Er zijn in vier verschillende provincies twintig nieuwe besmettingen met het Zika-virus gediagnosticeerd, maar volgens het Thaise ministerie van Volksgezondheid is er geen reden voor paniek.

De infecties vonden plaats in de Chiang Mai, Phetchabun, Bung Kan en Chantaburi. De geïnfecteerden patiënten worden goed in de gaten gehouden, zegt permanent secretaris Sopon van het ministerie.

Volgens Sopon hoeft de bevolking zich geen zorgen te maken over de aantallen. Volgens hem worden er meer gevallen ontdekt door een betere opsporing van en screening van het Zika-virus.

In Chiang Mai zijn twee vrouwen, die zes en acht maanden zwanger zijn, besmet het virus. Dat is gevaarlijk omdat de ziekte de hersenen van ongeborenen baby’s kan aantasten. De vrouwen worden nauwlettend gevolgd gezondheidswerkers.

De overheid gaat door met preventie door muggen te doden waar mensen besmet zijn geraakt.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Aantal Zika besmettingen in Thailand neem toe: Twintig nieuwe gevallen”

  1. Peter zegt op

    Hier in Chiang Mai heb ik alvast nog niets gezien van preventie door muggen te doden. Waarschijnlijk weer een uitspraak om mensen gerust te stellen en geen paniek te zaaien want dat zou natuurlijk het toerisme schaden.

  2. Henk zegt op

    Als de Thaise overheid zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken betekend dit dat je je wel zorgen moet maken. Vorige week werd er door een gezondheids organisatie in Sansai (even buiten Chiang Mai) nog verteld dat het allemaal onder controle was. Twee dagen waren er weer twee nieuwe gevallen.

  3. Luk Vanderlinden zegt op

    Na het Zika – virus volgen nog Dengue en Chikungunya, overgebracht door dezelfde mug en voor de mannen véél erger dan Zika!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website