KLIK HIER VOOR UPDATE 16 MEI

Gisteren heeft het politieke conflict tussen de Redshirts en de regering wederom tot ernstige gewelddadigheden geleid. Ook vandaag is het erg onrustig en zijn er meldingen van gewonden, waaronder journalisten.

In het centrum van Bangkok bij de protestlocaties worden geweerschoten en explosies waargenomen. Militairen en veiligheidstroepen gebruiken traangas en schieten met rubber- en waarschijnlijk ook met scherpe munitie op betogers.

De Nederlandse Ambassade in Bangkok adviseert in geval van gewelddadigheden zoals nu, verplaatsingen in Bangkok zoveel mogelijk te vermijden.

Tekst op de website van de Ambassade:

Algemeen Advies – geldig op 14 mei 2010

De situatie in Bangkok is thans zeer gespannen. Veiligheidstroepen hebben op 13 mei het gebied rondom de demonstratie afgesloten. U wordt geadviseerd het gebied (begrensd door Petchaburi Road, Wireless Road, Rama 4 en Phya Thai Road) volledig te mijden.

Bij gewelddadige confrontaties tussen veiligheidstroepen en betogers in de nacht van 13 mei zijn één dode en een onbekend aantal gewonden gevallen. De kans op nieuwe botsingen is groot.

In geval van gewelddadige confrontaties, wordt reizigers aangeraden om verplaatsingen binnen de hoofdstad Bangkok zoveel mogelijk te vermijden en nieuwsmedia te blijven volgen Niet-essentiële reizen naar Bangkok worden afgeraden.

Mede gezien de huidige politieke ontwikkelingen wordt u aangeraden het officiële reisadvies voor Thailand goed te blijven volgen. Het reisadvies wordt op basis van de ontwikkelingen, regelmatig aangepast. Voor consulaire noodgevallen kunt u telefonisch contact opnemen met de ambtenaar van dienst via 0819201329.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website