De zomervakantie 2018 is voor veel Nederlanders weer achter de rug. Uit onderzoek naar het bestedingspatroon van Nederlanders tijdens hun zomervakantie blijkt dat 20% van de ondervraagden meer geld uitgegeven dan begroot; 15% moet hierdoor de komende weken de hand op de knip houden, aldus Skyscanner.

Zeker 60% van de ondervraagden is tevreden met het eigen bestedingsgedrag tijdens de vakantie. Iets meer dan de helft van de ondervraagden stelde dit jaar van tevoren een vakantiebudget vast. In 50% van de gevallen, was dit vakantiebudget gelijk aan het budget van 2017. 30% had een hoger budget en 20% moest met minder geld rondkomen tijdens de vrije weken. Van de vakantiegangers die over hun eigen budget heengingen, gaf 29% tot een kwart meer uit en 6% gaf 25% tot 50% meer uit dan gepland. Toch zijn er ook mensen die totaal niet op geld letten tijdens de vakantie; dit geldt voor een vijfde van de vakantiegangers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders hun budget vooral goed plannen als het om vaste kosten gaat zoals het vervoer en accommodaties. Het extra geld ging naar uitgaven ter plekke; 19% gaf achteraf gezien toch teveel geld uit aan eten en drinken en 12% gaf teveel geld uit aan uitgaan en andere activiteiten.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “1 op 5 Nederlanders gaf tijdens zomervakantie meer geld uit dan gewenst”

  1. Bert zegt op

    Dat is de reden dat ik mijn “vakantiebudget” vroeger altijd contant meenam naar Thailand.
    Dan kon vrouwlief ook zien dat het na de eerste week (van de zes meestal) al ruim met 25% was gekrompen en haar bestedingspatroon daar op aanpassen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website