Toerisme naar Thailand zit nog in wijde zakken

Door Hans Bos
Geplaatst in Opinie
Tags:
16 november 2021

Het is oorverdovend stil op het strand van Hua Hin

Het is eigenlijk aandoenlijk, al die pogingen om toeristen naar Thailand te trekken. Iedereen staat in de startblokken, maar het enige dat ontbreekt zijn….. toeristen. Minister-president Prayut doet net alsof hij hemels blij is met de ruim 40.000 buitenlanders die zich daadwerkelijk hier na 1 november hebben gemeld, maar de waarheid gebiedt te zeggen dat dit nog geen 0.1 procent is van het jaarlijkse aantal pre-corona.

Regels zijn in de ogen van militaire machthebbers altijd regels waar iedereen zich aan moet houden (behalve als onder de tafel met geld wordt geschoven). Zodoende mogen buitenlanders die in Bangkok landen zich niet buiten een straal van 200 kilometer begeven voordat is vastgesteld dat ze vrij zijn van Covid. Hua Hin ligt op 220 kilometer, ziet dat het in Bangkok druppelt en het in Hua Hin droog blijft. Na 1 november hebben zich slechts acht (!) buitenlandse toeristen in de koninklijke badplaats gemeld.

De Thaise overheid stapelt met een schoon geweten fout op misrekening. Verwacht werd dat buitenlanders na 1 november in groten getale het beloofde land zouden binnenstromen. Vergeten wordt dat de doorsnee toerist nog steeds via de Thailand Pass door een aantal hoepels moet springen. Thailand open? Vergeet het maar. ‘Test en Go’? Aan mijn zolen. Het risico dat je in het vliegtuig besmet raak en vervolgens weken in ziekenhuis en quarantaine moet doorbrengen is niet denkbeeldig, zo blijkt uit verhalen van ‘toeristen’ die dit is overkomen. Toeristen komen zelden alleen (behalve de mannen die naar Pattaya gaan) en de risico’s voor een familie met kinderen is veel te groot. En niet te vergeten die belachelijke verzekeringsregels voor toeristen die al tegen alle ziektes zijn verzekerd. Kan niemand de Thaise hotemetoten eens uitleggen dat dit beleid contraproductief is, behalve voor de aandeelhouders van Thaise verzekeringsmaatschappijen.

Uit de cijfers blijkt dat toeristen Thailand voorlopig links laten liggen. Het zijn voornamelijk mensen die hier vrouw, partner of kinderen hebben die het hoepelspringen ervoor over hebben, naast overwinteraars al dan niet met een eigen huis. Voor buitenlandse gasten is op veel plaatsen nauwelijks iets te beleven. Een glaasje wijn of een biertje bij het eten in restaurants kun je bijvoorbeeld in Hua Hin wel vergeten. Officieel dan, want op veel plaatsen weet de uitbater daar wel een mouw aan te passen.

Probleem is dat Thailand zich keer op keer weer rijk rekent, onder meer door het veel te hoog inschatten van het aantal gegadigden, zowel via Phuket, Chiang Mai als Bangkok. Daarnaast blijft de junta roepen dat de toekomst ligt bij de beter gesitueerde gast, terwijl uit alle gegevens blijkt dat veel mensen vooral afkomen op het nachtleven en de ‘haves’ zich in toenemende mate begeven naar plekken waar hun rijkdom echt tot zijn recht komt. Thailand voldoet niet aan hun eisen, met vuile stranden, zwerfhonden, vuilnisbelten en taxichauffeurs die de zaak belazeren.

Ook in Hua Hin kunnen we vraagtekens zetten bij de honger naar toeristen. Er wordt nog steeds veel gebouwd, volgens een makelaar voornamelijk met zwart geld. Nu rijke Thai niet meer naar het buitenland kunnen, kopen ze een villa in Hua Hin. De plaats is nu voornamelijk afhankelijk van Thaise toeristen, maar die blijven kort en geven minder uit. En in de weekenden kun je over hun hoofden lopen. Met de aanleg van een tweede spoorbaan is het leed beslist niet geleden en of de plannen voor het bestaande vliegveld(je) ooit werkelijkheid zullen worden, valt te betwijfelen. Hua Hin mag dan op gebied van gezondheidszorg op alles zijn voorbereid, als de buitenlandse toeristen niet komen, lijkt het ei niet meer dan een lege dop.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.58/5. From 33 votes.
Please wait...

