Het Thaise medium Naew Na berichtte eerder deze week over de arrestatie in de Lat Prao buurt van Bangkok van een Belgische acteur die al jaren zonder papieren in Thailand was.

 

Met zijn verhaal over valsheid in geschrifte, zwarte lijst, illegaal de grens over, zich verstoppen zonder paspoort, bijna elke dag een andere vrouw in zijn appartement te gast hebben, en dan verschijnen in Thaise soaps en films, omdat hij Thais kon spreken, is als een Thaise film op zich.

Immigration werd via een (anonieme) e-mail getipt over een Europeaan, die al vier jaren lang als een bon-vivant een mooi leven leidde in een Wang Thong Lang appartement. Hij zou echter geen paspoort hebben en de politie stelde een onderzoek in. Maar in de database van Immigration was niets te vinden over deze 49-jarige Belg, aangeduid als Mr. Prima. Ook zijn vingerafdrukken werden gecontroleerd en daar bleek uit, dat hij eerder in 1999 wegens valsheid in geschrifte was gearresteerd. Hij werd daarop gedeporteerd en kwam op de zwarte lijst, zodat hij niet naar Thailand kon terugkeren.

Uit de bekentenis van Mr. Prima kwam naar voren, dat hij in 2014 had geprobeerd via Suvarnabhumi weer toegelaten te worden, maar hij werd geweigerd. Hij reisde daarop via Myanmar naar Cambodja. Van daaruit is hij via een sluiproute toch weer in Thailand terecht gekomen.

Hij nam zijn leventje in Bangkok weer op en slaagde er via een casting agent rollen te krijgen in Thaise soaps en andere films. Mr. Bravo, die vloeiend Thais spreekt, is een echte persoonlijkheid, die van acteren houdt en geaccepteerd werd in het Thaise acteurswereldje. Hij werd vaak ingehuurd als er in de film een buitenlander nodig was.

Hij is nu in handen van de politie van Wang Thong Lang en hij moet maar zien hoe hij zich daar met zijn acteertalent uit redt.

Bron: forum.thaivisa.com/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Belgische acteur zonder papieren en wonderlijk verhaal gearresteerd”

 1. JM zegt op

  Wat is zijn naam dan?

  • John zegt op

   Hij heet Rafaël van z’n voornaam. Z’n achternaam wist ik niet.

 2. John zegt op

  Toevallig ken ik deze man al jaren. Hij kwam vaak bij mij in de condo zwemmen. De Thaise berichtgeving over hem is zwaar overdreven. Acteur is hij zeker niet. Hij deed af en toe mee in een reclame filmpje en had ook wel eens een bijrolletje in een soap maar zeker geen gesproken tekst. Altijd krap bij kas omdat hij eenvoudigweg maar eens in de 2 a 3 maanden een dagje mocht figureren. Daarom woonde hij ook in een condo van maar 3000 baht huur per maand. Eigenlijk gewoon een arme sloeber dus.
  Ook speelde hij bijna ieder jaar een paar dagen voor de kerstman in een van de grote shopping malls ( hij had daar zeker de juiste postuur voor ).
  In de Thaise media foto’s van een hele groep politie mensen waarvan 3 volledig uitgedost in combat kleding en bewapend.
  Deze kerel is een zeer rustige persoonlijkheid maar zoals de Thaise politie / media hem afschilderen denk je met een zware terrorist te maken hebben. Niets is minder waar. Hij is gewoon een rustige aardige gozer.
  Als ze 1 politieagent maar zijn adres hadden gestuurd had hij gewoon heel rustig meegekomen , totaal geen problem. De Thaise politie wil dus duidelijk een signaal uitsturen dat ze dit soort mensen keihard aanpakken.
  In mijn ogen totaal overbodig.
  Zijn illegale aanwezigheid in Thailand is natuurlijk zeker niet goed te praten.
  Gr .

 3. Ton zegt op

  Een verrader slaapt.nooit.

 4. l.lagemaat zegt op

  Nadat genoeg bewijs was verzameld, ging de immigratie de heer Prima controleren op zijn bestaan in Thailand.

  Hij is nu in de handen van de Wang Thong Lang politie en wordt opnieuw op de zwarte lijst van Thailand geplaatst, bijgewoond door IB chief Lt-Gen Sompong “Big Oud”.
  Door het verscherpte beleid van PM Prayuth en DPM Prawit op het gebied van buitenlandse wetsovertreders viel nu ook Prima door de mand.

