Toerist wil niet betalen voor internet tijdens vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , , ,
6 september 2012

De Europese vakantieganger wil niet betalen voor WiFi op zijn vakantieadres. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Zoover in 25 landen.

De bijna 20.000 respondenten gaven in 71% van de gevallen aan dat ze wel internet willen in hun accommodatie maar betalen doen ze liever niet. Of de gratis verbinding dan ook goed werkt blijkt eveneens belangrijk, 60% klaagt over de aangeboden verbinding tijdens zijn zomervakantie.

Slechts een handje vol is bereid een bedrag tot 5 euro per dag neer te leggen voor een verbinding. 9% ziet een bijdrage van deze omvang wel zitten. Wordt het duurder dan haakt bijna iedereen af.

Geen internet op vakantie

17% van de Europeanen zegt helemaal geen internet nodig te hebben tijdens de vakantie. Vooral Oostenrijkers en Duitsers hebben hier de minste behoefte aan (27 en 25%). Nederlanders hebben daarentegen juist wel veel behoefte aan een verbinding op vakantie. Slechts 14% geeft aan internet op de vakantiebestemming niet nodig te vinden.

60% klaagt over kwaliteit verbinding op internet

Uit aanvullend onderzoek onder 1500 consumenten blijkt dat bijna 60% van de Nederlandse online vakantiegangers ontevreden is over de aangeboden verbinding tijdens de afgelopen zomervakantie. Bijna 40% ervaart de verbinding als traag, 15% klaagt dat hij geregeld uitvalt en 6% vond de aangeboden verbinding waardeloos.

Wel blijkt dat de internetverbinding bij tweederde van de respondenten gratis werd aangeboden. Bij 25% kostte de verbinding een paar euro per dag. In de overige 8% van de gevallen werd een bedrag van vijf euro of meer per dag gevraagd.

Saillant detail is dat vakantiegangers minder tevreden zijn over de betaalde dan over de gratis verbindingen. Ruim 70% is kritisch op de betaalde verbinding.

E-mail meest gebruikte internettoepassing

Het checken van de e-mail blijkt het populairst. Bijna 50% zegt op vakantie zijn e-mail te checken. Sociale media nemen plaats twee in beslag. De weersverwachting bekijken is een goede derde met 29%.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Toerist wil niet betalen voor internet tijdens vakantie”

 1. Rob V zegt op

  Vreemd onderzoek… gratis internet bestaat niet, er zijn weinig tot geen gratis diensten of waren in deze wereld. Wellicht dat men bedoeld dat men de prijs liever standaard in de kamerprijs verrekend ziet (beetje lullig voor hen die niet internetten) of voor een vast bedrag per dag/overnachting. Dan hoef je je niet druk te maken dat je na X uur of minuten interneten weer tijd moet bijkopen.

 2. phangan zegt op

  Mensen worden nu eenmaal graag bedonderd met gratis dingen zoals een gratis telefoon bij een abbonement, is gewoon een telefoon op afbetaling en dit is hetzelde.

  zoals rob hierboven al aangeeft het zit gewoon in de kamerprijs.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Och ik schreef er een heel stuk over, wie weet komt dat nog.
  Wifi heeft gewoon zijn beperkingen, stel je hebt 2mb internet, daar een dikke router achter die dat weer verdeeld via 1 wifi verbinding naar al die gasten? Nou ga er dan maar vanuit dat er niet veel meer in de pijpleiding zit.
  Je kan beter af en toe een internet cafeetje in lopen, daar heb je rap internet, niet draadloos, het kost bijna niks, en je hoeft geen rottige laptop mee te nemen, ideaal….