46 reacties op “Toerisme naar Thailand zit nog in wijde zakken”

 1. Peter Dekkers zegt op

  Een helder verhaal waar ik me helemaal in kan vinden .Niet het verhaal wat de Thaise overheid graag hoort.Die zijn liever bezig met zich rijk rekenen en grote dure promotie campagnes te organiseren omdat het land weer open gaat !!
  Maar als je af en toe leest in welke bochten mensen zich moeten wringen voor de benodigde papieren om Thailand binnen te komen…..daar alleen word je al akelig van.Ondanks de goedbedoelde pogingen van een ieder die het wel wil proberen en zeggen dat het wel meevalt.En het veranderd dan ook nog eens zowat maandelijks.
  Op deze manier kunnen ze blijven rekenen.De toeristen die voor hun plezier naar Thailand willen,die komen voorlopig niet en sommigen al helemaal niet meer.
  Een kennis van me zit te springen om naar Thailand te gaan en had info opgevraagd bij zijn plaatselijke reisburo.Die adviseerde hem een andere bestemming te kiezen.Thailand ging men zich vooralsnog niet aan wagen.Teveel gedoe en onzekerheid.Zelfs bij aankomst in Thailand zelf.
  Dat zegt voor mij genoeg en sluit goed aan bij het door Hans Bos geschreven stukje.

 2. Ik vind dat Thailand het niet slecht doet met de Thailand Pass. Vrienden van mij zijn een tijdje terug naar Mallorca geweest en moesten ook online allerlei formulieren invullen voor de reis. Dat zal voorlopig wel het nieuwe normaal worden. Een medische reisverzekering is in een aantal andere vakantielanden ook verplicht.
  Wanneer Thailand overstapt op een sneltest bij aankomst op de luchthaven, dan is er weinig op aan te merken. En bij positief testen niet meer naar het ziekenhuis maar een hotelquarantaine is natuurlijk ook een must. Vergeet ook niet dat Thailand niet afhankelijk is van Europa qua toeristenaantallen. Azie is wat dat betreft veel interessanter voor de TAT.
  In januari zullen er voldoende toeristen komen, let maar op. Nee, zeker nog niet de aantallen van voor de pandemie, maar dat geldt voor ieder land.

  • RonnyLatYa zegt op

   Omdat ik donderdag een kleine medische ingreep onderga in het Militair Hospitaal hier moest ik vandaag een COVID 19 AQ Rapid Test-5 ondergaan. Staafje in de neus en 30 minuten later had ik de uitslag. Negatief. Er werd vandaag niets in rekening gebracht maar kan donderdag nog bij de prijs van de ingreep bijgevoegd worden natuurlijk. Waarom dat eigenlijk 2 dagen voordien al gebeurde als je toch de uitslag na 30 minuten krijgt is me ook een raadsel. Misschien volgt er donderdag nog een wie weet.

   Maar ik vroeg aan de dokter wat er gebeurde wanneer ik Positief zou testen.
   Als ik ziekteverschijnselen had moest ik naar het hospitaal in quarantaine, maar als ik asymptomatisch was kon ik dat gewoon thuis uitzitten en zou er iemand dagelijks de temperatuur komen meten en kijken of ik geen verdere ziekteverschijnselen zou ontwikkelen.
   Dit maar om te zeggen dat je niet altijd naar het ziekenhuis moet wanneer asymptomatisch, al kan dat bij aankomsten wel als algemene regel gelden natuurlijk.

   • Erik zegt op

    Ronny, voor donderdag succes gewenst!

  • kop zegt op

   Beste Peter,
   Het lijkt mij logisch dat je VERZEKERD op reis gaat.
   Niet normaal is dat Thailand en Cambodja eisen dat op de ziektekostenpolis bedragen worden genoemd.
   Dat lijkt mij HET GROTE knelpunt.
   Die bedragen verplichting moet er af.

   • Ik lees hier steeds meer reacties van lezers die een verklaring, polis of zelfs een verzekeringspasje hebben geupload, dat zonder bedragen en ze hebben gewoon de Thailand Pass QR-code ontvangen. Ik heb de indruk dat nu het centraal geregeld is en niet meer via de ambassade men niet zo streng meer is omtrent de verzekeringsverklaring.

