Thaivisa heeft op woensdag 3 oktober 2018 een bericht geplaatst over een Nederlander, die in geldnood zou zitten.

Het bericht is geplukt van een Facebook pagina en ging vergezeld van een gedetailleerde foto.
De foto, waarschijnlijk genomen bij een nog onbekend vliegveld in Thailand, toont de man met twee borden waarop zijn verhaal te lezen is. Het gaat om een Nederlandse man van 70 jaar, die beweert dat al zijn geld (50,000 baht) gestolen is door Thais. Hij kan nu geen ticket naar Nederland kopen, heeft geen familie om hem uit de nood te helpen en ook de Nederlandse ambassade wil geen helpende hand bieden. Hij vraagt voorbijgangers hem te ondersteunen door een horloge van hem te kopen, die hij in prijs van 250 naar 200 baht heeft verlaagd.

Op het eerste gezicht is het een onwaarschijnlijk verhaal en het riekt zelfs naar nepnieuws, maar het is natuurlijk best mogelijk dat de man door onbekende omstandigheden in de problemen is geraakt.

We nodigen de man uit zich bij de redactie (info@thailandblog.nl) bekend te maken, zodat hij zijn echte verhaal kan doen, dat op onze weblog kan komen te staan. Als u de man herkent, maak hem dan op deze uitnodiging opmerkzaam.

24 reacties op “Een Nederlandse gepensioneerde in geldnood”

 1. johank zegt op

  3 oktober, dat is ruim een maand geleden.
  Ik denk dat deze “vogel” al lang is gevlogen.

  • Sjaak S zegt op

   Is het al november? Volgens mij is johank al met de winterslaap begonnen… Het is pas 4 oktober…

 2. RON zegt op

  Beste redactie,

  Het zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn.
  Ik denk dat er veel, zeg maar gerust heel veel buitenlanders lopen,
  met weinig tot geen geld en een enorme overstay.

  Maar de Ambasade doet inderdaad helemaal; NIETS.

  • Rob V. zegt op

   Niets? Wat verwacht je dan dat ze doen?

   Ze doen wel iets hoor, ze treden op als bemiddelaar of brengen je in contact met je familie. Ze zullen uiteraard niet je vliegticket of ziekenhuisrekening voorschieten.

   Zie bijvoorbeeld:
   1. Leuk achtergrond artikel: https://www.thailandblog.nl/achtergrond/consulaire-afdeling-nederlandse-ambassade-in-bangkok/
   2.  https://www.thailandblog.nl/nieuws-nederland-belgie/ruim-3000-nederlanders-problemen-tijdens-verblijf-buitenland/
   3. https://www.thailandblog.nl/achtergrond/consulaire-hulp-en-andere-bijstand-thailand/

 3. Paul zegt op

  Wat een bs verhaal van die man.
  Heeft hij geen retour ticket?
  Als gepensioneerde komt elke maand geld op je rekening.
  Mij lijkt het heel eenvoudig om (pensioenen worden rond de 23e van elke maand gestort) een ticket te kopen.
  50.000 Bath is omgerekend ongeveer € 1600. Heeft hij aangifte gedaan van diefstal?
  Ik zie het financiële probleem niet.
  Voor rond € 500 kan je al naar Nederland vliegen.

 4. aad zegt op

  Sorry hoor maar wie gelooft dat? Grappenmaker! Gewoon de ambassade opbellen.

  • Cornelis zegt op

   De ambassade opbellen? En dan?

 5. Geertg zegt op

  Heb dit bericht eerder op fb gezien. Persoonlijk vond en vind ik het n raar verhaal. Bestolen worden dat kan natuurlijk. Maar dat ineens al je geld wordt gestolen is vreemd. Als deze man werkelijk 70 is krijgt hij maandelijks AOW en mogelijk pensioen.

  Hij zal zo te zien ook ergens wonen, ziet er niet onverzorgd uit. Zijn AOW wordt waarschijnlijk naar n bank hier overgemaakt of staat in Nederland op de bank.

  Dus even vrienden en kennissen vragen om hem te helpen tot er weer geld is gestort. Dan vlug n ticket kopen en terug naar Nederland.

 6. teun zegt op

  Wat een onwaaarschijnlijk verhaal! Had de man dan geen retourticket? Hij woont niet in Thailand, want dan is TBH 50.000 niet voldoende.
  Als het wel serieus zou zijn dan helpt verkoop van een horloge voor TBH 200. Daar koop je geen ticket voor.

  Zoals Donald T. zou zeggen: “fake news”.

 7. Christina zegt op

  Hij kan wachten tot zijn AOW en eventueel pensioen is gestort daarvan kan hij zijn ticket kopen.
  Dit is naar mijn idee geen zuivere koffie sorry.

  • Cornelis zegt op

   Misschien heeft-ie helemaal geen AOW…………

 8. jan zegt op

  je ziet steeds meer van dit soort mensen , dus farang langs de weg geld vragen met allerlei smoezen , om geld , zo verdienen ze lekker bij .
  Ze kunnen gewoon een regeling treffen bij de Nederlandse ambassade , en kunnen dan naar huis maar dat is de bedoeling niet ,ze denken dat ander buitenlanders medelijden hebben en zo kunnen ze goed rond komen .

  groeten aan al die oplichters.