 4. kees zegt op

  Ik begrijp nog niet gezien voorgaande blogs dat WiFi zo noodzakelijk is.
  Je kunt bijna in elk land een prepaid kaartje kopen.. boot bellen en/of internet.
  Vaak is dit iets van 10. Euro gemiddeld.
  Je heb dan 350 mb of meer. Zelfs in Nederland is bij t mobile prepaid internet relatief goedkoop.
  10 euro voor 350 MB en 15 euro heb je 1 Gb.
  Thailand heeft ruime mogelijkheden.Je bent toch gemiddeld niet veel uren op je hotelkamer.
  Ik gebruik zelden wifi. Het gemak onderweg, de lage kosten, de internetbundels etc geven meer voordeel.
  ik sjouw dus alleen een tablet met simkaart en smartphone mee.
  Gek genoeg zijn er voldoende goedkope hotels waar je wel wifi gratis hebt.
  In Chiang Mai een guest house voor 250 bath.
  Ook in Cambodia, Maleisie en Vietnam veelal goedkope hotels met wifi
  Myanmar geen mogelijkheden. Ook geen of nauwelijks snelle internet cafe.

 5. fransamsterdam zegt op

  Gratis bestaat niet, zoals Rob V al zei. Maar stel het zou 100 Baht per dag (Eur 2.50) kosten. Een beetje hotel met 100 kamers zou dan per dag naar schatting zo’n 50 klanten hebben en dat zou ze dan 5000 baht per dag, is ruim 45.000.- euro per jaar opleveren.
  Dat lijkt me een beetje te veel van het goede, dus zoek gewoon een hotelletje waar het bij de prijs inbegrepen is. Daar is het waarschijnlijk niet aangelegd met dollartekens in de ogen, maar om de kamerbezetting wat omhoog te krijgen en het daaruit te financieren.
  Zelf kom ik al een aantal jaren regelmatig in het Dynasty Inn Hotel in Pattaya en daar was en is gratis Wifi. Aanvankelijk was de verbinding/snelheid niet echt optimaal, maar daar verschenen in de recensies op internet al snel klachten over, juist ook omdat ze wel met Free Wifi adverteerden. Het zal dan ook wel geen toeval geweest zijn dat ik vorig jaar om 9 uur wakker werd door activiteiten van een meneer met een boormachine die een aantal antennes aan het installeren was. Sindsdien is de Wifi op mijn telefoon ook in kroegen en restaurants op 100-150 meter afstand prima te gebruiken.

  Voor de liefhebbers van het ‘bouwstenenconcept’, die alleen willen betalen voor wat ze echt gebruiken, heb ik nog een hoteltip: Tune Hotels (zelf maar even googelen). Kale prijs voor een kamer in Pattaya in oktober: 234.- Baht (incl. charge en VAT). Klein maar netjes. TV kijken of Wifi, airco of een handdoek: Extra betalen. Ik moet er niet aan denken, maar ieder zijn meug toch?

 6. Piet zegt op

  Heb in Thailand wel eens free internet gehad in een hotel, moest iedere dag een nieuwe code aanvragen bij de receptie en door het thai-engrish lukte dat niet via de telefoon. Wat een gedoe iedere dag opnieuw.

  Ik ga liever naar een internetcafe of gebruik mijn phone met internet-sim.

 7. Rene H. zegt op

  Een groot voordeel van betaald internet op vakantie is, dat je kunt klagen als het niet behoorlijk werkt. Ik heb wel eens geklaagd over allerbelabbertst internet en te horen gekregen (vrij vertaald) dat gratis niet duur is. Als je ervoor betaalt moeten ze er iets aan doen als het niet goed werkt!

  • Jan Nagelhout zegt op

   hahaha, ja alleen hebben ze geen know how, dus zal er weinig veranderen 🙂

  • Frank zegt op

   Als je wel betaalt gebeurt er ook niets. Ik heb nu 2 grote providers gehad en bij beiden viel of regelmatig de verbinding uit of zo traag dat ik mijn mail beter per postduif kon sturen. De excuses en smoezen zijn vele maar het resultaat bleef slecht.
   Ik behelp mij nu met de (gratis) wifi in het hotel en voor het grote werk naar de Internetshop om de hoek. Daar werkt wel alles snel (met dezelfde providers) Rara.

   Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website