Ook vandaag zal het zuiden van Thailand te maken krijgen met zware tot zeer zware regenval. Vooral de provincies Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala en Narathiwat krijgen het voor hun kiezen, morgen zijn o.a. Hua Hin en Chumphon aan de beurt.

Het weer in dit gebied staat onder invloed van de tyfoon Damrey die zich over Vietnam beweegt richting de Golf van Thailand. In Vietnam zijn al 27 personen om het leven gekomen door de tyfoon.

Hua Hin

Op 6 tot en met 8 november krijgt Hua Hin, Chumphon, Surat Thani en Nakhon Si Thammarat te maken met veel regen en harde wind. In de Golf van Thailand ontstaan golven van 2-3 meter hoog, kleine boten moeten daarom aan land blijven.

Het DDPM heeft bekend gemaakt dat de zware regens en waterlozingen, sinds 10 oktober tot gisteren, hebben geleid tot overstromingen in 79 districten van 23 provincies. Meer dan 126.000 huishoudens hebben te maken met wateroverlast. Ziekenhuizen in het Zuiden is gevraagd zich voor te bereiden op overstromingen. Er worden o.a. zandzakken geplaatst tegen wateroverlast.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zeer zware regens teisteren het zuiden van Thailand”

  1. Rene van Merkesteyn zegt op

    Helemaal niets van gemerkt van dat slechte weer. Integendeel was gelukkig prima dag hier in Hua Hin!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website