Het ergste lijkt voorbij in de provincies Lop Buri en Phitsanulok. In het district Ban Mi (Lop Buri) begint het water te zakken in vijf tambons, nadat de beschadigde Bang Chom Si stuw was gerepareerd. Daardoor kon de waterstroom van de Chao Praya worden gereguleerd.

Wanneer twee andere beschadigde stuwen zijn hersteld, zal het water verder zakken. Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden 5 dagen. Bewoners van de drie getroffen districten klagen over de penetrante stank van het water. Ambtenaren proberen die met EM-ballen (effective micro-organism) te bestrijden.

In Phitsanulok begint het water in vier districten te zakken, nadat de waterstand van de Nan rivier was gezakt. In het district Bang Rakam kunnen de bewoners nog niet de vlag uitsteken, want er wordt water naar toe gevoerd om de stroom naar de centrale provincies en Bangkok te vertragen. In de stad Phitsanulok zijn gemeentearbeiders begonnen het voetpad langs de rivier schoon te maken. De hardloopbaan is bedekt met modder en planten zijn geruïneerd, nadat het gebied vier maanden onder water heeft gestaan.

In Nakhon Sawan neemt de stroomsnelheid van het water ietsje af: van 4.472 naar 4.270 kubieke meter water per seconde. [Het bericht vermeldt verder geen bijzonderheden over Nakhon Sawan.]

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website