Sommige vooroordelen lijken wel aardig te kloppen. Zo zijn Britse drinkers driemaal vaker per jaar dronken dan welke andere nationaliteit dan ook. Britten laten weten dat ze gemiddeld 51,1 keer per jaar bezopen zijn, bijna eenmaal per week. Ook in Thailand lusten Britse expats wel een slokje, zo is mijn ervaring.

Voor het onderzoek, de Global Drug Survey, is er gekeken naar het drankgebruik in 36 landen. Onderzoekers uit Londen ondervroegen 5.400 mensen uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en meer dan 120.000 mensen wereldwijd en daarmee is dit onderzoek het meest omvangrijke ooit.

Opvallend is dat vooral veel landen waar Engels de voertaal is hoog scoren als het gaat om drankmisbruik. Na de Britten komen de Amerikanen gevolgd door Canada en Australië. Nederland neemt met een 21e plek een bescheiden plaats in op de drankladder. Onze zuiderburen, de Belgen, doen het een stuk slechter met een elfde plek. De gemiddelde Belg is 35 maal per jaar dronken.

De onderzoekers concluderen wel dat er wel langzaam minder alcohol gedronken wordt.

Bron: Daily Mail

15 reacties op “Britten grootste zuipschuiten ter wereld”

 1. Dezeschrijver zegt op

  Ik bezocht Praag een tijdje geleden. Ze zijn er trots op ’s werelds beste consumenten van bier te zijn. (Hun eigen bier natuurlijk)

 2. John Chiang rai zegt op

  Nou ja ik ben zelf Brit,en geef toe dat ik mij voor het zuipgedrag van mijn eigen landgenoten af en toe diep schaam.
  Alleen aan de betrouwbaarheid,en met name waar het onderzoek precies gehouden is,heb ik toch wel mijn twijfel.
  Zeker als we alleen daar kijken waar dit zuippubliek zich het liefste ophoud,komen de Britten qua zuipen niet altijd positief weg.
  Plaatsen zoals Mallorca,Ibiza,maar ook Pattaya en Patong zijn onder vele anderen bij uitstek die plaatsen die dit zuippubliek aantrekken.
  Ook veel Duitsers die hun hele vakantie op Ballerman (Mallorca)verbrengen zijn natuurlijk bij uitstek een groep die de statistiek behoorlijk kunnen beinvloeden.
  Als je de naam,, Global Drug Survey” leest,krijg je bij de cijfers toch de indruk dat het onderzoek verre van global gehouden is.
  Waar is op de onderstaande link bijv,Rusland met het enorme hoge Vodka verbruik te vinden,die bij de top van de wereld hoort bij het aantal doden door Lever aandoeningen.
  Ook Thailand en vele andere landen, waarvan ik dacht dat ze toch wel een behoorlijk slokje dronken,staan helemaal niet vermeld.
  Dat ze veel minder drinken,is mij in de omgeving waar ik meest ben,nog niet opgevallen.
  Kan iemand mij vertellen waar de ontbrekende landen zich opgehouden hebben tijdens dit onderzoek??
  https://www.dailymail.co.uk/health/article-7031677/UK-adults-drunk-world.html

  • theoS zegt op

   Wat dacht je van de Finnen? Dat zijn pas echte zuipschuiten. Noren en Polen kunnen er ook wat van. Britten willen altijd vechten als ze dronken zijn.

 3. Johnny BG zegt op

  De Daily Mail heeft sowieso niet een goede score qua betrouwbaarheid maar wat dan nog?

  Bezopen of beneveld zijn is iets heel natuurlijks voor vele vroegere en inheemse bevolkingen. Nu de overgrote meerderheid geprogrammeerd is om dit af te keuren onstaat er een gecreeerd probleem.
  De grootste zangers in de popmuziek kwamen tot stukken vanwege “middelen” en tot op heden houden veel mensen van die muziek.

  Een dag niet beneveld is een dag niet geleefd zou het uitgangspunt moeten zijn, daar wordt de wereld een stuk rustiger van.
  Voor de negativalingen; wat is nu erger? Meer dan de helft van de bevolking met overgewicht en obesitas vanwege het volvreten met daarbij zeer veel medische kosten of een paar procent die last heeft van een kater de volgende ochtend?

 4. Jacques zegt op

  Bij mijn weten is de overlast van dronken mensen een die zijn weerga niet kent. Natuurlijk zijn er mensen bij die een vrolijke uiting geven aan overmatig gebruik, maar de meerderheid wordt er niet vrolijk van. Wat het met je gezondheid doet dat behoeft geen betoog.

 5. Sir Charles zegt op

  Wat erger is? Dat is toch niet moeilijk te beantwoorden oftewel overgewicht en obesitas én daarbij bovendien ook nog dagelijks ‘sochtends een kater.
  Komt veelvuldig voor.