 5. peter zegt op

  OK stond ook een stukje op TVF. Net ff gekeken op Naew Na.
  Gek genoeg staat in tekst men Pimar en op de foto’s men Prima,ok what ever
  zal wel iemand boos hebben gemaakt zodat ie verlinkt is.
  Absurde is dat ze een hele stapel kopstukken hebben gecharterd voor een persconferentie
  een hele show met 3 combat gastjes erachter , een in wit anderen in zwart.
  De witte uitrusting is zeker in geval van sneeuw.

 6. Jacques zegt op

  Wat voor ons geldt is natuurlijk ook op deze man van toepassing. Daar moeten geen uitzonderingen voor gemaakt worden en een flinke boete en uitzetting voor lange tijd is wat mij betreft op zijn plaats. Hij heeft immers getoond, wat ik op maak uit het stukje, maling te hebben aan de geldende regels en niet te schromen om misdrijven, zoals valsheid in geschrifte, te plegen. Waaruit de valsheid in geschrifte in 1999 gepleegd bestond weet ik niet, maar kan best eens met zijn verblijf te maken hebben gehad. Dit soort delict plegers treffen we overal aan, ook in Nederland. Ik heb er zelf velen in bewaring gesteld en mogen uitzetten en voor de grote meerderheid had ik hier weinig problemen mee. De wetten zijn er niet voor niets en dienen te worden nageleefd. Maar ja de “wereldburgers” denken hier nu eenmaal anders over en kennen geen grenzen. De manier waarop de politie in Thailand op het nieuws komt, met veel bombarie, stuit mij ook op de borst. Doe gewoon je werk en houdt op met die theaterstukjes, daar zijn anderen veel beter in. Ik hoop dat deze man, na zijn nieuwe uitzetting, zich gaat realiseren dat hij wat dit betreft niet goed bezig is en zijn gedrag gaat aanpassen, maar ik vrees dat dit niet zo simpel ligt bij hem. Mogelijk wordt hij eerst nog voor lange tijd opgesloten. Misschien zien we hem wel weer als ander verkleed personage in de toekomst in Thailand. Hij heeft immers de opgedane kennis(en) en ervaring en de riviertjes zijn op sommige punten wel erg uitnodigend. De tijd zal het leren.

  • John zegt op

   Wat ik begrijp van Rafaël vervalste hij paspoorten rond 1999.
   Dat deed hij samen met een compagnon, die is toen ook opgepakt en uitgezet.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja brave Jacques, ik haal het volgende citaat maar eens boven water:
   Hij sprak tot hun hart en zei “Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.” (Johannes 8:7). Door te zeggen dat alleen iemand die nooit zondigt de eerste steen mocht gooien, benadrukte Jezus het belang van barmhartigheid (genadig zijn en medelijden hebben) en vergeving.

   Als zelfs de Nederlandse koning alsmede de Nederlandse Minister van Veiligheid en Justitie de (corona)regels aan hun laars lappen alsmede de andere 17 miljoen Nederlanders ook ( behalve jij ?), wat heeft het dan voor zin om de moraalridder uit te hangen. Ik voel me een wereldburger en grenzen vind ik ook zo iets vreemds. In de EU/Schengen-gebied kan je gaan of staan waar je wilt zonder dat je lastig wordt gevallen en dat dankzij de inzet van velen. Misschien komt er een tijd dat alle grenzen vervallen en dan is deze Belg of zijn nazaat welkom in Thailand zonder dat er wordt gevraagd naar zijn “Äusweis”, Zolang hij niemand tot last is en zijn eigen inkomen vergaart vraag ik me af waar je je druk om maakt.

   • Klaas zegt op

    Mooie reactie voor de zondagmorgen, Ger.
    Mij stuit het tegen de borst, dat brave Jacques zich op de borst slaat, met zijn woorden: “Ik heb er zelf velen in bewaring gesteld en mogen uitzetten”. Alsof zulks een privilege is.

    • Jacques zegt op

     Beste Klaas , dat is geen privilege maar was een onderdeel van mijn werk als oud politiechef bij de vreemdelingenpolitie en hulpofficier van justitie . Ieder land heeft dergelijke wetgeving en functionarissen die hiermee belast zijn.

   • Jacques zegt op

    Beste heer regels zijn er om nageleefd te worden. Als we allemaal maar wat doen wordt het een puinhoop. De beste man kan een geweldig leven hebben in België of vele andere landen maar tijdelijk niet in Thailand . Dat recht heeft hij verspeeld. Met bijbelteksten heb ik niet veel op.
    Realistisch gezien is een wereld met landen zonder grenzen niet mogelijk. Menselijk gezien zou dit wel prettig zijn . Die mening deel ik wel met u. De man verblijft illegaal in Thailand en werken is dan ook strafbaar . Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is terecht dat hij wordt aangepakt en uitgezet . Ik kan er niets anders van maken en u ook niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website