Thailand is een levensgevaarlijk land als het om het verkeer gaat. Maar liefst 5,1% van de stergevallen in het land zijn te wijten aan verkeersongevallen. Daarmee staat Thailand op de tweede plaats van meest gevaarlijke landen ter wereld, als het om verkeersslachtoffers gaat. Om de cijfers terug te dringen, willen de Thaise autoriteiten nu een opmerkelijk plan introduceren: dronken chauffeurs confronteren met lijken in het mortuarium.

Nonjit Natepukka, directeur van de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor gemeenschapsdienst, verklaart aan Bangkok Post dat het aantal dronken bestuurders ondanks hun inspanningen nog steeds in stijgt, zowel bij tieners die voor het eerst dronken achter het stuur kruipen als bij recidivisten. In een poging de boodschap toch over te brengen, heeft hij aan de regering voorgesteld om chauffeurs met een glas te veel op, een tijdje te laten doorbrengen in een mortuarium van een ziekenhuis

Natepukka kwam vorige week met deze suggestie en de Thaise overheid lijkt er oren naar te hebben. Zo werden enkele ziekenhuizen al gebrieft over de maatregel. Dat is net op tijd voor Songkran, een nieuwjaarsfeest dat de Thais tussen 13 en 15 april vieren met de nodige hoeveelheid drank en verkeersslachtoffers. De Songkranvakntie (seven dangerous days) betekent 2,3 verkeersdoden per uur.

Bron: Bangkok Post – www.bangkokpost.com/news/general/925049/drunk-drivers-are-morgue-bound-literally

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Dronken chauffeurs in Thailand moeten voor straf het lijkenhuis bezoeken”

 1. John Chiang rai zegt op

  Als ik terug denk aan de reacties die gegeven werden op de bijdrag,,Ode aan de Thaise man”viel mij op dat velen in hun omgeving alleen mannen kenden,die vlijtig waren,en geen problemen hadden met alcohol. Dat dit hier en daar best mogelijk is,en dat niet alleen mannen deze problemen hebben,maar ook vrouwen,is nog lang geen garantie dat er in Thailand qua alcohol iets geweldig misloopt. Bij de mensen die stoer blijven volhouden,dat dit sterk overdreven is,en dat alcohol eigenlijk geen Thais probleem is, zullen ook nu weer de voorgeslagen maatregel van Dhr.Nonjit Natapukka in twijfel stellen. De meeste Thais die ik ken op ons dorp,hebben geen enkele gewetens bezwaren,om naar het nuttigen van alcohol een Auto of een brommer te besturen,waarvan velen reeds op erbarmelijke wijze zonder alcohol aan het verkeer deelnemen. Ook nu zal het ondanks maatregelen met Songkran weer hevig toe gaan in het verkeer,zodat zich de vraag stelt,of een bezoek aan een lijkenhuis werkelijk leerzaam zal zijn.

 2. Jan Belg zegt op

  Ik denk dat het een goed idee is.
  Een kennis van mij (brandweerman) bracht zijn 2 zonen naar de kankerafdeling van St Pieters hospitaal in Brussel, in die zalen waar de mannen hun longen aan het uithoesten zijn.

  en die zijn direct gestopt met roken.
  Jan

 3. Harm zegt op

  Dan moeten de aangehouden bestuurders niet “”even”” in het mortuarium verblijven ( een uurtje) maar laat ze daar bv een nacht lang werk verrichten zoals schoonmaken o.i.d.
  De door de Thai gevreesde geesten komen tenslotte bijna allemaal in de nachtelijke uurtjes spoken
  Wellicht dat dat helpt maar een uurtje is zo om dus daar heb je niets aan.

 4. Reint zegt op

  Misschien werpt het vruchten af, maar daarnaast moet men zich meer inspannen om het in de eerste plaats te voorkomen. Mijn inziens moet er veel meer gecontroleerd worden op snelheids overtredingen, die ook ten gevolge van dronkenschap voorkomen.
  Korte tijd geleden is een vriend van me aangehouden na enige meters op zijn brommer:
  Politie, heeft u gedronken?
  Vriend, Ohh ehh
  Politie, Ik heb u zien dinken ….. 5000Baht
  Vriend, ik heb maar 2200
  Politie, ok
  Vriend, En als ik nu verder rij komt je collega en will ook geld zien.
  Politie, nee nee, we weten nu dat jegeen geld meer hebt.
  Zie hier, eerst wachten om de hoek van de bar en zeker weten dat je geld krijgt en vervolgens een dronken man verder laten rijden. De politie neemt dus ook geen verantwoordelijkheid om ongelukken te voorkomen.
  Ik zou zeggen stuur de politie ook maar naar het lijkenhuis.

 5. Loeng Johnny zegt op

  Onlangs had ik een sterfgeval in de familie. De overledene was gestorven in een ziekenhuis. Van mortuarium was geen sprake, het stoffelijk overschot werd onmiddellijk naar de tempel overgebracht. Op zo’n 2 uur tijd werd daar alles in gereedheid gebracht voor de begrafenis die 3 dagen duurde.

  Dus ik zou niet weten waar die dronken chauffeurs naartoe zou moeten gaan om de doden te ‘bezoeken’.

  Dit was wel in een grote stad in de Isaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website