Een week geleden kreeg Issara in KRO Spoorloos van zijn Thaise moeder weinig goeds te horen over zijn biologische vader. Issara wil graag weten of de verhalen van zijn moeder echt kloppen.

In ‘KRO Spoorloos’ van maandag 20 mei krijgt hij antwoord op al zijn onbeantwoorde vragen. Issara groeide als adoptiekind op in Nederland, maar zijn eerste wiegje stond in Thailand.

Voor de ontknoping van de zoektocht naar zijn Thaise familie reisde Issara met ‘KRO Spoorloos’ naar zijn geboorteland. Hij ontmoette er zijn biologische moeder, en die sprak bepaald niet liefdevol over de vader van Issara. Moeder vertelde dat haar ex-man losse handjes had en drugs gebruikte. Zwanger van Issara sloeg ze op de vlucht.

In deze uitzending van ‘KRO Spoorloos’ reageert Issara’s vader op de beschuldigingen.

‘KRO Spoorloos’, maandag 20 mei om 21.15 uur op Nederland 1.

9 reacties op “KRO Spoorloos naar Thailand: ‘Is mijn vader echt zo slecht?’”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Tja daar zit wel enig waarheid in.
  Bij veel Thaise mannen is dit hetzelfde liedje.
  Ze willen een Thaise vriendin.,maar die heeft wél te luisteren naar hem.
  Daarnaast willen de meeste thaise mannen hun vrienden niet missen als zij
  eenmaal getrouwd zijn met een thaise.
  Veel bar en karaoke-bezoekjes, vreemd gaan, veel alcohol zuipen en straal bezopen worden.
  En als manlief in de late uurtjes, of dan wel vroeg in de morgen bezopen thuis komt,
  en moeders is boos en gaat te keer, dan kan ze veelal een vuistslag in ontvangst krijgen van manlief.
  Kijk maar eens om je heen op straat of waar dan ook in Thailand.,als je een vrouw ziet met een blauw oog of een opgezwelle gezicht.,dan zul jij je niet afvragen of ze misschien tegen een lantaarnpaal is opgelopen.

  • Sir Charles zegt op

   Ach, het bekende vooroordeel of cliché vergelijkbaar met dat de meeste Thaise mannen het liefst de gehele dag in een hangmat liggen met een fles HongTong binnen handbereik of dat andere cliché daarop aansluitend dat daarom veel Thaise vrouwen om die redenen beslist een farang als echtgenoot willen hebben.

 2. leonard zegt op

  Wat een levenservaring heeft Hans van Mourik. Hij heeft wel in erg veel keukens kunnen meekijken. Ik vind dat zijn reactie op het artikel niet geplaatst had moeten worden. Een en al vooroordeel!

  • ruud NK zegt op

   Leonard, voor een groot deel heb je gelijk. Er zijn heel veel goede en zorgzame thaise mannen.
   Maar er zijn ook een aantal slechte gasten en de thai kan heel geweldadig zijn. Een afspiegeling hiervan zie je in de thaise soaps. Ik zelf heb meerdere keren een thaise gezien met blauw oog etc. Tijdens mijn hardlooprondjes kom ik een paar keer per jaar huilende vrouwen tegen in het bos, omdat ze zich in het dorp schamen.Ook mijn schoonmoeder kreeg er regelmatig van langs, hoewel haar man niet dronk. Was er zelfs eenmaal getuigen van.

   Iets anders, mijn achterbuurvrouw verzorgt al lange tijd een baby van andere mensen. Maar de laatste maanden krijgt zij hiervoor niet meer betaald. De vader drink, slaat en draagt geen geld af aan zijn vrouw. De vrouw is nu ook aan de drank en er is dus geen geld meer. Mijn buurvrouw overweegt nu, met toestemming van de moeder, om de baby op haar naam te zetten. Of te wel, zij wordt wetmatig de “pleegmoeder” van de baby.

   En dan zeg ik Hans van Mourik zit er niet zover naast in veel gevallen.

 3. Maarten zegt op

  Hans, het viel me al op dat de straten vol zijn met bont en blauw geslagen vrouwen. Vroeg me altijd al af hoe dat kwam. Dank je voor de uitleg.

 4. Hans-Chang zegt op

  Dat van die blauwe ogen is misschien lokaal verschillend, maar de rest komt in meer of mindere mate overal op deze aardbol voor…

  Maar zoals altijd zijn de excessen zichtbaarder, het over grote gedeelte van de Thaise mannen en Nederlandse mannen zijn brave huisvaders…

  Ik kom nu al een tijdje in Thailand en ben regelmatig met familie en thaise vrienden.
  Sommige drinken inderdaad ‘als een kameel water zeg maar’ maar dat is het dan ook en vaak op hoogtij dagen als songkran etc..

  Daarnaast is Karaoke voor een ieder beter te doen als je een paar glazen op hebt !

 5. Jörg zegt op

  Net het tweede deel van de uitzending gezien (n.a.v. dit bericht vanochtend eerste deel terug gekeken). De uitzendingen geven naar mijn mening een aardig beeld van hoe het er veel in Thailand aan toe gaat. De vader was daar overigens ook behoorlijk open (eerlijk) over. Kan me daardoor voorstellen dat Issara niet trots is op zijn natuurlijke vader…

  Vraag me wel af hoe het komt dat hij zo lang is (1 meter 90 volgens de site van Spoorloos), dus ik dacht in eerste instantie dus dat hij een farang vader had. Of zou het dan toch door de aardappels komen?

 6. rene zegt op

  Dat veel Thaise mannen bedorven sullen zijn komt door hun opvoeding, of beter, door het gebrek eraan. Meisjes moeten van kleinsaf aan meehelpen in het huishouden en ten dienste staan van het mannelijke deel van het gezin. De jongens daarentegen zijn kleine prinsjes, die op hun wenken bediend worden en, voor zover mogelijk, in hun nukken worden opgevolgd.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Rene Zie mijn column: https://www.thailandblog.nl/column/zijn-thaise-kleine-kinderen-verwende-krengen/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website