Suvarnabhumi Airport

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft, vanwege de coronacrisis, het verbod op alle commerciële vluchten naar Thailand verlengd tot 18 april.

Thailand had al eerder de passagiersvluchten voor 3 dagen verboden. Nu is dat verbod verlengt tot 18 april. Deze aanscherping past in het regeringsbeleid waarbij de noodtoestand is uitgeroepen om zo de uitbraak van Covid-19 te beteugelen, aldus de CAAT.

Tot die datum mogen alleen staats- en militaire vliegtuigen landen. Verder geldt er een uitzondering voor vluchten voor humanitaire en medische doeleinden (redactie: hiermee zal men wellicht ook repatrieringsvluchten bedoelen).

Het lijkt er op dat het verbod is ingeven om het aantal Thaise reizigers dat uit het buitenland komt, zoveel mogelijk te vertragen. Al eerder was er een incident op Suvarnabhumi airport omdat Thai die uit het buitenland kwamen, weigerden in quarantaine te gaan.

Sommige Thais zitten nu op buitenlandse luchthavens, onder hen zijn 35 Thaise staatsburgers die zijn gestrand op de luchthaven Incheon in Zuid-Korea en 10 op de luchthaven Haneda bij Tokio.

Bron: Bangkok Post – www.bangkokpost.com/thailand/general/1894300/incoming-flight-ban-extended-to-april-18

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Verbod op inkomende passagiersvluchten in Thailand is verlengd tot 18 april”

 1. math zegt op

  als ik heden ( 07/ 04 ) kijk op de web side van https://www.bangkokairportonline.com/ zie ik nog altijd int vliuchten aan komen en heel wat uit binnenland,, helaas kan ik dit niet volgen.

  • Er staat ook nergens dat de luchthaven gesloten is.

 2. Jan zegt op

  Er is een verbod op inkomende COMMERCIËLE vluchten.

  • Cornelis zegt op

   Nee Jan, commerciële vrachtvluchten zijn nog steeds van harte welkom.

 3. Rob V. zegt op

  Bangkok Post schetst zoals vaker geen complete beeld, bang de overheid tegen het hoofd te stoten? Zoals men ook al de racistische en hatelijke woorden van de minister van gezondheid meermaals afzwakte. Het gedoe op de luchthaven waarbij die Thaise reizigers als ‘escapees’ (ontsnappelingen) werden omschreven door de krant bleek later dat een hoge pief de Thaise reizigers na uren wachten met nauwelijks eten, drinken of informatie, naar huis liet terug keren mits ze daar in zelf quarantaine zouden gaan. Dat was tegen de opdracht van nog hoger af dat plots alle Thai in quarantaine moesten met 3 op 1 kamer in hotels of een marine basis. Dat was een dag eerder, net na de plotselinge quarantaine plicht helemaal een bende. Toen moesten Thai uit o.a. Amsterdam ook uren wachten, een snack toegeworpen om de honger te stillen, onduidelijke info etc. Om daarna van het naar het in bussen te worden verscheept zonder enige duiding en men ook burgers, vreemden van elkaar, per 3 op 2 persoonskamer wou zetten in quarantaine!

  Daarom waarschijnlijk dat die hoge pief die nu op non actief is gezet wegens Thai uit Amerika door laten gaan onder voorwaarden dat men zelf in quarantaine zou gaan. Goed idee zou je zeggen, maar eigen initiatief zijn ze bij de strijdkrachten niet echt happig op. Bevel is bevel. Toen zijn al die Thai dus weer terug geroepen om alsnog onder staatstoezicht onder quarantaine te gaan. Burgers zijn blijkbaar niet te vertrouwen.

  De editorial column van de krant is eerlijker dan de algemene berichten in BP:
  https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1893225/rash-edicts-spur-chaos-at-airport

  Verslag van een Thai die verzeilt raakte in deze hectiek die klaagt over deze chaotische toestanden:
  https://docs.google.com/document/d/10GsRLntAI78fv2A1jCJ4HUJqcrHTbtqavGDCDQmhtbY/mobilebasic

  Ik zal maar niet zeggen welke commerciële passagiers vlucht van Thai Airways fgelopen maandag wel Thaise burgers mocht afzetten op Swampie (de bijzondere mensen hoefden ook niet quarantaine). Regels zijn regels maar niet voor iedereen…

  • gust zegt op

   Rob,de vlucht van afgelopen maandag kwam een nieuwe “‘lading”‘ ophalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website