Een derde van de Nederlanders blijft liever thuis dan dat zij met hun schoonouders op vakantie gaan. Verder blijkt dat een op de tien jonge mannen bij voorkeur met vrienden op vakantie gaan, in plaats van met de partner, aldus een onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 Nederlanders.

Het percentage vrouwen dat liever niet met de ‘koude kant’ op vakantie gaat, ligt met veertig procent flink hoger dan dat van mannen (32 procent). Opvallend genoeg zegt ongeveer driekwart van de jongeren er geen enkel probleem mee te hebben om met zijn of haar schoonfamilie ertussenuit te gaan.

Ruzie op vakantie

Waar een derde van de Nederlanders niet met de schoonouders op vakantie wil, geldt dit in slechts 3,5 procent van de gevallen voor de eigen partner. Jonge mannen tot dertig jaar zijn hierin met ongeveer tien procent de absolute koploper. Een reden hiervoor kunnen ruzies zijn die ontstaan op vakanties. Een op de drie ondervraagden zegt namelijk iedere keer dat ze op vakantie gaan, ruzie te krijgen.

Jaloezie

Niet alleen de eigen vakantiebestemming kan tot frictie leiden, zo zegt ongeveer de helft van de ondervraagden (51 procent) weleens jaloers te zijn geweest op de vakantiebestemming van een bekende. Opvallend is dat jonge vrouwen tot dertig jaar fors hoger scoren; driekwart zegt weleens afgunst te hebben gevoeld vanwege een vakantie van familie of vrienden.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website