De politie van Chanthaburi heeft de zoon van één hunner collega’s beschuldigd van moord, nadat hij een 25-jarige man herhaaldelijk met een biljartkeu heeft geslagen met de dood als gevolg. De lokale rechtbank heeft de politie van Chantaburi opgedragen Chayut Phuphuak, de 36-jariger zoon van politieagent Preecha Phuphuak in voorlopige hechtenis te nemen.

Uit een eerste onderzoek blijkt, dat Chayut de 25-jarige Kanok Wichiansin aanviel, die een vriend hielp in een gevecht met een ander. Kanok werd in eerste instantie bewusteloos geslagen, de dader verliet de biljartzaal, maar kwam terug om het slachtoffer alsnog herhaaldelijk met de keu op het hoofd te slaan totdat het slachtoffer niet meer bewoog en bleek te zijn overleden.

Het incident, dat afgelopen vrijdag rond middernacht plaatsvond, was opgenomen met CCTV en vertoond op de sociale media. De grootmoeder van het slachtoffer vroeg om gerechtigheid voor haar kleinzoon en toen tot zondag geen actie was ondernomen, stapte zij zelf naar het politiebureau om aan te dringen op verder onderzoek.

De politie van Chantaburi heeft daarop meegedeeld, dat de verdachte – die zichzelf inmiddels had aangegeven – beschuldigd wordt van moord. Hij is in hechtenis genomen, terwijl de politie verder onderzoek doet van de met CCTV opgenomen beelden en getuigenverklaringen verzamelt.

De video van het incident:

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Zoon Thaise politieman slaat man dood met biljartkeu”

 1. Roy zegt op

  Niks nieuws onder de Thaise zon, zie dit soort geweld elke morgen hier op de Thaise tv, en geloof mij, niet overal hangen camera’s, Thailand heeft een groot probleem, wat de huidige jeugd betreft.

 2. Jos zegt op

  Geachte Lezers,

  Hier hoef geen Rechter aan te pas te komen , na het zien van deze beelden die via CCTV zijn opgenomen, is het toch voor 100% duidelijk dat deze jonge man schuldig is aan moord met voorbedachte rade.
  Hier zal zijn vader hem niet meer uit kunnen redden.
  En het zou natuurlijk super zijn als deze zoon van een Politieman de hoogste straf hier voor zou krijgen .
  Levenslang ( 150 jaar ) of de doodstraf.
  Misschien dat de Thaise bevolking dan weer respect voor de politiemannen kan krijgen.
  Ik heb zelf deze week een politie man een verdachte zien stampen en slaan met een ijzere stang terwijl de verdachte al op de grond lag met de handbooien om.
  Ik hoop dat de Militairen in Thailand snel een einde maken aan deze machtswellustelingen !!!
  Mvg,

  Een echte Thailand liefhebber.

  • Koos zegt op

   Blijf dromen maar dit is Thailand.
   Veel herrie en puntje bij paaltje word het netjes opgelost.
   Veel thaien verdienen geld met gevangenisstraffen overnemen.
   Een thaise vriend van mij is net weer vrij voor het uitzitten van iemands straf.
   Er werd 30.000 bath betaald iedere maand veel meer dan hij met werken kan verdienen.
   Vergeet Nederland als je over thaise gerechtigheid praat.

  • Rob zegt op

   Het is Thailand he, maakt niets uit of ze agent of militair zijn: het zit in hun cultuur. Pikkie zal wel bang geweest zijn voor gezichtsverlies en moest zich daarom bewijzen. Wat een eventuele straf betreft: deze man krijgt echt geen levenslang, laat staan de doodstraf. De nabestaanden van het slachtoffer krijgen een geldbedrag toegestopt en de dader krijgt een flinke tik op z’n vingers. Case closed. Next!

  • ruud zegt op

   Blijkbaar bent u die doodgeslagen militair al vergeten.

 3. rudy zegt op

  Ja, dit is de andere zijde van Thailand, toenemend geweld vooral onder jongeren, heb het in het nieuws op tv gezien.

  LOS is niet altijd “land of smile”.

 4. Jacques zegt op

  Ja absurt excessief geweld dat wordt toegepast. Zo’n jongen verdient zwaar gestraft te worden , indien wordt aangetoond dat de dood door zijn toedoen is ingetreden. Er lopen in Thailand nogal wat van dit soort types rond en beter is het ze uit de weg te gaan. Daar is geen land mee te bezeilen. Ik begreep dat zijn vader als redelijk hoge politiechef zich niet met deze zaak zou gaan bemoeien. Ik heb wel met deze man te doen. Het zal je zoon maar zijn. Gezichtsverlies is wat hem ten deel is gevallen en dat draag je de rest van je leven mee.

 5. Jan S zegt op

  Onbegrijpelijk dat niemand hem tegenhield.

 6. peter zegt op

  Te walgelijk om op te reageren. Constateer alleen dat dit zieke gedrag zowat dagelijks op TV voorbijkomt.
  Het wordt gepresenteerd als amusement. Er verandert niets. het wordt alleen maar erger.

 7. l.lagemaat zegt op

  Verbijsterend!

  Eerst wordt het slachtoffer bewusteloos geslagen.
  De dader gaat weg. In die tussen tijd helpt niemand het slachtoffer.
  Vervolgens komt de dader terug en slaat alsnog het slachtoffer dood!

  Weer grijpt niemand in!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website