Sommige families in Hua Hin zullen raar opkijken bij het zien van een barretje in Hua Hin, de bar is geheel in stijl van het bekende Deense pretpark Tivoli.

De bar ‘Little Tivoli’ is een ontmoetingsplaats om prostituees op te pikken, zo schrijft de Deense krant Ekstra Bladet. De meerderheid van de klanten in de bar komen uit Denemarken. Op de muren staan foto’s van het attractiepark.

Het pretpark Tivoli zelf reageert woest. “We zullen er alles aan doen om dit ondeugdelijke en oneigenlijke gebruik van onze naam te stoppen”, aldus een woordvoerder. De juridische afdeling van het park is daarom een onderzoek gestart. “Dit is absoluut onaanvaardbaar”, zegt een juriste. “Het is in strijd met onze goede naam en reputatie.”

6 reacties op “‘Bar in Hua Hin misbruikt naam van Deens pretpark’”

 1. karel zegt op

  Als Tivoli voor deze naam een process aanspant en het lukt dan kunnen in Pattaya wel minstens 200 bars hun deuren ook sluiten indien de trend zich verder zet.
  Denk maar aan de Disney bar, Madame Tussaud bar, Tabarin bar, Lucky strike bar, Pokémon bar etc……..

  what’s in a name ?????

 2. Harrybr zegt op

  Aziatisch: “copyright” interpretatie = right to copy…

  Overigens: ooit een Thai tegengekomen, die iets helemaal nieuws bedacht had ? Ik nog niet en kom reeds sinds 1993 in TH voor zaken.

 3. Roy zegt op

  Tivoli is de naam van een Italiaanse stad.Gebruikt door de Denen om een pretpark te benoemen.
  Ik denk dat er wel een Italiaan te vinden is die dit niet leuk vindt.Maar die hoor je toch niet mopperen.
  Misschien een bordje aan de deur van de bar hangen.
  Verboden voor Denen met een jeugd trauma en waarschuwen voor pretpark foto”s.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Ach, in Utrecht is poppodium Tivoli, in Leeuwarden bioscoop Tivoli, Stadion Tivoli in Aken, SsangYong heeft het model Tivoli, voormalige (pret)parken in Parijs en Wenen droegen dezelfde naam en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het plaatsje Tivoli in Italië heeft deze naam waarschijnlijk al langer dan alle genoemde voorbeelden. Laten we nu dus niet uitsluitend de Thai als weinig origineel wegzetten.
  De vraag is dan in eerste instantie of je een merknaam zou kunnen deponeren en beschermen die al bestaat als plaatsnaam. Lijkt me erg lastig. Stel ik noem mijn bar in Amsterdam ‘Bangkok Bar’. Weinig kans dat ik dat als exclusieve merknaam kan deponeren.
  En áls het al zou kunnen, dan moet ik het merk ‘Tivoli’ of ‘Bangkok’ natuurlijk ook in Thailand deponeren alvorens ik daar enige bescherming kan genieten.
  Dan komt nog de vraag aan de orde of het gebruik van de merknaam van een pretpark door een bar inbreuk op het recht oplevert. Dat staat allerminst vast. Fiat Croma en Croma Bak en Braad kunnen ook door één deur.
  Amusementspark Tivoli in Berg en Dal maakt nog de grootste kans om met succes aangepakt te worden, maar daar heeft men in Kopenhagen sinds de opening van het parkje in Berg en Dal in 1930 kennelijk nooit behoefte aan gehad of mogelijkheden voor gezien.
  Het is in ieder geval voor beide ondernemingen een manier om gratis in de publiciteit te komen.

 5. henk zegt op

  In Pattaya is het toch gelukt om de Rolling Stones bar de naam te laten wijzigen..
  En hoe is het eigenlijk afgelopen met die koffiebar in Bangkok die een naam en logo gelijkend op Starbucks gebruikte?

 6. Fred zegt op

  Het is al om bekend dat wanneer je TIVOLI achterste voren leest dan staat er I LOVE IT.

  Heel toepasselijk dus, geen probleem dus.

  IK ben er gek op !!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website