Bangkok in Top-10 warmste plekken op aarde

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , ,
23 mei 2013

Voor de grootste kans op zon, reis je af naar Egypte en voor de warmste temperaturen is het aan te raden naar Dubai of Bangkok te gaan. Een aantal populaire vakantiebestemmingen, zoals Phuket in Thailand en de Seychellen, staan in de top tien van vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt op aarde.

Dit blijkt uit onderzoek van Expedia.nl, waarbij bijna het weer in 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.

Meest zonzekere plekken op aarde

De populaire vakantiebestemming Hurghada in Egypte is de meest zonzekere bestemming ter wereld. Daar valt slecht 3 mm gemiddeld per jaar en is de kans op een zonnige vakantie zeer waarschijnlijk. Dubai lijkt de beste combinatie te zijn met zonzekerheid en warmte. De stad staat op de vijfde plaats als het gaat om bestemmingen met de minste regen en heeft met 32 graden de hoogste gemiddelde jaartemperatuur van alle vakantiebestemmingen op aarde. Nederlanders hoeven niet zo ver te reizen voor zonzekerheid. De Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote staan beiden in de top tien van meest zonzekere vakantiebestemmingen.

Opvallende resultaten

Uit het onderzoek komen verder een aantal opvallende resultaten naar voren. Zo is de gemiddelde jaartemperatuur in Amsterdam met 12,5 graden exact gelijk aan die van Edinburgh, Schotland. Het is te verwachten dat het in Schotland kouder is. Daarnaast is het opvallend dat het in Rotterdam minder regent (met 783 mm gemiddeld per jaar) dan in Rome (met 797 mm gemiddeld per jaar) en in Londen (621 mm per jaar) valt er minder regen dan in Parijs (637 mm per jaar).

Phuket: veel regen

De populaire vakantiebestemming Phuket (2419 mm per jaar) staat op de vierde plaats als het gaat om bestemmingen met het meeste regen. Dat wordt veroorzaakt door het regenseizoen tussen mei en oktober. Ook de populaire Seychellen (2245 mm per jaar) komen voor in de top tien vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt.

Top 10 – Vakantiebestemmingen met de minste regen

 1. Hurghada, Egypte
 2. Sharm el Sheikh, Egypte
 3. Lima, Peru
 4. Caïro, Egypte
 5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 6. Muscat, Oman
 7. Las Vegas, USA
 8. Fuerteventura, Spanje
 9. Lanzarote, Spanje
 10. Amman, Jordanië

 
Top 10 – Warmste plekken op aarde

 1. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 2. Bangkok, Thailand
 3. Banjul, Gambia
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Yangong, Myanmar
 6. Jaipur, India
 7. Angkor wat (Siem Reap), Cambodja
 8. Kuala Lumpur, Maleisië
 9. Muscat, Oman
 10. Zanzibar, Tanzania

.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door Wheather2Travel in bijna 250 vakantiebestemmingen over de hele wereld.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Bangkok in Top-10 warmste plekken op aarde”

 1. Bjorn zegt op

  Ziet er uit als een betrouwbare lijst met gegevens:

  ?????

  7.Angkor Wat (Siem Reap), Vietnam
  8.Kuala Lumpur, Singapore

  Bedankt voor de correctie. Tekst is aangepast.

 2. Cornelis zegt op

  Weer een voorbeeld van een flutonderzoek resulterend in vreemde/bevreemdende en volstrekt waardeloze lijstjes………………. In de tekst wordt gesproken over een lijstje met de meest zonzekere plekken op aarde, met Hurghada op de eerste plaats, Dubai op vijf en ook Fuerteventura en Lanzarote in de top tien. Boven het lijstje in kwestie staat vervolgens de tekst ‘vakantiebestemmingen met de minste regen’, hetgeen iets heel anders is dan bestemmingen met de meeste zon. Zo staat de hoofdstad van Peru, Lima, op plaats 3, terwijl daar het gemiddelde aantal zonuren per jaar daar – door een daar vaak langdurig voorkomende zeemist – volgens de meteorologische statistieken ruim lager is dan het aantal zonuren in Amsterdam…………..

 3. gvalk zegt op

  Waarom staat Nederland niet bij de plekken waar de meeste regen valt, gelet op de huidige weersomstandigheden?

 4. Lije Vanonschot zegt op

  Moderator: Graag bij het onderwerp blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website