Wat vindt u van de Lady Parking in Khon Kaen?

Door Paul Schiphol
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
28 juli 2015

Geen idee of dit vaker voorkomt in Thailand, maar op de 1e etage (voor Thais de 2e) in de parkeergarage behorend bij het Central Plaza Shopping Complex in Khon Kaen, zag ik een ½ verdieping gereserveerd als parkeerplekken exclusief voor dames.

Is dit nu een geweldige service, een vertraging t.o.v. de Europese emancipatie golf of ronduit discriminatie (positieve?) op basis van “gender”?
De parkeerplekken zijn beter verlicht, liggen prettig ten opzichte van de etage ingang van Central Plaza. Ze lijken ook breder en naar ik heb horen vertellen (niet waargenomen) is er desgewenst parkeer assistentie aanwezig. Lijkt me geweldig zeker voor de wat kleinere Thaise dames in zo’n enorme auto als bijvoorbeeld een Toyota Fortuner.

Zelf heb ik met een dergelijke service geen moeite, maar is dit volgens mij in een (Noord) Europese stad ondenkbaar. Graag verneem ik hoe de dames op Thailandblog een dergelijke service zien.

22 reacties op “Wat vindt u van de Lady Parking in Khon Kaen?”

 1. Liesbeth zegt op

  Wij wonen in de buurt van Harderwijk, en daar zijn al jaren plaatsen in de parkeergarage alleen voor dames beschikbaar.
  Mooie service. Vlakbij de toiletten én in het zicht van de bewaking! En inderdaad, de plaatsen zijn wat breder.

 2. Rob Piers zegt op

  Aanvullende mogelijkheid: gaat het wellicht om de rijvaardigheid en met name de vaardigheid om in te parkeren, van, in dit geval, de Thaise dames?

 3. Nik zegt op

  In bepaalde hotels in Europa heeft men ook deze service. Met name hotels die gelegen zijn in bebost gebied. Een aantal parkeerplaatsen dicht bij de receptie zijn voor dames gereserveerd.

 4. Magda zegt op

  We zijn op vakantie in Kroatië en hier zijn er ook plaatsen op sommige parkingen alleen voor de vrouwen

 5. lexphuket zegt op

  De eindelijk bijna klaar gekomen parkeergarage bij het vliegveld in Phuket kent dit ook. De begane grond (first floor) is nog niet in gebruik. De eeste verdieping (= second floor) is uitsluitend voor de dames.
  De heren moeten het wat hoger op zoeken

 6. Rob zegt op

  Dit is in een Noord Europese stad ook normaal. In Duitsland komt dit vaker voor.
  Het begin van de parkeergarage is daar vaak voor dames. Dat is makkelijker in en uit rijden.

 7. eddy zegt op

  Ook Central Plaza in Udon Thani heeft een gelijkaardige parking en er is parking assistentie, vrouwvriendelijk en veilig. Enkele verdiepingen hoger is er een gelijkaardige parking voorbehouden voor minder validen, zeer brede plaatsen om het in en uitstappen te vergemakkelijken. Soms zijn er zaken waarin Thailand voorop loopt t.o.v Europa/ B+NL. Ook de toilet faciliteiten zijn een voorbeeld, op elke verdieping, groot en proper. In B vindt je dat ergens verscholen in een uithoek, max 2 WC’s en € 0,50 betalen.

 8. aart zegt op

  Ook in Duitsland zie je naast de snelwegen parkeerplaatsen alleen voor vrouwen.
  Deze zijn goed verlicht en liggen direct bij de restaurants. En dat is al jaren zo.
  Niets nieuws onder zon.

 9. eduard zegt op

  Ze hoeven nu korter te lopen , werden veel tasjes roven gepleegd,aldus big-c medewerker,waar dit ook van kracht is.

 10. Robert F. Zurel zegt op

  Een dames parking is in Phuket heel normaal. Op het vliegveld is deze service zowel bij vertrek, als ook bij aankomst (waar normaliter niet mag worden geparkeerd).t

 11. marjan zegt op

  Ook bij Seicon Square( groot shopping centre) in Bangkok hebben ze dat.
  Mooi toch!
  Overigens heb je daar ook op andere plekken parkeerassistentie, de mannen met voortdurend een fluitje in de mond:)

 12. ivo zegt op

  Prima toch, je ziet ze in Duitsland ook al jaren langs de snelweg en in parkeergarages. Altijd zodat ze goed (veilig) in het zicht liggen.
  Hmmm moet thailand alleen dan niet nog een sectie reserveren voor het derde geslacht?

 13. Rob V. zegt op

  Het kan behoorlijk druk zijn in KhonKean, soms is het echt zoeken naar een plekje.Deze vrouwen parkeerplaats is dan ideaal, mijn vrouw rijd in bijna alle gevallen als we op vakantie/familei-bezoek zijn in Thailand.

  Gezien de kans op tasjesroof (of erger…) is een overzichtelijke, goed verlichte plek dicht bij de ingang natuurlijk fijn. Een soort van VIP parking (die je ook geregeld ziet bij Thaise warenhuizen etc.) . Uiteraard zou het nog beter zijn als gewoon de hele parkeerplaats goed verlicht, veilig etc. is want als man kun je natuurlijk ook in een donkere uithoek van je spullen beroofd worden. De wat bredere parkeerplek is dan wel weer overdriven, damesdoen niet of amper onder voor mannen. Extra brede vakken zie ik liever voor heb die dat echt nodig hebben: invalide plaatsen ivm toegankelijkheid rolstoel of andere hulpmiddelen.

 14. Jef zegt op

  Voor dames gereserveerde extra brede parkeerplaatsen in de dichtste nabijheid van een commerciële bedoening, kosten extra geld en hebben dan allicht in de eerste plaats een commerciële bedoeling. Thailand heeft wel mannen/vrouwen-rolpatronen die de man voorop laten lopen, maar iedere Thaise man weet ook wel dat hij best de richting uitgaat die zijn vrouw of vriendin wil. En zij weet al van haar vriendinnen waar ze wil shoppen.

 15. henry zegt op

  In Bangkok zij n ladies parking heel normaal, de High End Malls hebben ook allemaal valet service

 16. BA zegt op

  Opmerkelijker is dan toch de supercar parking op de ground floor van Central Plaza Khon Kaen.

 17. Ron Bergkotte zegt op

  Ja ik heb ook laatst een parking gezien met speciale plekken voor de dames. Wat me opviel was dat de breedte van de vakken c.a anderhalf maal de breedte van de normale vakken was. Kunnen ze slecht in parkeren ?

 18. Gerardus Hartman zegt op

  Dus als ik het goed begrijp is het kwestie van seat wisselen naar vrouw achter het stuur met man naast haar en kinderen achterin bij inrijden van parkeerplaats voor vrouwen om een snelle en ruime parkleerplek zonder zoeken te kunnen bemachtigen. Of staat er ook nog een bord dat alleen vrouwen zonder andere passagiers in de auto hier de parkeerplekken mogen benutten?

 19. de laender zegt op

  In chiang mai heeft ieder parking van Central een dames parking ,gemakkelijk u als man stapt uit en u vrouw parkeert.
  Goede oplossing

 20. Fransamsterdam zegt op

  Jammer dat Paul alleen geïnteresseerd is in de mening van de dames. ☺

 21. robert zegt op

  En waar moeten nu de ladyboy’s parkeren ???

 22. aart zegt op

  Lijkt me duidelijk dat ook ladyboys op een dames parking mogen staan.
  Ook die lopen in strakke jurken en sarongs.;-)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website