Nederlanders zijn een reislustig volkje, in het nieuwe jaar wil men dan ook massaal naar het buitenland waarbij Bangkok hoog op het verlanglijstje staat.

Ruim 80% van de Nederlanders geeft aan het komende jaar een Europese bestemming te zullen bezoeken. Binnen Europa staat Londen met stip op 1. Dit blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl.

Daarnaast blijkt dat twee derde van alle mensen plannen hebben voor een reis buiten Europa, waarbij New York en Bangkok het meest populair is.

Top drie Europa

De volgende bestemmingen worden het meest genoemd:

 1. Londen – 15,7%
 2. Barcelona/Rome – 12,9%
 3. Lissabon – 11,7%

De meest gegeven reden voor een bezoek binnen Europa is de korte reistijd (19,9%). Daarnaast is ook familiebezoek voor veel mensen een reden om het komende jaar de Nederlandse grens over te steken (17,2%).

Top drie verre bestemmingen

Tweederde van alle respondenten is van plan om in 2017 een land buiten Europa aan te doen. De volgende drie verre bestemmingen zijn het populairst voor een bezoek in 2017:

 1. New York – 10,1%
 2. Bangkok – 7%
 3. Bali / Denpasar – 5,7%

De belangrijkste reden om naar een land buiten Europa te gaan, is het bezoeken van familie (24,2%). Daarnaast vinden veel mensen het fijn dat het lekker ver weg is (12,8%).

Mannen versus vrouwen

Aan het onderzoek hebben bijna 1500 mensen meegedaan. Opvallend is het dat vooral mannen plannen hebben om een ver land te bezoeken; ruim 70% van de mannen tegenover ongeveer 64% van de vrouwen. De mannen hebben een duidelijke voorkeur voor Bangkok (11,3%). Vrouwen hebben daarentegen de grootste voorkeur voor een stad lekker dichtbij, namelijk Londen (17,3%).

Zichtbaar in boekingsgedrag

Dat het niet alleen bij plannen blijft nu al terug te zien in het boekingsgedrag bij Vliegtickets.nl. Op dit moment zijn er al 38,7% meer boekingen met vertrek in 2017 gemaakt dan vorig jaar met vertrek in 2016. De grootste stijging in het aantal reeds gemaakte boekingen ziet de ticketaanbieder voor de vertrekmaanden september 2017 (+54,5%) en oktober 2017 (+97,8%).

1 reactie op “Bangkok in Top 3 verre bestemmingen voor Nederlanders in 2017”

 1. chris de boer zegt op

  In de jaren 90 was ik medeweker van een onderzoeksbureau dat zich uitsluitend richtte op de toeristische sector. Een van de grootschalige onderzoeken betrof het vakantiegedrag van Nederlanders inclusief hun plannen. Omdat het ging om een continu panel van enkele duizenden Nederlanders konden wij plannen (rondom de jaarwisseling to maart) en feitelijk vakantiegedrag (van april tot en met december) op individueel niveau aan elkaar koppelen.
  In geen enkel jaar waren wij in staat het werkelijke vakantiegedrag te koppelen aan de maanden ervoor gemaakte plannen. Conclusie moet dan ook zijn dat plannen vaak dromen zijn die – zoals Marco Borsato al
  zong – meestal bedrog zijn. Als de plannen werkelijk 1 op 1 een betrouwbaar beeld zouden geven van de werkelijkheid zouden vliegtuigmaatschappijen, hotels , resorts, busondernemnineg etc niet zoveel lege plaatsen hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website