    • Cornelis zegt op

     Daar lijkt het inderdaad op – zie o.a. Hieronder de reactie van Rieks Kamphuis.
     Hoop het binnenkort ook op die manier te kunnen doen!

    • Kees zegt op

     Volgens mij is het niet slim om zonder extra (Thaise) verzekering naar Thailand te gaan. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen keren toch niet uit, wanneer de klachten
     a-symptomatisch zijn en je wel in in quarantaine moet in een ziekenhuis…? Dat zal dan op eigen kosten zijn.

    • RonnyLatYa zegt op

     Als men dat nu ook centraal zou gaan doen voor visums dan zetten we daar ook misschien weer een grote stap naar uniformiteit. Dan nog de mogelijkheid om bij immigratie alles online te kunnen afhandelen en het gaat nog goedkomen. 😉

    • NL TH zegt op

     Beste Peter,
     Ik heb al een paar keer aangegeven dat ze geen bedragen hoeven te weten alleen er moest perse één belangrijke zin in staan, om die reden ben ik al één keer gegaan en heb nu de tweede goed keuring binnen en hoop eind van de maand weer te gaan.

   • evie zegt op

    klop, Kop. een kennis van mij gaat al 25 jr naar thailand is nu 73 moet 180,- p/mnd betalen terwijl die een prima reisverz. heeft en een gewone ziektekosten verz. met buitenland dekking hij blijft ook thuis dit jaar deze gein kost thailand veel toeristen zelf blijf deze winter ook thuis hoop dat het volgend jaar allemaal meer simpel word

   • Mp zegt op

    Wij hebben een ziektekostenpolis waar bij de kosten voor ziekenhuis en dergelijke no limit staat. Dit is na 1,5 dag goedgekeurd.

  • jan zegt op

   Dat weet ik toch nog niet zo zeker Peter.

   Ikzelf en vrienden van mij vertrekken nu terug in december naar Thailand ( als alles goed gaat ). Ik was nog bij een van de gelukkigen die een afspraak bij de ambassade kon bemachtigen en in bezit is van een geldig visum.
   Mijn vriend daarentegen niet en beperkt dus zijn bezoek tot 1 maand. Als hij nu nog eens de pech heeft dat hij bij het binnenkomen van Thailand possitief test. zit hij de helft van zijn verlof in quaranteine ( wat best mogelijk is in de huidige omstandigheden en de situatie in Belgie).

   De normale toerist zal zeker niet onder deze omstandigheden naar Thailand komen. Mensen zoals ik, met thaise partner of mensen die al jaren overwinteren in Thailand zullen er wel voor gaan.

   Voor veel mensen die niet digitaal uit de voeten kunnen en die in paniek schieten van ” Documenten uploaden en ext.” is de thailandpas nog altijd een grote belemmering.

   • TH NL zegt op

    Beste Jan,
    Ik ben vorig jaar al zonder een bedrag op mijn Menzis’ verklaring gegaan en ik heb opnieuw met een zelfde verklaring weer een goed keuring gekregen en hoop aan het eind van de maand weer te gaan. Het is dan de tweede keer kan geen toeval zijn.
    Mijn is vorig jaar duidelijk geworden dat er een duidelijke regel in die verklaring moet staan.

  • Paul Christiaans zegt op

   Peter,
   Ik ben het met je eens, nu zijn het hoofdzakelijk expats en Thai die op een wat makkelijker manier naar Thailand ( thuis ) komen,
   Op de toeristenblogs zie ik dat vanaf Januari er veel belangstelling is van overwinteraars maar ook toeristen , om toch naar Thailand te komen, de sneltest zal zeker heel veel helpen.
   Ook mijn vrouw die dagtoers en rondreizen voor Nederlanders organiseert, http://www.gidsbussaya.nl krijgt de laatste weken weer mails met vragen en interesse in tours, na meer dan een jaar geen enkele mail gehad te hebben

 3. khun moo zegt op

  Goed geschreven artikel.

  Een van de diep liggende problemen is ook dat Thailand en ook veel thaise mensen menen dat Thailand het middelpunt van de wereld is, waar iedereen naar toe wil.

  Dat gevoel is wellicht ontsproten toen alle omliggende landen nog ontoegankelijk waren voor toeristen.
  Cambodja, Laos, Birma, Vietnam waren alle gesloten voor buitenlanders.