 6. Leo Th. zegt op

  Wat een onzin om te beweren dat de wereld een stuk rustiger zou worden door je klem te zuipen. Met name uitgaansgeweld ontstaat door macho’s onder invloed van alcohol, die voor geen enkele rede vatbaar zijn, terwijl ook achter de voordeur veel geweld door alcoholmisbruik plaats vindt. Overgewicht is niet gezond maar je dagelijks volgieten vanzelfsprekend ook niet. Bovendien bevat alcohol veel calorieën dus dat zorgt ook voor overgewicht. Denk nu niet dat ik geheelonthouder ben, lust op zijn tijd best een glaasje maar jezelf laveloos zuipen is andere koek. Andere genotsmiddelen gebruik ik niet maar daar ging dit artikel ook niet over.

 7. pjotrpatong zegt op

  Ben het met John Chang Rai eens, wel eens op Scandinaviërs gelet ? Om 10 uur in de ochtend liggen ze al op het strand vacuum te trekken aan hun fles bier en dit gaat de hele dag door tot ze in coma vallen in de zon en er einde dag uit zien als een tomaat. Skol !

  • Joost M zegt op

   Wij zien de scandinviers altijd dronken….Reden, als ze op vakantie drinken dan verdienen ze geld omdat het in hun eigen land niet te betalen is.

 8. chris zegt op

  Vergeet de Daily Mail.
  https://ourworldindata.org/alcohol-consumption

  • Hans Pronk zegt op

   Mooi overzicht Chris!
   Moslims drinken inderdaad weinig volgens dat onderzoek en de Thai trouwens ook:
   85.1% van de Thaise vrouwen heeft de laatste 12 maanden niet gedronken tegen slechts 16.4% van de Nederlandse vrouwen. En:
   54.6% van de Thaise mannen heeft de laatste 12 maanden niet gedronken tegen slechts 7.1% van de Nederlandse mannen.
   Al die verhalen over Thaise zuipschuiten zijn dus zwaar overdreven.

   Iets dergelijks geldt trouwens ook voor roken:
   Slechts 1.9% van de Thaise vrouwen rookt maar wel 24.4% van de Nederlandse vrouwen (https://ourworldindata.org/smoking). Van die cijfers zullen veel farangs opkijken.

   • John Chiang rai zegt op

    Wat de Moslims betreft kan kan dat inderdaad kloppen.
    Dat de Thais ook weinig drinken kan ik hier in het Noorden niet zien.
    Veel Thais die ik hier in het Noorden zie,en daar ben ik zeker geen bijzonderheid,zuipen zolang ze straal bezopen zijn.
    Even snel voor de gezelligheid een biertje drinken,zoals wij dit kennen,is voor veel Thais niet mogelijk.
    Voor hun wordt het eerst echt sanoek,als iedereen straal bezopen is,en staan heel raar te kijken als een Farang,die na een paar Bier genoeg heeft,naar huis gaat.
    Ga maar is een paar jaar ergens op het land wonen,dan kom je er snel achter dat ook het bovenstaande onderzoek erg onbetrouwbaar is.
    Mijn vrouw zelf Thai,moest er tenminste hartelijk om lachen.

    • Hans Pronk zegt op

     Het is een beetje raar om op grond van eigen bevindingen te concluderen dat het onderzoek erg onbetrouwbaar is. Maar als het om eigen bevindingen gaat: zelf ken ik maar heel weinig mensen hier in mijn omgeving die door blijven drinken. Het gebeurt natuurlijk wel maar dan betreft weinig mensen (mannen meestal) en niet vaak. Mijn voetbalteam bijvoorbeeld stopt meestal na 1 biertje. Dat is in Nederland wel even anders.

 9. fred zegt op

  Het blijft me verbazen dat hoe streng men altijdis als het over die ‘andere’ drugs gaat hoe mild men is als het over een zware drug als Alcohol gaat.
  Alcohol is één van de zwaarste en meest verslavende drugs die er is. Waarom een wietboer moet gestraft worden en een wijnboer prijzen moet krijgen gaat mijn petje te boven.

 10. Sjaak S zegt op

  Ik ben het met Joost eens… de meeste Scandinaviërs die ik ken zuipen, niet drinken, echt zuipen en alles door elkaar bier met gin, underberg, wodka…als het maar alcohol is. Of het nu Noren, Zweden of Denen zijn…

  Toen ik vroeger nog als steward werkte en op de korte vluchten naar Scandinavië vloog, werd er al in de ochtend sterke drank gevraagd, door zowel mannen als vrouwen en niet maar eentje…

  De Engelsen waren altijd heel beleefde gasten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website