Overal ter wereld vieren Chinezen vandaag het nieuwe jaar, van het varken, met de gelukswens: “Gong Xi Fa Cai!”, de feestelijkheden duren maar liefst 15 dagen. Wil je daar wat van meemaken, bezoek dan Chinatown in Bangkok.

Voor de Chinezen is dit het begin van het jaar 4717 en dat wordt wereldwijd groots gevierd. Ook in Nederland en België wordt dit feit gevierd bij de Chinese gemeenschap met veel rode versieringen, vuurwerk, optredens, geschenken en lekker eten. In Thailand worden in deze periode extra veel toeristen verwacht. Thailand heeft een grote Chinese gemeenschap en veel Thai hebben Chinese voorvaderen.

Het jaar van het varken

Het varken is de laatste in de reeks van de dierenriem. Ben je in het jaar van de het varken geboren dan ben je vriendelijk, loyaal, eerlijk, beleefd en creatief, maar soms ook een beetje naïef.

Volgens de overlevering riep Boeddha alle dieren bij zich voor hij stierf. Er zouden er twaalf zijn komen opdagen: als eerste de rat, toen de os, tijger, haas, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond en als laatste het varken.

4 reacties op “Gelukkig Chinees Nieuwjaar: Het jaar van het varken”

 1. Johan zegt op

  Nou zit momenteel in Pattaya, maar buiten een paar rotjes gisterochtend en gisteravond 2x een paar jonge gasten, waarvan 1 met trommel, 1 met masker en de derde met een petje voor de donaties, die dus duidelijk een clandestiene bijverdienste probeerde binnen te halen, merk je er hier helemaal niks van en valt het erg tegen.

 2. Jasri zegt op

  Kan iemand mij vertellen waarom de schoolkinderen vrij zijn met het chinees nieuwjaar?
  Het is toch een feestdag voor chinezen?

  • theoS zegt op

   Alleen scholen die gedreven worden door Chinese-Thai. Krijgen ook les in Chinees. Is er bv een in Ban Amphur.

 3. koos zegt op

  In Udon Thani was het gisteravond gezellig en druk en zeker de moeite de waard om heen te gaan.
  https://www.facebook.com/udonthaniupdate/videos/1179880835502242/
  Trouwens niet alleen met chinezen want het is ook voor Vietnam nieuwjaar.
  En In Udon wonen meer dan 20.000 vietnamezen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website