Het zuiden van Thailand verwacht tot zondag hevige regenval en om overstromingen te voorkomen worden er een aantal voorbereidingen getroffen. Zo worden de waterwegen in de zuidelijke provincie Chumphon gedraineerd om ruimte te maken voor de hoeveelheid regenwater. Tevens zijn alle stuwen open gezet om de doorstroming te versnellen.

Het Klong Tha Sae kanaal in het noordelijk deel van de provincie moet een belangrijk deel van het water opvangen. Het kanaal heeft nog ruimte voor 3,5 miljoen kubieke meter water (50 procent van de totale capaciteit) omdat het water 5 meter onder de oevers staat. Er wordt nu zoveel mogelijk troep uit het water gehaald die de waterstroom kunnen vertragen. Verder zijn er twintig waterpompen en 5.000 zandzakken aangevoerd om overstromingen te voorkomen.

Bron: Bangkok Post (foto boven: De provincie Phitsanulok)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het zuiden van Thailand maakt zich op voor wateroverlast door hevige regen”

  1. teun zegt op

    Met draineren van waterwegen neem ik aan, dat uitbaggeren wordt bedoeld. Dat is dan lekker op tijd, nietwaar? Eerst wachten tot het probleem zich voordoet en pas dan actie. Als dat al voor het regenseizoen was gebeurd……..
    Maar ja, dat is ook heel moeilijk te voorzien natuurlijk in de regentijd.

    Net als het Tha Sae kanaal ontdoen van rotzooi. Als dat nu (net als regelmatig uitbaggeren) met geregelde tussenpozen door het hele jaar heen zou gebeuren (dat wordt ook wel “onderhoud” genoemd) dan kon de tijd nu efficienter worden besteed.

    Het is nu weer dweilen met de kraan open.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website