Het Nederlandse verf- en chemieconcern AkzoNobel heeft in Thailand de poedercoatingproducent V.Powdertech in Samut Sakhon overgenomen. Volgens AkzoNobel versterkt de overname de leidende positie op het gebied van poedercoatings in Zuidoost-Azië.  

Er werken meer dan 250 mensen bij V.Powdertech en de jaarproductie bedraagt 8500 ton. De overnameprijs is niet bekend gemaakt. V.Powdertech richt zich op zowel de consumenten- als de industriële markt. AkzoNobel krijgt door de overname ook de patenten en handelsmerken van het Thaise bedrijf in handen.

Poedercoatings, of poederverf, worden gebruikt om verschillende soorten metalen​ en soms hout te beschermen. Hierbij wordt onder hoge druk poeder tegen een ondergrond gespoten.

Voordeel van poedercoatings is onder meer dat er geen oplosmiddelen vrijkomen en dat de verf die niet meteen aan het product hecht kan worden hergebruikt.

Bron: Persbericht AkzoNobel – Foto: AkzoNobel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “AkzoNobel koopt poederverf fabriek in Thailand”

  1. henry zegt op

    AKZO-NOBEL heeft al een verfbabriek in Laksi, schuins tegenover Immigratie en Consular


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website