Wijlen Koning Bhumibol krijgt eretitel ‘De Grote’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
16 november 2016

De Thaise regering wil de overleden koning Bhumibol eren met de titel ‘De Grote’. Dat kan na de rituelen en het opbaren. De titel moet ook goedgekeurd worden door het kabinet en de koninklijke hofhouding (Royal Household Bureau).

Premier Prayut laat weten dat de regering de koning op deze wijze wil eren. Ook liet de premier weten dat enkele data veranderen als de kroonprins eenmaal tot koning is gekroond. Het gaat daarbij om Coronation Day op 5 mei en de verjaardag van Bhumibol op 5 december.

Na de jaarwisseling wordt een deel van het plein bij de Grand Palace, Sanam Luang, afgesloten voor het publiek. Dan wordt er begonnen aan het opbouwen van de koninklijke pyre voor de crematie van de koning.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Wijlen Koning Bhumibol krijgt eretitel ‘De Grote’”

  1. martin zegt op

    jammer dat wij er niet bij kunnen zijn ,maar respect en chapo voor de jaren dat hij het volk trouw is gebleven tot zijn dood

  2. JACOB zegt op

    De Grote een mooi eerbetoon voor de ,,Grootste,,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website