In onze tweede post in onze serie over het Nederlandse bedrijfsleven in Thailand, schenken we aandacht aan een bedrijf dat een essentieel onderdeel van de Nederlandse cultuur naar Bangkok heeft gebracht: Co van Kessel Bangkok Tours.

Co van Kessel, een innovatieve en avontuurlijke Nederlander, die meer dan 30 jaar geleden pionierde in georganiseerde fietstochten in Bangkok. Hij woonde al heel lang in Bangkok en als zodanig begreep hij heel goed welke impact de versnelde stedelijke ontwikkeling had op het beeld van Bangkok.

Co stelde zich tot doel om Bangkok opnieuw te ontdekken. Hij besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders te verkennen. Schuilgaand achter een facade van modernisering, vond hij verborgen werelden van vrede en rust: het echte Bangkok.

Co van Kessel Bangkok Tours’ missie is om gasten een unieke reiservaring in Thailand aan te bieden. In alle excursies wordt nog steeds gebruik gemaakt van Co’s uitgebreide topografische kennis van de grotere regio Bangkok en komen de gasten waar niemand anders kan of zal gaan. Fietsend, varend en wandelend krijgt men inzicht in de voorheen ontoegankelijke achter-de-schermen levensstijl van de Thais.

Zie website: www.covankessel.com

Bron: Facebookpagina van Nederlandse Ambassade, Bangkok

6 reacties op “Uitgelicht (2): Co van Kessel Bangkok Tours”

 1. Elly zegt op

  Helaas is Co een paar jaar geleden overleden. Hij zou trots zijn op de nieuwe lokatie en hoe het een steeds groter succes wordt.
  Heb zelf al 17 x een tocht gemaakt en het blijft altijd verrassend. Zelfs met mijn kleinkinderen van 2 en 4 jaar was het een feest. ( goede kinderstoeltjes ) Zodra ik weer in Bangkok ben stap ik weer op een van de fietsen.
  Elly

 2. Anja zegt op

  Twee maal met Co van Kessel wezen fietsen, beide keren een super ervaring!
  Ik zeg: Gewoon gaan doen!

 3. Fons zegt op

  Goeie morgen. Het was een geweldige fiets dag in februari .De heer co van Kessel heeft dat mooi op gezet voor de tourristen wij hebben ons geweldig geamuseerd .Als we weer in Bangkok zijn doen we dat weer. Die gasten waren erg vriendelijk dat merkte zo wie je binnen komt. Wij zijn zeven keer in Thailand geweest maar nou hebben wij nog meer in druk gekregen van Thailand. Nou geweldig dus .En ik zelf heb ook iemand blij gemaakt .Wij moesten voor de taxi meter 95Bath betalen en gaf hem twee honderd De chauffeur zwaaide naar mij en rijd weg even later ik had hem twee duizend gegeven het scheelt maar een nulletje tongje tongje dacht ik maar even daarna moest ik er ook mee lachen. In ieder geval ik had ook iemand blij gemaakt en dat vergeet ik ook weer niet.GR.

 4. Gerard zegt op

  Ik heb in de afgelopen jaren een aantal fietstochten gemaakt. In het begin waren de tochten leuk en iets bijzonders. De laatste twee fietstochten waren een teleurstelling.
  De op een na laatste tocht was een dagtocht met 17 fietsers en 4 gidsen hetgeen niet soepel werkt. Ik had die dagtocht al eerder gemaakt en toen met 4 fietsers en 1 gids en dat was een leuke tocht. Deze tocht met 21 fietsers was voor iedereen een teleurstelling.
  De laatste tocht was een middagtocht met 10 fietsers en 2 gidsen. We hebben nauwelijks gefietst en bleven veel te lang bij tempels hangen. Tenslotte waren we 20 minuten te vroeg weer terug.
  Jammer dat ik dit moet schrijven na de eerdere goede reacties maar dit is wat mij is overkomen. Ik doe het niet meer bij CvK.

  • Elly zegt op

   En heb je ook zeker gemerkt dat je “vroeger” tijdens de tocht wat te knabbelen kreeg zoals kleine banaantjes, soort crackers, meloenstukjes ed.
   Ik denk dat dit te wijten is aan het feit dat Co de leiding niet meer heeft. Zijn vrouw heeft, kort na zijn overlijden, enkele medewerkers ontslagen ( waaronder de Nederlandse Jos) en ik heb het idee dat het nu veel meer om het geld te doen is. Jammer.

 5. Frits van Peski zegt op

  Het lijkt alsof meerdere Nederlanders het typische Hollandse fietsen over de wereld willen verspreiden. Ikzelf heb meegefietst met Amazing Bangkok Cyclists (www.realasia.net). Had verschillende tochten beschikbaar. Was een schitterende fietservaring in een ver land. Grote foto’s in het kantoor tonen dat het Nederlandse voetbalelftal ook een keer heeft meegefietst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website