Het succesverhaal van Leicester City heeft een Thais randje de club is immers eigendom van Vichai Raksriaksorn. Deze miljardair is rijk geworden met de King Power Duty Free winkels in Thailand.

Helaas heeft Leicester City gisteren heeft verzuimd om het kampioenschap in de Premier League veilig te stellen. Op bezoek bij Manchester United bleef de koploper steken op 1-1.

Maandagavond komt de enige overgebleven concurrent Tottenham Hotspur in actie. Het verschil op de ranglijst bedraagt acht punten. Op bezoek bij Chelsea moeten de Spurs winnen, zo niet dan is Leicester zonder te spelen alsnog kampioen van Engeland.

‘Magische krachten’

Het succes van deze underdog is moeilijk te verklaren of toch niet? Als het Leicester City lukt hun eerste Premier League titel in honderd jaar in de wacht te slepen, moet dat wel te danken zijn aan de monnik Chao Khun Thongchai, die tijdens de wedstrijd mediteert in een speciale Boeddharuimte, ingericht door Vichai Srivaddhanaprabha. De monnik kijkt niet naar de wedstrijd, maar stuurt ‘positieve energie’. ‘Ik ben niet zo bezig met het resultaat, want ik moet kalm blijven en neutraal’, zegt de man die nauwelijks iets begrijpt van het voetbalspel.

De voetballers hebben allemaal aan het begin van het seizoen drie magische amuletten gekregen. Overigens gelooft Thongchai niet dat zijn magische amuletten de club landskampioen kunnen maken. Het succes van de club schrijft hij toe aan het management van Vichai en het harde werk van spelers en coach: “Mijn zegeningen, amuletten en andere heilige voorwerpen zijn er alleen maar om hun vertrouwen te geven. Ik zeg niet dat het allemaal door mij komt, ik zeg dat het vertrouwen een groot verschil maakt.”

Voetbal

Thongchai die op 15 jarige leeftijd monnik werd en nu 64 is, zegt nooit belangstelling te hebben gehad voor voetbal tot Vichai die in 2010 de club kocht en hem uitnodigde het station te zegenen. Sindsdien heeft hij het drukker dan ooit, want voetbalfans, atleten en coaches weten hem te vinden in Wat Traimit in Bangkok. Fans vragen hem de clubvlag te zegenen; atleten en coaches komen voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd in de hoop het geluk aan hun zijde te krijgen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Leicester City FC krijgt zegen van Thaise monnik”

  1. Slagerij van Kampen zegt op

    Over die King Power shops werd frequent gepubliceerd op het nu toch helaas enigszins kwakkelende forum “Bangkok scams”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website