Auto (laten) wassen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
29 juni 2015

Zelf nooit een liefhebber geweest van autowassen. Ik heb het altijd verspilde energie gevonden en liet het dan ook met alle plezier door iemand anders doen. Vroeger door een buurjongen en toen hij het ouderlijk huis verliet om in Amsterdam te gaan studeren, reed ik mijn auto wel eens naar een wasstraat.

Ook hier in Thailand zie ik wel mensen, die wekelijks op zaterdag of zondag in de weer zijn met water en zeep om hun rijdend heiligdom te reinigen. Mij niet gezien, dan liever naar een bedrijfje in de buurt, waar een aantal jongens en meisjes zich met alle liefde op je auto storten om het van buiten en van binnen te reinigen. Als eigenaar sta je er ongeduldig bij te kijken, want het duurt al gauw te lang.

Tijdens de vorige week gehouden Auto Salon in Bangkok werd echter een nieuwe methode van auto wassen geintroduceerd. Het was nog maar een begin, maar als deze trend zich voortzet, krijg ik er wellicht weer wat plezier in om mijn auto te laten wassen.

Zie de video hieronder:

[youtube]https://youtu.be/j7wajJUn6pc[/youtube]

10 reacties op “Auto (laten) wassen in Thailand”

 1. TH.NL zegt op

  Een leuk filmpje. 🙂
  Een auto in Chiang Mai – en ik neem aan ook elders in Thailand – van binnen en van buiten laten reinigen kost maar enkele Euro’s en ze doen het perfect.

 2. ruddy zegt op

  Dit gebeurt al ruim 10 jaar in Bangkok.
  Maar daar is de prijs dan ook wel naar , 500,- Baht door beeld schone dames in bikini.

 3. Jack G. zegt op

  Is dit niet vrouwonvriendelijk enz enz? Zoiets las ik jaren geleden eens in een Nederlandse krant toen dit gebeuren hier ergens opdook?

  • khunflip zegt op

   Hahaha… Daarom kom ik graag in Thailand. Daar mogen vrouwen vrouw of man zijn en mannen man of vrouw zijn zonder dat iemand zich er druk over maakt of erover gaat zeuren! 😉

 4. bob zegt op

  Ik laat dat in Pattaya doen en hoef zelden te wachten omdat ik het combineer met boodschappen doen bij Big C maar het kan ook elders vaak in combinatie. Even combineren dus i,p,v, ongeduldig wachten Gringo.

 5. Harm zegt op

  Ik zou mijn auto daar NIET laten wassen
  De dame is meer met haar show bezig dan dat de auto schoner wordt
  Aan het eind van het filmpje is er nog geen 2 % van de auto schoongemaakt 🙂

  • Lung addie zegt op

   Mooie wetenschappelijk berekende reactie … het gaat hier wel om een reklamefilmpje voor de auto. Hebben sommige mensen dan alle gevoel voor realiteit en of humor verloren?

   Lung addie

 6. Jef zegt op

  Origineel is het alvast niet. Een eeuwigheid eerder toonde een Amerikaanse seksfilm al op die wijze maar doeltreffender wassen van wagens. In Florida werd het inmiddels fatsoenlijker in het echt gecommercialiseerd, zie YouTube https://www.youtube.com/watch?v=2DCzaycnuec – ontstaan als geldinzameling voor een schooltje. Een commentaartje stelt dat het bij die temperaturen niet seksistisch lijkt, in bikini een wagen te wassen. Bovendien wordt er in groep gewerkt zoals ook in Thailand bij het in alledaagser kledij manueel wassen.

  Ik maakte meermaals in Cha-Am (op Narathip en bij Esso) gebruik van zulke iets gekledere carwashdienst. Maar met de korte verplaatsing, het eventuele beurt afwachten, en het grondige maar niet bijster snelle werk kost het me meer tijd dan de keren dat ik zelf aan huis mijn wagen waste… in slechts een zwemslip. Daar stond dan wel veel minder volk bij te kijken dan op dat YouTubefilmpje uit Bangkok. 😉

  Een lange tuinslang met in 8 standen verdraaibare sproeikop van ‘jet’ tot ‘mist’ heb ik er toch. Bij zonnig weer ben ik van bij het begin zelf aangenaam verfrist (en de zeep doet ook op mij haar werk). De geringe hardheid van het water, vergt slechts even heel oppervlakkig droogwrijven van de carrosserie. Mijn laatste lichte zweet daarbij, wordt nog even met de tuinslang weg gedoucht en ik voel me dan net zo fit & clean als mijn auto eruitziet.

 7. Jos Colson zegt op

  Die commentaren zijn wel van een stelletje ouwe belegen mannen. Deze jongeman zou zijn auto minimaal driemaal per week laten wassen door zo’n dame. Moest wel even denken aan het verhaal van Josefien Jongen dat vrouwen slimmer zijn dan mannen. Een beetje rond de auto huppelen met een paar danspasjes en wij mannen betalen meteen het drievoudige. Gringo pakt het goed aan; hij heeft een tweede auto voor zijn vrouw gekocht en laat die daar wekelijks wassen. Inmiddels is hij vaste klant en krijgt 10% korting heeft hij mij laten weten.

 8. Marcus zegt op

  Ja, een plezier voor het oog, maar wordt je niet afgeleid van de kwaliteit van het auto wassen?

  Ik heb geen probleem met het zelf wassen en in de was zetten. Pretender dat ik het zelf beter doe en geen slang sleep krassen achter laat.

  Als het gaat om de deur posten , de rubbers, de onderkant van deuren dan laat men snel een steekje vallen.

  Ook met zelf wassen voer je gelijk een inspectie uit en zie de kleine beschadigingen die Thai maar al te graag maken (en dan met de noorderzon te vertrekken). Ik heb, even off topic, een vacuum deuk uittrekker uit Holland meegebracht om de vriendelijke Thai parkeer schade weg te werken. Moet het nog uittesten.

  Je ziet trouwens in Thailand niet het met RO water naflushen.

  Ik heb een probleem met het olie achtig product dat op het dashboard spuiten , de wielen en zo. Sticky en mijn vrouw raakt er van streek van.

  Ook denk ik dat door het met de hogedruk spuit schoon spuiten van wiel arches en de onderkant, roest minder vat krijgt en als het er is je het op tijd ziet en er wat aan kan doen.

  Ik hou van een schoone motor en motor ruimte. Dat doen ze dus niet of tegen flinke meerprijs met het risco dat je door water in de ontsteking gelijk met een start probleem zit.

  Ik heb in het verleden eens gehad toen achter min rug mijn vrouw de meid de auto liet schoon maken dat ze Jiff en scotchbrite gebruikte. Heb de Pajero bumpers nooit meer goed gekregen.

  Success met het auto laten wassen , mij niet gezien alhoewel ik deze vorm van wassen wel graag zie 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website