Enkele woonwijken in Muang (Korat/Nakhon Ratchasima) zijn gisteren na zware regenbuien onder water gelopen. Tal van huizen en voertuigen liepen schade op. De nachtelijke regen, veroorzaakt door de tropische storm Narin, zorgde voor een sterke stijging van het waterpeil in waterwegen en waterreservoirs.

Laag gelegen gebieden in Muang stroomden als eerste over. In de wijk Chamchuri bereikte het water een hoogte van 1 meter en op veel wegen, waaronder de Ratchasima-Chokechai en Suranarai weg, kwam het water tot 50 cm. Tientallen auto’s en motorfietsen liepen waterschade op. Volgens de bewoners was de situatie net zo erg als in 2010, toen verschillende districten van de provincie werden getroffen.

In het district Phimai trad de rivier Moon buiten haar oevers, waardoor huizen bij de rivier onder water liepen. De autoriteiten hebben de bewoners in andere delen van het district gewaarschuwd, want het waterpeil blijft stijgen.

Het Meteorological Department heeft een zwaar weer-waarschuwing afgegeven voor het Zuiden. Vooral mensen die bij berghellingen wonen, moeten op hun hoede zijn voor overstromingen en aardverschuivingen. De waarschuwing geldt tot woensdag.

In het noordelijk deel van de Golf van Thailand en de Andaman zee gaat het spoken. Boten kunnen maar beter aan de kant blijven.

Het Disaster Prevention and Mitigation Department maakt bekend dat het dodental is opgelopen tot 73. Sinds 17 september zijn 359 districten in 46 provincies getroffen door wateroverlast.

(Bron: Bangkok Post, 20 oktober 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website