  Maleisie was wel toegankelijk maar streng islamitisch, wat voor een groot aantal toeristen niet echt aantrekkelijk is.

  Het zou ook wel eens de reden kunnen zijn dat Thailand , niet meer voor de grote bulk aantal toeristen gaat , maar voor de meer spenderende kort verblijvende toerist.

  Aangezien voor vele een vakantie een periode van ontspanning is,zonder veel gedoe, zou het weleens een hele tijd kunnen duren voordat het toerisme in Thailand zelfs een 50% van de vroegere toeristenstroom kan verwachten.

 4. ruud zegt op

  Alle begin is moeilijk.
  Er moeten ook vliegtuigen naar Thailand vliegen, want zonder die vliegtuigen kunnen de toeristen niet komen.
  Het duurt wel even, voordat zo’n proces op gang komt, want de luchtvaartmaatschappij wil klanten zien voor ze meer vliegtuigen inzetten en de klanten willen vliegtuigen zien om te kunnen boeken.
  Het middenoosten begint er blijkbaar brood in te zien want die gaan meer vluchten naar Thailand maken.

 5. andre van schaik zegt op

  Prima stukje Hans. Je zet alle feiten nuchter op een rij. Daar is niets aan toe te voegen,
  En Aziaten? Vergeet het maar: die hebben normaliter slechts 5 dagen vakantie en staan zeker niet te trappelen om hiervoor eerst door de jou genoemde hoepels te springen.
  Daar moet een deel van mijn famiie juist van leven. Die hebben maandag een seminar gehad en zien voor het hoogseizien de boekingen zeker niet toenemen. Verwachten voor 2022 geen verbetering,
  Die hebben een behoorlijke buffer en hoofdinkomsten uit Korea . anders zouden ze hun investeringen in Thailand vandaag nog af kunnen schrijven.

  • Ger-Korat zegt op

   China peinst er niet over om de grenzen te openen vanwege de Olympische Winterspelen welke door moeten gaan alsmede een bijeenkomst van de regerende elite in het najaar, en je weet dan dat China als toeristenleverancier voor heel 2022 dicht zit.

 6. Rieks Kamphuis zegt op

  Geen extra verzekering afgesloten. Het inscannen van mijn zorgverzekeringpasje was voldoende. SHA hotel voor 1 nacht geboekt, vliegticket geboekt, etc. en na het verzenden van alle documenten/bewijsstukken kreeg ik binnen 5 minuten een Thailandpass.

  • Roel zegt op

   Ik heb ook geen extra verzekering afgesloten en heb ook (wel 5 dg gewacht) de thailandpass ontvangen. wacht er alleen nog op om een visum van 3mnd. online te kunnen afsluiten. Misschien nog een extra verzekering van 3mnd. afsluiten omdat je bij binnenkomt a-symptomatisch getest kunt worden en dan wel een hele hoop geld kwijt kunt zijn en dat heb ik niet en heb het er ook niet voor over. dan maar een paar duizend baht meer betalen

 7. Marcel zegt op

  Ik vind het niet erg dat toeristen Thailand even links laten liggen. Begin verleden jaar nog werd er niet al te lovend gesproken over ‘de farang’ die geen persoonlijke hygiëne zou kennen, om vervolgens met beschuldigende vinger nagewezen te worden corona binnen te hebben gebracht. Thailand denkt te gemakkelijk dat farang naar haar pijpen danst. Als Thailand kans wil maken buitenlanders te doen hechten aan land en cultuur, zal zij uit een ander vaatje moeten tappen. Corona heeft alles veranderd, ook hoe mensen kijken naar verre vakantiebestemmingen. Er is keuze zat, zeker in de loop van 2022 weer. Thailand is zeker geen eerste keus meer voor veel mensen.
  Zelf heb ik nogal wat bezwaar tegen alle immigratie-regels en de te doorlopen procedures. Nog erger vind ik dat een langer verblijf slechts voor één jaar geldt, je 3 x een meldingsplicht hebt in dat jaar, om de 4e keer maar weer te bewijzen solvabel te zijn. In Thailand mag je eigenlijk maatschappelijk niet mee doen. Dat staat me ook tegen. Maar goed, wil ik naar Thailand zal ik haar luimen moeten accepteren. Ik zal er nog eens goed over nadenken. Met mijn Thaise vrouw erover hebben hoeft niet want die wil nog niet. “Ik ben niet voor niks vertrokken”, antwoordt ze telkens als ik opper Thailand maar weer eens op te zoeken.