  • Cornelis zegt op

   De ambassade geeft je ècht geen geld voor een ticket!

   • kees cirkel zegt op

    Nou ik heb het zelf meegemaakt, alles verloren geld passen, alleen mijn paspoort lag in de kluis van de kamer, ben er mee naar de ambassade gegaan, die hebben mijn paspoort ingenomen en me een ticket betaald om thuis te komen, moest het in Nederland terug betalen, en kreeg mijn paspoort terug. probeerde nog bij de KLM maar die gaven niet thuis, dus ik was blij met de hulp van de Ambassade .

    • Hoe lang is dat geleden?

    • Ger-Korat zegt op

     Nou als je het zelf hebt meegemaakt dan was het je eigen schuld. Want wel een vakantie naar Thaland van een paar duizend Euro en dan geen reisverzekering afgeslotenvan een paar tientjes. Reisverzekeraar en alarmcebtrale hadden je dan geholpen.

   • Tino Kuis zegt op

    Nee, Cornelis, geen geld. Maar wat ze wel doen is contact leggen met familie, vrienden en hulpinstanties. En informatie en adviezen geven. Dat helpt vaak is mijn ervaring.

 9. quillaume zegt op

  Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van de man voordat ik
  reageer.

 10. slagerijvankampen zegt op

  Mogelijk heeft een aantrekkelijke, veel te jonge vrouw in zijn oor gefluisterd: “I love you!” De rest laat zich raden.

 11. Sjaak S zegt op

  Wanneer hij als Nederlander al jaren buiten Nederland woonde, kan het toch ook zijn dat hij te weinig inkomen heeft, of niet. Voor ieder jaar gaan er 2% af.

 12. mr.Bojangles zegt op

  Ikzelf loop uiteraard ook altijd met 5 horloges rond. Altijd handig als er 4 uitvallen, weet ik nog steeds hoe laat het is.

 13. lung addie zegt op

  Heb dit verhaal reeds een paar dagen geleden op Thaivisa gelezen…. met de nodige reacties. Ook daar werd sterk getwijfeld aan de ware achtergrond van het verhaal. Het rammelt zowat van alle kanten. En horloges trachten te verkopen voor 200THB??? Mogelijk zoekt hij een middel om gedeporteerd te worden want… horloges verkopen is WERKEN en daarvoor heb je een workpermit nodig. Wie weet wordt hij opgepakt wegens illegaal werken in Thailand. Moet je voor zo een stoten 70jaar geworden zijn?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik weet natuurlijk niet of hij hier nu nog legaal verblijft, maar dat deporteren zou dan wel eens naar een plaats kunnen zijn dat hij liever niet heeft.

   Als hij wordt opgepakt zal hij inderdaad wel gedeporteerd worden, maar of dat naar Nederland zal zijn is een andere vraag. Dat zal enkel gebeuren op het moment dat hij een ticket kan betalen. Als hij geen ticket kan betalen, wordt het waarschijnlijk eerst een reisje naar het Immigration Detention Centre (IDC), tot iemand een ticket voor hem betaalt.
   Dat zou voor hem dan wel eens lang wachten kunnen worden in onaangename omstandigheden.

   Sommige met “overstay” denken nogal gemakkelijk dat “overstay” geen probleem is. Ze denken dat wanneer ze worden opgepakt en geen ticket kunnen betalen, Thailand hen wel zal deporteren door hun een ticket te betalen en op een vliegtuig te zetten.
   Uit die droom worden ze maar best snel wakker en anders zal dat in het IDC wel gebeuren…

   https://www.bangkokpost.com/news/special-reports/1414047/detention-centres-stuck-in-past-century

 14. teun zegt op

  Nog eens even het bericht laten inwerken. Er zijn 3 mogelijkheden t.w.:

  1. de man is vakantieganger. Hij meldt, dat hij TBH 50.000 is kwijtgeraakt. Maar niet dat hij zijn retourticket kwijt is geraakt. Maar dat blijft onduidelijk.
  Hij is kennelijk in dit scenario ook nog eens zonder reisverzekering op vakantie gegaan. Om een nieuw ticket enkele reis Amsterdam te kopen, zal hij toch ca 75 (!) horloges moeten verkopen….. Waar betaalt hij de inkoop daarvan dan?

  2. de man is hier wel met een retourticket gekomen, maar heeft besloten hier te blijven. En is hier dus illegaal.

  3. de man is hier ooit met een visum binnengekomen, maar heeft dat niet kunnen verlengen. Waarschijnlijk destijds visum verkregen op basis van TBH 8 ton op rekening bij bank. Of een lager bedrag aangevuld met AOW/pensioen oid. Van die TBH 8 ton (of lager) is intussen veel verdwenen….. en dus geen visum en dus moeten vertrekken.
  Maar kennelijk ook geen geld om een enkele reis (ca TBH 15.000) te kopen.

  In alle gevallen is er sprake van “eigen schuld, dikke ..”.

  Gewoon een charlatan, waar de thaise overheid snel korte metten mee moet maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website