Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de resultaten van een recent onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat hoofdpijn, constipatie en spierkrampen de meest voorkomende gezondheidsklachten zijn die mensen tijdens de zomer ervaren.

De enquête, waarin 682 deelnemers werden betrokken van 1 maart tot 4 april, toonde aan dat 21,9% van de respondenten regelmatig hoofdpijn had, 13,6% last had van constipatie, en 12,7% kampte met krampen in benen en buik.

Dr. Achara Nithiaphinyasakul, directeur-generaal van het ministerie, benadrukte dat het onderzoek zorgen blootlegt over de impact van de zomerhitte. Specifiek gaf 52,8% van de deelnemers aan matige zorgen te hebben, terwijl 19,8% grote zorgen uitte over de effecten van de hitte. Als reactie hierop namen de meeste respondenten preventieve maatregelen om hun gezondheid te beschermen: 93,9% consumeerde vers gekookt voedsel om diarree te voorkomen, 93,8% was consistent de handen en 87,8% zorgde voor voldoende hydratatie.

Tegen deze achtergrond heeft het Meteorologisch Departement een waarschuwing afgegeven dat 15 provincies, inclusief Bangkok, momenteel onder een rood niveau hitte-indexalarm vallen, wat duidt op extreem gevaarlijke omstandigheden die naar verwachting tot 27 april zullen voortduren.

Dr. Achara waarschuwde dat een hitteberoerte, waarbij de lichaamstemperatuur drastisch kan stijgen tot 40 graden Celsius of hoger, kan leiden tot symptomen als huidroodheid, een snelle hartslag, hoofdpijn, duizeligheid, braken en zelfs bewusteloosheid of overlijden. Om hitteberoerte tegen te gaan, adviseerde zij het aanbrengen van ijs of een koele doek op kritieke plekken zoals de nek en oksels om de lichaamstemperatuur te verlagen voordat medische hulp wordt gezocht.

3 reacties op “Zomerse gezondheidsklachten onder de loep: hoe de hitte in Thailand ons lichaam beïnvloedt”

 1. Wim zegt op

  Dat is een prima initiatief van zowel Volksgezondheid als de Thaise KNMI om op basis van onderzoek en rapportage waarschuwingen uit te doen gaan. Totaal anders dan wat betreft de gezondheidsrisico’s verbonden aan de luchtvervuiling bv te Chiangmai. Deze worden totaal ontkend. https://www.khaosodenglish.com/opinion/2024/04/21/opinion-clean-air-is-a-basic-right-but-what-is-pm-srettha-doing-to-tackle-pm2-5-in-chiang-mai-and-beyond/

 2. Sjaak S zegt op

  Tot vandaag had ik er nog niet zoveel last van, maar nu bereikte de warmte ook ons knusse plekje iets ten zuiden van Hua Hin.
  Maar gelukkig…. twee weken geleden kon ik mijn buitenbadje al in gebruik nemen. Het duurde bijna een jaar voor het zover was (met langere pauzen). Overdekt liggend, net achter mijn vijver, heb ik een bad van ongeveer 1,50 meter diep, 3 meter lang en ongeveer 2 meter breed uit beton gemaakt. Het water blijft ondanks de hitte heerlijk koel en een half uurtje in dat water zorgt er voor dat ik weer een lange tijd tegen de hitte kan. Zelfs mijn vrouw maakt er dankbaar gebruik van. Het is weliswaar nog niet helemaal af en ik ben nog om het bad heen een wand van natuurstenen aan het maken, maar daarbij sta ik met mijn benen in het water, dat ook weer aangenaam koelt.
  Ik merkte het vanochtend wel op de fiets. Moest even naar Hua Hin bike voor nieuwe remmen op de fiets en reed ongeveer 50 minuten over de 23 kilometer daarheen. Kostte me drie flessen water!

  Ik let er nu ook op dat mijn vrouw het eten dat over is, niet op het aanrecht laat staan, maar pak het zelf in plastic doosjes en meteen de koelkast in.

  Ik drink bijna vier liter water per dag (inclusief thee en koffie) en geen alcohol. Ok, vorige week een bier met veel ijs en een blikje cola-zero gemengd…

  Het is zo wel uit te houden. Het werk dat ik in de tuin moet doen, wordt dan ’s morgens gedaan, tussen zeven en negen uur en in de warme uren siesta of naar een koele shopping mall…..

  Ben benieuwd hoe andere lezers zich tegen de warmte wapenen….

  • Aad zegt op

   Woon nu bijna 10 jaar in Thailand
   En april is altijd heel warm
   Lekker rustig aan doen dus
   Dec en Jan zijn vaak kouder dagen
   En soms wel heel koud vind ik en ook de mensen hier die ik spreek


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website