  • Jahris zegt op

   Dat heb je zelf in de hand lijkt me. De meeste buitenlanders kiezen de makkelijkste route, dat wil zeggen een verblijf zonder eisen tot integratie, het leren van de taal, etc. Wat ook heel begrijpelijk is natuurlijk. Dus je kunt als buitenlander in tegenstelling tot Nederland eigenlijk al heel makkelijk in Thailand wonen.

   Wil je niet meer aan al die vereisten voldoen dan moet je een ander visum aanvragen. Volgens mij kun je na 3 jaar een permanente verblijfsvergunning krijgen. Maar daar zal je wel meer moeite voor moeten doen, zoals bijv. het leren van de taal. Je kunt zelf het Thaise staatsburgerschap verkrijgen als je wilt, aan te vragen na drie jaar permanente verblijfsvergunning.

   Dus waar Nederland verregaande inburgeringseisen stelt aan álle immigranten, heb je in Thailand nog de keus: of makkelijk binnenkomen maar dan wel met extra eisen, of langzamerhand verregaand integreren (zoals in Nederland) zonder de nadelen van de eerste optie.

   • khun moo zegt op

    Moderator: Off-topic

  • ruud zegt op

   Waarom wilt u eigenlijk naar Thailand?
   Ik lees geen enkel positief punt in uw posting en uw vrouw heeft ook al geen zin om naar Thailand te gaan.
   Zoals ik het lees, wil uw vrouw eigenlijk nooit meer terug.

   Ik zou gewoon gezellig ergens anders heen gaan, waar het wel leuk is.

 8. Stan zegt op

  Goed artikel, Hans!
  Ik zag weken geleden al dat deze opening nauwelijks toeristen zou trekken door al die eisen, alleen maar de overwinteraars en mensen die eindelijk terug kunnen naar hun partner en/of tweede huis. Ik verwacht dat in december al het aantal Thailand Pass aanvragen flink gaat dalen.
  Dat het nachtleven tot op zijn minst 16 januari dicht moet blijven helpt ook niet mee om toeristen te trekken.
  Geen haar op mijn hoofd die er aan denk om nu 3 weken op vakantie naar Thailand te gaan. Ik wacht tot eind volgens jaar. Als die extra verplichte verzekering en de mondkapjesplicht zijn afgeschaft ga ik.

  • khun moo zegt op

   Stan,

   Ik denk dat veel toeristen dezelfde mening hebben.
   Met de huidige maatregelen is het de vraag of men dit een echte vakantie kan noemen.

   Besmet worden met corona en eventueel opgenomen moet worden in een ziekenhuis is in Nederland al geen pretje, laat staan dat je dit in het buitenland overkomt, waar je ook nog niemand verstaat.

   De meerderheid van de toeristen zal dit risico niet willen lopen lijkt me.

   Hopelijk is de situatie eind 2022 een stuk beter, hoewel het koude klimaat in nederland dan wel eens behoorlijk roet in het eten kan gooien.

 9. Jahris zegt op

  Goed geschreven artikel. Het grote probleem lijkt me vooral dat de autoriteiten steeds maar weer een verhaal ophangen alsof er een grote toeristenstroom voor de poorten van Thailand staat te wachten. Daarmee strooien ze niet alleen de bevolking zand in de ogen maar staan ze ook naar buiten toe in hun hemd. Uiteraard is dat niet zo, er zijn te veel obstakels om Thailand weer als een normale vakantie bestemming te zien. Maar dat geld uiteraard voor veel meer landen. In Amsterdam komen al een tijdje weer meer toeristen maar ook meestal Europeanen, de veel spenderende Amerikanen en Aziaten laten zich nog steeds niet echt verleiden.

  En dat Thailand daarnaast (tijdelijk) aanvullende eisen stelt is niet zo erg, er zijn veel meer landen die dat richting buitenlandse bezoekers doen. We zitten nu eenmaal nog steeds in een wereldwijde crisis, en zoals overal moet ook in Thailand geschipperd worden tussen Gezondheid en Economie. Als ik zie dat in Europa met de hoogste vaccinatiegraad ter wereld de besmettingscijfers weer oplopen, en snel ook, dan lijkt me dat het het doorgaans snelle opheffen van maatregelen/beperkingen – zoals vaak gebeurd in Europa – ook niet correct is. De voorzichtigheid die met name Aziatische landen toepassen lijkt meer realistisch.

