Overal ter wereld vieren Chinezen vandaag het nieuwe jaar, van de os, met de gelukswens: “Gong Xi Fa Cai!”, de feestelijkheden duren maar liefst 15 dagen. Wil je daar wat van meemaken, bezoek dan Chinatown in Bangkok.

Voor de Chinezen is dit het begin van het jaar 4719 en dat wordt wereldwijd groots gevierd. Ook in Nederland en België wordt dit feit gevierd bij de Chinese gemeenschap met veel rode versieringen, vuurwerk, optredens, geschenken en lekker eten. In Thailand worden in deze periode normaal gesproken extra veel toeristen verwacht, maar nu vanwege de pandemie helaas niet. Thailand heeft een grote Chinese gemeenschap en veel Thai hebben Chinese voorvaderen.

Het jaar van de Os

Ben je in het jaar van de de os geboren dan ben je krachtig en betrouwbaar, een geboren leider, een harde werker, kiest het liefst de kortste weg, zachtaardig en geduldig, maar kan ook flink uitvallen, is soms koppig.

Volgens de overlevering riep Boeddha alle dieren bij zich voor hij stierf. Er zouden er twaalf zijn komen opdagen: als eerste de rat, toen de os, tijger, haas, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond en als laatste het varken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website