Foto uit archief (Editorial credit: De Visu / Shutterstock.com)

Na Angelina Jolie heeft ook de wereldberoemde zanger Ed Sheeran zichzelf getrakteerd op een traditionele sak yant-tatoeage. Op Instagram deelde hij zondag een video waarin te zien is hoe hij getatoeëerd wordt.

De techniek voor deze tatoeage maakt geen gebruik van een standaard naald, maar van een lange bamboestok of een metalen pin, waarbij voor Sheeran de metalen variant werd gekozen. Voorafgaand aan de sessie gaf hij aan behoorlijk zenuwachtig te zijn.

De populaire Britse artiest, die in Thailand was in het kader van zijn tour, koos ervoor het kunstwerk op zijn been te laten zetten. Hij gaf toe het proces allesbehalve plezierig te vinden en zei: “Dit zou ik echt niet elke dag willen doen.”

Nadat de tatoeage was voltooid, was Sheeran echter zeer te spreken over het eindresultaat. “Kijk hoe mooi,” merkte hij op terwijl hij zijn nieuwe inktwerk in de spiegel bewonderde.

Sak Yant-tatoeage

Een Sak Yant-tatoeage is een traditionele vorm van tatoeage die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië, met name in landen als Thailand, Cambodja, Laos, en Myanmar. “Sak” betekent “te tatoeëren” in het Thais, en “Yant” is afgeleid van het Sanskrietwoord “Yantra”, wat instrument of talisman betekent. Deze tatoeages staan bekend om hun spirituele en religieuze betekenis en worden vaak geassocieerd met bescherming, geluk, kracht, en succes.

Sak Yant-tatoeages worden traditioneel aangebracht door monniken of gespecialiseerde tatoeëerders, bekend als Ajarns, die heilige teksten, symbolen, en geometrische patronen gebruiken die specifieke krachten of zegeningen bevatten. De inkt wordt meestal aangebracht met een lange bamboestok of metalen staaf, wat een onderscheidend kenmerk is van deze tatoeagekunst.

De ontvanger van een Sak Yant-tatoeage krijgt vaak specifieke regels of voorschriften mee die hij of zij moet volgen om de magische eigenschappen van de tatoeage te behouden. Deze regels kunnen variëren afhankelijk van de specifieke Yant en de meester die de tatoeage heeft aangebracht.

Sak Yant-tatoeages zijn populair bij zowel locals als buitenlanders die de culturele en spirituele betekenis van deze kunstvorm waarderen. Ze worden vaak gezien als meer dan alleen lichaamsversiering; voor velen zijn het krachtige symbolen van geloof en bescherming.

Ed Sheeran

Ed Sheeran is een Britse singer-songwriter en muzikant, geboren op 17 februari 1991 in Halifax, Engeland. Hij staat bekend om zijn kenmerkende mix van pop, folk, en akoestische muziek. Sheeran brak door in 2011 met zijn debuutalbum “+”, met hits zoals “The A Team” en “Lego House”. Zijn daaropvolgende albums, zoals “x” (uitgesproken als “multiply”) in 2014, met de hit “Thinking Out Loud”, en “÷” (uitgesproken als “divide”) in 2017, met hits als “Shape of You” en “Castle on the Hill”, hebben zijn status als een van de meest succesvolle muzikanten ter wereld bevestigd.

Sheeran staat bekend om zijn dynamische live-optredens, het schrijven van liedjes voor andere artiesten, en zijn samenwerkingen met diverse muzikanten over verschillende genres heen. Hij heeft meerdere muziekprijzen gewonnen, waaronder Grammy Awards, Brit Awards, en een Ivor Novello Award. Naast zijn muziekcarrière heeft Sheeran ook cameo-optredens gemaakt in films en televisieseries, waaronder een opvallende verschijning in “Game of Thrones”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)

3 reacties op “Ed Sheeran laat in Thailand traditionele sak yant tattoo zetten”

 1. PEER zegt op

  wát ‘n poespas, zeg!
  En dan doet ie nét alsof hij zit te bidden “ook nog ook nog” (Brabantse uitdrukking).
  Thaise religieuze tatoeages horen bij Thaise mensen, die begrijpen ze en worden meestal in tempels gezet door monniken.
  Zeker niet met de hele pers erbij!
  Dit riekt naar commercie, zoals die mooie Thaise zegt dat hij de wereld er mee kan laten genieten.

 2. Ron zegt op

  Zeer opmerkelijk want de meeste tatoeëerders weigeren een Sak Yant tattoo onder de gordel te plaatsen,
  alzeker in een tempel.
  Misschien wordt voor sommigen een uitzondering gemaakt…
  Groet ,
  Ron

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik dacht dit eigenlijk ook, maar blijkbaar zijn er bepaalde Sak Yant ontwerpen die onder de taille mogen gezet worden. Tenminste dat zegt hij toch op de video.
   Het zal inderdaad zeker ook wel afhangen van diegene die ze zet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website