  Kortom ik kan me in de huidige beperkingen wel vinden, hoe lastig dat ook is voor bezoekers en hoe treurig ook voor de lokale economie. Het zijn vooral de luchtspiegelingen van de Thaise overheid die ergernis opwekken.

 10. Jozef zegt op

  Beste lezers,

  Eerst en vooral dank voor het duidelijk geschreven artikel Mr Bos.
  Dat de Thaise overheid steeds mikt op de “meer spenderende’ toerist stuit mij erg tegen de borst, net als wanneer diezelfde overheid exact tot op de baht na weet of denkt te weten wat elke toerist gaat uitgeven.
  Vraag me steeds weer af waarop deze getallen gebaseerd zijn.
  Ook ik als trouwe Thailandganger kijk nog ff de kat uit de boom tot de nu geldende regels nog wat versoepelen.
  Met alle respect voor de pm, maar schienmaker blijf bij je leest !!!

  Grtjs, Jozef

 11. salee eden zegt op

  Wat een erg goede en heldere geschreven stuk. Voorlopig geen reizen naar Thailand, ik heb geen zin in al deze gedoe. Ik kan alleen ga indien visa on-arrive zoals vroeger mogelijk is, misschien naar Bali als de regels makkelijker worden, dus gewoon wachten.

  Salee Eden

 12. willem Borsboom zegt op

  Volkomen gelijk. Op tv hoor je hier ook zeggen: Thailand is openen maar ze vergeten te vertellen wat je er allemaal voor moet doen. Als je aan alle regels voldoet en ook vacinatie heb gehad dan moet andere landen er vanuit gaan dat je veilig je land mag verlaten en dus veilig het buitenland in mag. Goed een test afnemen voor de zekerheid kan geen kwaad. Zodra de regels versoepelen gaan die toeristen wel weer komen. Die niet gevacineerd zijn nemen zelf een groot risico en moeten waarschijnlijk velen wegen bewandelen die naar Rome (Thailand) leiden.

 13. naarspanje zegt op

  @Peter, redactie.
  N.a.v. reis naar Mallorca-ben zelf naar Barcelona gevlogen, begin oct. en moest daarvoor zegge+schrijve 1 formulier invullen, met overigens niks lastig uploaden etc.,dat bij aankomst na 1 korte blik op een stapel werd gelegd. Dus geen verzekering naast je zorgverz. die je toch al wereldwijd hebt, geen verplichte Hotel met opsluiten boeken, etc. Voor een bezoek aan Tsjechie moest ook een online formulier ingevuld, daar is nooit naar gevraagd of gekeken.
  Overigens was het in beide landen wel zo dat veel strenger werd gelet op mondkapjes, QR-code etc. als nu in NL-wat overigens blijkbaar voor de besmettingscijfers weinig blijkt uit te maken

 14. Cornelis zegt op

  Thailand krijgt ook concurrentie van een buurland: Cambodja laat vanaf 15 november gevaccineerde bezoekers zonder verdere formaliteiten toe. Het vaccinatiebewijs plus een negatieve testuitslag van een binnen 72u voor vertrek afgenomen PCR-test is voldoende. Ook in Vietnam wordt aan een verdere opening gewerkt.

  • Stan zegt op

   Cambodja eist ook een verzekering die corona dekt, een sneltest bij aankomst en je moet de eerste 5 dagen op dezelfde locatie blijven. Dit zullen wel Siem Reap (Angkor), Phnom Penh en Sihanoukville worden. Dit is tenminste wat ik er tot nu toe over gelezen heb.

  • Kop zegt op

   Ik geef even de link:

   https://www.mfaic.gov.kh/covid-19

   • Stan zegt op

    Bedankt voor de link! Geen extra verzekering dus en niet 5 dagen op dezelfde plek. Wel overal mondkapje verplicht. Voor mij dus ook geen vakantie naar Cambodja.

