Volgens de Consumentenbond kan je beter geen reis- en annuleringsverzekering afsluiten bij het een reisorganisatie tijdens het online boeken van een reis of vliegtickets. De prijs is te hoog en de dekking is vaak slechter. Voorwaarden blijken ook nog eens onduidelijk te zijn. De Consumentenbond deed onderzoek naar de polisvoorwaarden van 15 reisaanbieders.

Bij veel reisaanbieders kan je tijdens het boekingsproces op internet ook reis- en annuleringsverzekering aanvinken. Uit het onderzoek blijkt dat deze verzekeringen vaak onvoordelig zijn. Daarnaast zijn er nogal wat beperkende voorwaarden, zoals uitsluitingen of lagere vergoedingen dan gebruikelijk.

Annuleringsverzekering

Een vliegticketaanbieder vraagt voor een annuleringsverzekering premies tot wel 28% van de reissom (gebruikelijk is ongeveer 5,5%). Bij daadwerkelijke annulering ontvang je bovendien slechts 85% van de ticketprijs terug. Twee bekende touroperator bieden een All-risk annuleringsverzekering aan maar er blijken toch uitsluitingen te zijn. Ook vergoedt de verzekeraar niet de volledige kosten, maar maximaal 75%.

Reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten bij een vliegticketaanbieder of touroperator is volgens de Consumentenbond ook geen goed idee. Er zijn uitsluitingen die niet worden vermeld op de verzekeringskaart. En bij Easyjet en Schipholtickets  zijn opsporings- en reddingskosten uitgesloten bij de reisverzekeringen die aanbieden. Dat wordt pas duidelijk als je de uitgebreide polisvoorwaarden leest. De reisverzekeringen die je via een reisorganisatie of ticketvergelijker kan afsluiten scoren ook slecht op dekking voor reisbagage. Vooral de vergoeding bij verlies, diefstal of beschadiging van elektronica, zoals laptops, camera’s en smartphones, is minimaal. Expedia biedt een reisverzekering aan die smartphones en tablets zelfs helemaal uitsluit. Ook de reisverzekering die Ryanair aanbiedt, kent geen dekking voor elektronica, brillen en contactlenzen uit van dekking.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website