De Disaster Prevention and Mitigation Department heeft vandaag een weerswaarschuwing afgegeven voor de inwoners van 25 provincies in het noordoosten en de oost- en westkust van Zuid-Thailand, schrijft Bangkok Post.

Omwonenden van hellingen en waterwegen in Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Khon Kaen, Roi-Et, Kalasin, Mahasarakham, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Amnatcharoen, Ubon Ratchathani, Yasothon, Si Sa Ket, Nongkhai, Bueng Kan, Udon Thani,Nong Bua Lamphu, Loei, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Trat, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi en Trang moeten rekening houden met zeer zware regen, mogelijk gevolgd door plotselinge overstromingen.

Tevens is er gevaar voor modderstromen. De waarschuwing geldt voor woensdag tot vrijdag (14-16 augustus).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Waarschuwing voor zware regen en overstromingen in delen van Thailand”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Bedankt voor de waarschuwing. Hier in Khon Kaen nog steeds erg rustig, vanmiddag iets donkerder en wat gerommel in de lucht, maar geen druppel regen. Afwachten dus, maar nogmaals bedankt.

  • dirk brouwer zegt op

   Op dit moment do.9.30 uur in Loei N.O. niets aan de hand.Volop zon en warm. Gistermiddag een paar spatjes regen maar dat stelde niets voor.

  • GerrieQ8 zegt op

   Van uw weerman ter plaatse; vandaag een licht buitje en verder zonneschijn. RV 70%
   Nog 1 dag te gaan, maar voorzie geen storm, al ben ik (gelukkig) geen weervoorspeller, want dan zou ik bij het KNMI gaan werken.

   • GerrieQ8 zegt op

    Vandaag voor de provincie Khon Kaen;
    Halfbewolkt, zwakke tot matige wind 2-3 Bf. vanuit het westen.
    Temperatuur 30 C met 61% RV.

    Deze pseudo Catherina heeft dus wind tegen. Heb Noah een sms gestuurd zijn ark terug in de stalling te zetten.

    Dit is mijn laatste reactie op deze weersvoorspelling. Allen nog een prettige dag.

 2. Jeffrey zegt op

  Redelijk blauwe lucht in Aonang Krabi. En zeer windstil.
  Hopelijk niet de bekende stilte voor de storm.

 3. Orlando zegt op

  Beste lezers,
  Wij zijn nu in Mukdahan, in een hotel, bij de Mekong River. Tot nu toe, prima en zonnige weer meegemaakt. Er was wel een klein buitje bij Nakon Phanom, maar stelde niet veel voor. Het was juist verfrissend.

  Groetjes

 4. Gerard zegt op

  Typisch Thai, miljoenen worden gepomp in anti-overstromings projecten… ik bedoel weggesluisd op eigen bankrekeningen, want er gebeurd werkelijk niets om overstromingen tegen te gaan. Woon je in zo’n gebied dan zoek je het maar lekker zelf uit. Werkelijk een fantastische betrouwbare overheid hier.

  • luc.cc zegt op

   Inderdaadjuist wat je zegt, overheid doet niks.
   Ik heb de overstroming mee gemaakt ayutthaya, 2 jaar geleden, moest dit in Belgie gebeuren, stonden de politie, brandweer,leger en burgerbescherming klaar om de mensen te helpen, hier niemand.
   Trek je plan was het motto
   Maar toen Bangkok bedreigd werd, grote paniek en inzet van alleman,
   so TIT
   Ik woon nog steeds in de gevarenzone, en hoop dat het niet terug komt

 5. Gerard Meeuwsen zegt op

  Tis al vrijdag en hier in Phangnga stralend weer. Mijn vrouw had het er ookover en zij noemde 16 tot 18 augustus….. Ik hoop niet dat ze gelijk heeft. Vanochtend is stralend en rustig begonnen, en ook de afgelopen dagen waren mooi en droog. (Phangnga town)
  Groeten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website