dat de Thai een voorkeur hebben om tegen het hoofd te slaan / schoppen. Zelfs als de tegenpartij op de grond ligt, al of niet bewusteloos, blijft men tegen het hoofd trappen.

   Op internet zijn in diverse sociale media filmpjes te zien van dit soort vechtpartijen en ook soortgelijke filmpjes zoals in dit artikel.

   Soms is het bij de beesten af in dit land.

 6. Thomas zegt op

  Het slaan van de kinderen krijgt alle aandacht, en terecht. Maar de wijze waarop hij hiermee de bergvolken als achterlijk en barbaars neerzet wordt blijkbaar gewoon geaccepteerd. Thailand is achter die mooie lach toch veelal ook erg racistisch. Jammer van zo’n smet op een ook erg mooi en fijn land.

 7. theoS zegt op

  Wat ook als straf gebruikt wordt, voor een ongehoorzame leerling, is dat deze 2 uur lang in de brandende zon onder de vlaggemast staan moet. Toen ik daar wat van zei kreeg ik te horen dat ik als Farang van het Thaise discipline systeem niets begreep. Zo hoort het waren de opmerkingen. Van mijn eigen family en school gaande kinderen. Mijn zoon ( toen nog klein ) ging jaren geleden op Taek-Wondo les en na elke sessie moesten alle studenten in de rij langs de leraar lopen en kregen allemaal een keiharde mep met een bamboe lat op hun kont. Hij had een paar rooie striemen op zijn kont en ik heb hem toen gelijk niet meer laten gaan. Ik ken nog veel meer voorbeelden, zoals een Vader die mij uitlegde hoe je je kinderen met een lat moest slaan zonder dat er wat te zien was. Kinderen slaan bij de ouders hoort hier in Thailand bij de opvoeding. Niet goed te praten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website