Jana gaat extreem in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
19 september 2014

Jana van Beek is blij. Na een ruim vier uur durende operatie in een Thaise kliniek mag de als Joeri geboren Amersfoortse zich eindelijk volledig vrouw noemen. ‘Als ik het traject in Nederland had gevolgd, zou het zes jaar hebben geduurd.’

Bangkok

Voor een televisieprogramma ging Jana vorige maand naar Bangkok, om zich daar te laten opereren. Borsten en goed gevulde lippen had ze al. Maar uiteindelijk wilde ze 100% vrouw zijn dus ook de penis moest verdwijnen.

De ombouwoperatie slaagde, het herstel verloopt voorspoedig. ‘Ik kan me nu echt vrouw voelen. Ik ben erg gelukkig.’, zo laat Jana weten in het TV programma ‘5 Extreem’

TV programma

‘5 Extreem’ is een nieuw reportageprogramma van RTL 5. Ewout Genemans is de maker van deze spraakmakende reeks en hij neemt ook de presentatie op zich. In ‘5 Extreem’ volgt hij Nederlanders die een opzienbarende levensstijl, passie of opvatting hebben. Hij probeert te achterhalen wat hun drijfveer is, waar ze voldoening uit halen en hoe ze tegen zichzelf aankijken.

Ewout gaat mee met Jana, een man die zich in Thailand liet ombouwen tot vrouw. Hij wilde het juist daar laten doen omdat de procedure in Nederland hem te lang duurde. In Bangkok, het mekka van de sexchanges, wordt hij meteen geholpen. Nederlandse artsen raden het sterk af om deze ingrijpende operatie daar te laten uitvoeren, maar dat weerhield hem er niet van om te gaan.

De reis en de operatie van Jana in Bangkok is zondag te zien bij RTL5 in het programma 5 Extreem, om 21.30 uur.


» Laat een reactie achter


14 reacties op “Jana gaat extreem in Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Ik zag wat foto’s van Jana maar in haar zucht er vrouwelijk uit te zien is ze toch wat doorgeslagen. Door die extreem opgespoten lippen lijkt ze totaal niet vrouwelijk. Haar gezicht lijkt eerder verminkt, bijna monsterlijk. Jammer en onnodig.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Jos zegt op

   Ik schrok er ook van. Ik hoop voor Jana dat het allemaal slinkt, dat het nu zo dik is door zwellingen van de operatie. Anders ziet ze er echt niet uit.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Lex k. zegt op

    Jos, ik denk toch niet meer dat het slinkt, er staat in het artikel ” borsten en opgespoten lippen had ze al” dus voor dat dat ze naar Thailand kwam, dat zullen dus geen verse operatie littekens meer zijn

    Lex k.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Eric zegt op

  Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
  Dat je als man geboren graag als vrouw door het leven wilt is te begrijpen en wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd en gerespecteerd.
  Waar ik grote vraagtekens bij zet is het vrouwelijk schoonheidsbeeld dat Joeri / Jana heeft.

  Ik ken geen enkele vrouw die klaagt over haar schoonheid en omgebouwd wenst te worden tot Donald Duck!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
 3. phet zegt op

  Nou Peter, dat vind ik ook. Ik was nogal geschrokken van haar uiterlijk. Het was allemaal te veel.
  Ze ziet er uit als een stripfiguur, terwijl ze in Thailand echte kunstenaars zijn in plastische chirurgie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 4. Edith zegt op

  Zomaar een vraag die bij me opkomt: hoe zit het met Jana’s paspoort? Kan dat; als man Nederland verlaten en in Thailand aankomen en als vrouw het land weer verlaten en in Nederland aankomen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Simon zegt op

   In Nederland is het mogelijk, in je paspoort, van geslacht te veranderen zonder dat er daadwerkelijk een geslachtsverandering, heeft plaats gevonden. Ik neem aan dat Jana dit al bij voorbaat had geregeld.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • RonnyLatPhrao zegt op

