Toeristen

Ondanks de economische crisis blijft het internationale toerisme groeien.

Tegen eind van dit jaar verwacht de World Tourism Organisation (UNWTO) dat het recordcijfer van 1 miljard toeristen zal worden bereikt.

Zuidoost-Azië

Vooral Chinezen (+30%) en Russen (+15%) geven steeds meer uit aan reizen. Europa blijft voor deze toeristen de belangrijkste bestemming. De sterkst groeiende bestemmingen waren echter Noord-Afrika (+11%) en Zuidoost-Azië (+9%).

De wereldwijde economische crisis heeft kennelijk geen invloed op het reisgedrag. Het internationale toerisme zit al jaren in de lift. De eerste zes maanden van dit jaar werd er opnieuw een groei van 5 procent geboekt tegenover dezelfde periode vorig jaar. De UNWTO telde 22 miljoen meer internationale bezoekers, goed voor een recordcijfer van 467 miljoen in zes maanden.

Voor de rest van 2012 verwacht de organisatie een groeivertraging. Echter het magische cijfer van 1 miljard bezoekers zou toch worden gehaald, zo klonk het op een forum in Macao (China). “Het blijft een van de weinige sectoren die economische vooruitgang creëren, zowel in industrielanden als in ontwikkelingslanden. Toerisme creëert de banen die we zo hard nodig hebben”, verklaarde secretaris-generaal Taleb Rifai.

Europa het populairst

De sterkste groei in de eerste helft van het jaar, realiseerde Azië (+8%). Vooral Zuidoost-Azië was in trek, maar ook Japan beleefde een sterke opmars van het binnenlandse toerisme na de aardbeving en tsunami vorig jaar. Ook Noord-Afrika (+11%) kende een flink herstel, na de politieke onlusten van vorig jaar. Zuid-Amerika telde op zijn beurt 6% meer toeristen, en behoort ook bij de snelle stijgers.

Europa blijft het meest bezochte continent ter wereld, het internationaal toerisme groeide daar met 4%. In Centraal-Europa was de groei het grootst, voor sommige landen zelfs met meer dan 10%.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zuidoost-Azië in trek bij internationale toeristen”

  1. zuidoost azie zegt op

    interessante cijfers.

    Toerisme naar zuidoost azie blijft inderdaad merkbaar groeien


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website