Laat je prikken en win een koe in Chiang Mai!

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
21 mei 2021

Thailand is druk bezig met het vaccinatieplan om de Covid-19 crisis te bezweren, maar de organisatie loopt niet geheel op rolletjes. Bepaalde groepen uit de Thaise samenleving kunnen zich nu laten registreren voor een vaccinatie, waarmee begin juni een aanvang zal worden gemaakt.

Een van de groepen bestaat uit 60-plussers, maar het enthousiasme om zich te laten registreren is niet groot. De lokale overheden doen er veel aan om mensen ervan te overtuigen, dat een vaccinatie goed is voor iedereen.

Een middel om mensen van vooral het platteland over de streep te trekken is het weggeven van cadeautjes, zoals halskettinkjes, cadeaubonnen of zelfs geld, maar het percentage van de mogelijke registraties ligt nog altijd ruim onder 50%.

Een wel zeer bijzondere actie om bewoners zich te laten registreren en vaccineren komt uit het district Mae Chaem in de provincie Chiang Mai. Daar wordt vanaf begin volgende maand, als de vaccinaties gaan plaatsvinden 24 weken lang elke week een jonge koe onder de gevaccineerde burgers verloot ter waarde van ca. 10.000 baht.

Dat plan stond de lokale bevolking wel aan en sinds de bekendmaking daarvan is het aantal inschrijvingen in enkele dagen opgelopen van enkele honderden naar enkele duizenden.

Bron: Reuters


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Laat je prikken en win een koe in Chiang Mai!”

 1. Chris zegt op

  Dit lijkt me gokken en is dus verboden in dit land. Hier moet prayut naar kijken.

  • willem Hagting zegt op

   Het is geen illegaal gokken omdat er niet betaald wordt. Gewoon een lucky draw. Komt veel voor in Thailand.

 2. ton zegt op

  Mogelijk zal na het winnen de koe weer verkocht worden. Zo wordt de koe een echte “cash cow”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website