   • Cornelis zegt op

    Dank voor de link, Kop, die had ik natuurlijk direct bij mijn berichtje over het opengaan van Cambodja moeten opnemen. Die Cambodjaanse mededeling is – in tegenstelling tot de meeste Thaise overheidsinformatie – glashelder en straalt een ‘welkom’ uit naar potentiële bezoekers.
    Zie overigens dat Cambodja ook de landgrenzen opent.

 15. Miranda zegt op

  Mooi artikel inderdaad. En buiten dat maken ze ook geen melding van de toeristen die de pech hebben in de buurt van een positief geteste passagier te hebben gezeten. Denk je na het hele circus lekker van een vakantie te kunnen genieten blijkt een passagier 2 rijen voor of achter je positief te zijn dan ben je alsnog de pineut. Helaas worden daar geen aantallen van vermeld.

 16. andre van schaik zegt op

  Het is moeilijk om een bepaald marktaandeel te bereiken en kost veel geld. Om het te behouden moet je voortdurend zorgen dat je IMAGO in orde is. Daarvoor is veel vakkennis nodig en het Fingerspritzengefuehl.
  Ik denk dat hier het knelpunt zit, men is bezig om door al dat gedoe het imago te verwaarlozen. En dat krijg je niet zo maar terug. Er zijn meer kapers op de kust. Iemand zei het al Schoenmaker blijf bij je leest.

 17. Marc zegt op

  Wel erg negatief zeg.

  Hoor net van iemand die vandaag aan kwam in Bangkok vanuit UK hoe soepel het ging allemaal.

  Het is prima te doen die Thailand Pass en vele malen simpeler dan de COE.

  Waarom er geen toeristen zijn en voorlopig ook niet zullen komen in grote aantallen is van een heel andere aard.

  Thailand is pas voor 50% volledig ingeënt
  waarvan velen met Sinovac of Sinopharm.

  Kijk naar NL en Duitsland en UK wat daar nu gebeurt terwijl men 80% gevaccineerd is en met veel betere vaccins.

  Men is doodsbang dat er hier weer een uitbraak komt en weer een strenge lockdown en dat is best logisch gedacht.

  Daarbij komt nog dat zij die hier normaal komen in Dec om de feestdagen te vieren nu lekker Aruba of Fuerteventura hebben geboekt want in Thailand is al t nachtleven tot 15 Jan dicht en alcohol verkoop zeer beperkt, lekker verhaal ook.

 18. Peter V. zegt op

  Goede uiteenzetting, bedankt Hans.
  Wat voor mij een belangrijke reden zou zijn om Thailand – als toerist – links te laten liggen, is de constante stroom aan wijzigingen en proefbalonnetjes.
  Dat zorgt voor onzekerheid en wie zit daar nu op te wachten?

 19. Sjaak S zegt op

  Interessante bijdrage. Ik las in een van de commentaren dat bij een test blijkt dat als je de ziekte toch hebt opgelopen en ook verschijnselen vertoont, je in quarantaine in een ziekenhuis moet.
  Ik moet er niet aan denken!
  Ik hoop dat ik geen test moet doen wanneer ik straks naar de tandarts moet, want dan ga ik niet. Ik ben niet bang voor de ziekte, maar ik wil onder geen omstandigheden naar een ziekenhuis, tenzij ik echt zo ziek wordt dat ik anders niet geholpen kan worden. Daarom heb ik toch voor die vaccinatie gekozen!

  Wat het hoofdthema betreft: toeristen naar Thailand. Dus er zijn slechts acht buitenlanders na 1 november in Hua Hin aangekomen? Daar ken ik er dan al twee van. Kan me niet voorstelen dat dat getal klopt.

  Mijn mening is dat Thailand andere wegen moet zoeken om aan buitenlandse deviezen te komen en om de werkloosheid te verkleinen. Ik vind het jammer voor de vele hotels die de poorten moeten sluiten. Vooral wanneer ik in een plaats als Pak Nam Pran met de fiets aan mooie hotels voorbij rijd, die in de afgelopen twee jaar gerenoveerd werden, zou het een zonde zijn als daar geen klanten voor zijn.

  Maar aan de andere kant: ik geniet van een Thailand zonder al te veel toeristen. Veertig jaar geleden kon je ook goed in Thailand zonder die miljoenen toeristen vertoeven en begroette je een andere buitenlander nog.
  Toen ik, ondanks dat ik dertig jaar lang bijna iedere maand in Bangkok was, ongeveer tien jaar geleden voor het eerst na 13 jaar in Hua Hin kwam, was ik een beetje ontnuchterd door de botheid en onvriendelijkheid van de buitenlanders die daar vertoefden. Ik wist toen niet dat Hua Hin een belangrijke hotspot voor overwinteraars en andere buitenlandse toeristen was geworden.