   Bij mijn weten controleert immigratie alleen of je op de foto gelijkt. Andere onderdelen moet je (voorlopig) niet tonen als bewijs of die al dan niet aanwezig zijn…. 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. yvonne zegt op

  Ik heb hem/ haar ook gezien echt over the top het gezicht is zeker te hopen dat het slinkt anders verminkt voor het leven en ben je dan gelukkig

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Lex k. zegt op

  De titel van het artikel klopt zeker “Jane gaat extreem”
  Wat jammer voor haar dat je niet de hele procedure in Thailand gevolgd heeft, voorbeelden van zeer geslaagde operaties genoeg.
  Dit kan toch niet het eindresultaat zijn wat ze voor ogen gehad heeft, toen ze er aan begon??
  Nogmaals heel jammer voor haar dat ze de procedure niet door een Thaise arts heeft laten uitvoeren.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. François zegt op

  Geweldig, die omschrijving van de presentator van het programma. Goed dat er bij staat dat hij op zoek gaat naar achtergrond en drijfveren, anders hadden ik zo maar gedacht dat het het zoveelste sensatie-pulpprogramma zou zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. Dj zegt op

  Net het programma gezien, helaas ging Ewout respectloos met een aantal zaken om ,typisch hetro gedrag in ze taal en omgang en soms was de woord keus echt niet netjes, gewoon boers, hij moet echter nog een hoop leren die Ewout.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. Dj zegt op

  En voor Jana alle respect, ze doet het toch maar. Suc6 Jana

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. Laura zegt op

  Verschrikkelijk programma. Respectloos en vol onwaarheden.

  De procedure in Nederland duurt minimaal 1,5 jaar na een wachtlijst van enkele maanden. Minimaal 6 gesprekken, 1 per maand in het VU of net zoveel gesprekken met een minimum van ca 15 én een second opinion bij het PIG of van de Vaart. Daarna minimaal 1 jaar onder begeleiding hormonen gebruiken en leven in de geslachtsrol waartoe je voelt dat je behoort. Dat is de procedure in Nederland, geen 6 jaar! Dit is ook de procedure die Preecha aanhoud waar Jana zich heeft laten opereren. De andere Thaise chirurgen, Saran, Chettawut en Suporn hanteren deze procedure ook. Is internationaal vastgelegt in de WPATH SOC. Geen van deze chirurgen doen een geslachtsaanpassende operatie zonder die procedure en inleveren van een door twee psychologen ondertekende verklaring. De verklaring mag geen kopie zijn en word op echtheid nagetrokken bij de psychologen die getekend hebben.

  Zowel he t VU als het PIG en van de Vaart werken samen met deze chirurgen in Thailand. Dit wordt niet afgeraden en is niet gevaarlijk. De operatie techniek loopt voor (zo is er geen ontharing nodig, dit word tikdens de operatie gedaan op een manier dat littekens door haar verborgen zullen zijn) er zijn minder complicaties en intemsievere nazorg. Helaas alleen lang niet voor iedereen weggelegd. Geplamde operaties in het buitenland worden lang niet altijd vergoed, je moet het eerst voorschieyen, vaak maar een deel vergoed en reis en verblijfskosten betaal je sowieso zelf.De kosten liggen al snel tussen de 12.000 en 20.000 euro.

  Jana denkt zelf dat het nog 4 tot 6 jaar zal duren. Dit kan aan contra-indicaties liggen (psychische problemen). Hoe Jana er uitziet in haar gezicht is door dat ze dit al eerder heeft laten implanteren en inspuiten en heeft niets met de twee operaties in Thailand te maken.

  In de ogen van sommigen(velen) is Jana meer een drag queen dan een vrouw geboren in het verkeerde lichaam. Ze is zeker niet representatief voor hoe vrouwen geboren in het verkeerde lichaam, zich presenteren, uiten, voorstellen en over zichzelf praten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website