Zoekterm ‘vliegtickets Thailand’ populair in Google

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
11 oktober 2018

Online marketingplatform SEMrush deed afgelopen jaar onderzoek naar het zoekgedrag van Nederlanders naar vakantiebestemmingen in Google. Daaruit kwam Griekenland naar voren als populairste vakantieland. Als het gaat om vliegtickets scoort Thailand nummer 1.

Het onderzoek werd van september 2017 tot en met september 2018 uitgevoerd. SEMrush onderzocht alle buitenlandse bestemmingen en nam het zoekgedrag onder de loep door de intenties van Nederlandse consumenten in kaart te brengen. In de afgelopen 12 maanden werd er via Google gemiddeld 11.000 keer per maand gezocht naar de combinatie ‘Griekenland vakantie’. Dit is ruim 3.500 keer meer dan het op een na populairste land, Turkije, dat gemiddeld 7.500 keer per maand als zoekterm werd ingetikt.

Japan meest populair als verre bestemming

Het onderzoek toont verder aan dat Nederlanders het vaakst naar Japan zoeken als ze meer willen weten over reizen. Ruim 1.250 zoekopdrachten werden er per maand gedaan naar de zoekterm ‘Japan’ in combinatie met ‘reizen’. Kortom, Japan is momenteel het populairst onder Nederlanders die op zoek zijn naar langere reizen. Op de tweede plaats staat Canada en de top drie werd afgesloten door Vietnam.

Tickets Thailand

Wanneer Nederlanders zoeken op ‘tickets’ ontstaat er een compleet andere top 10. Deze zoekterm werd het meest gecombineerd met ‘Thailand’. Na Thailand komt Suriname, een populaire bestemming onder veel Surinaamse Nederlanders. Op de derde plaats komt Malta naar voren.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website