  Persoonlijk had ik in de afgelopen twee jaar geen moeite met het aantal buitenlanders in een Market Village en andere plaatsen rondom Hua Hin. Ik vond het prettig meer Thais dan bleekgezichten te zien. Drie jaar geleden vroeg ik me soms af wie nou de bezoekers waren in Hua Hin: de Thais of de buitenlanders…

  Wanneer ik hier niet zou wonen, zou ik als buitenlander ook voorlopig helemaal niet meer naar Thailand gaan. Niet voor vier weken vakantie, met het risico in een ziekenhuis te moeten blijven, wanneer ik positief getest zou zijn. Andersom verlaat ik het land nu ook niet en ben zo veel mogelijk thuis…

 20. Jan Gaal zegt op

  Je hebt helemaal gelijk en slaat precies de spijker op z’n kop!!
  Ik ben nog steeds in Thailand ( ga vrijdag terug naar Nederland ivm omstandigheden) maar iedere dag blijf je je verbazen wat er allemaal zgn gedaan wordt om toeristen te trekken….Ik weet niet wie er Bangkok al deze ongein uit zijn hoed tovert maar erg realistisch zijn ze niet… Alleen de farang die hier een vrouw en familie hebben zijn de diegenen die terug willen keren naar Thailand. Maar een handjevol echte toeristen komen aan, maar dat had zelfs een blinde aan kunnen zien komen, daar hoef je niet voor op de universiteit in Bangkok gezeten te hebben….
  Ik was vorige week nog in Pattaya waar het nog steeds uitgestorven was. Voor de Thaise bevolking vindt ik het wel erg want die worden ook keer op keer blij gemaakt met allerlei positieve berichten maar als het bekende puntje bij het paaltje komt vergeet het dan maar… Een goed voorbeeld hiervan is dat er in oktober nog de valse hoop gegeven dat de alcohol verkoop per 1 december waarschijnlijk weer toegestaan werd waarop verschillende Thaise bars restaurants enz hun zaakjes weer op orde gebracht hebben en weer personeel benaderd hebben om weer naar Pattaya te komen. Maar wat gebeurt er?? Jaja vorige week is er dan toch maar weer besloten om niet 1 december weer alcohol te mogen schenken maar dat er op 16 januari weer gekeken wordt naar hoe en wat en gaat gebeuren. Elke keer wordt de Thaise bevolking een rad voor de ogen gedraaid.
  Ik denk dat verschijdene alcohol en feestgangers die dachten weer los te kunnen gaan per 1 december niet blij zullen zijn… Dus mocht je wel naar Thailand willen afreizen geloof dan niet alles wat er beloofd wordt vanuit bkk want dat kan het volgende uur weer heel anders zijn!!!!!

 21. Hans Bos zegt op

  Inmiddels gaat het om 56 buitenlanders die in Hua Hin zijn aangekomen. Tot het eind van het jaar rekent Hua Hin zich rijk met 100.000 inkomende toeristen, een aantal dat vermoedelijk op 25 procent blijft steken.

 22. Leen zegt op

  Op dit moment zit ik in Phuket en ben wel een toerist die gebruik heeft gemaakt van de 1 dag quarantaine.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij het aanvragen van de thailand pass een aantal keer dacht dat het een hoop werk was, maar achteraf gezien valt het reuze mee en is het voornamelijk het onbekende wat het moeilijk maakt. Betreft de verzekering, voor mijn 3 weken vakantie kost het 26 euro, die ik nu graag betaal, want vergis je niet, thailand staat nog steeds op oranje.

 23. leo bossink zegt op

  Een beetje zwartgallig verhaal Hans. De Thaise overheid doet in ieder geval zijn best toeristen naar Thailand te lokken, waarbij nu eenmaal een aantal vereisten noodzakelijk zijn. Dit hoepelspringen, zoals jij het noemt, is op dit moment onontkoombaar en getuigd van wijsheid van de Thaise regering om niet ten koste van alles weer alle toeristen naar binnen te trekken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website