Er zijn deze week meer details bekend gemaakt over de nieuwe veerdienst tussen Pattaya en Hua Hin die op 1 januari moet gaan starten. Zo bedraagt de prijs voor een enkele reis 1.200 baht.

De snelle veerboot vertrekt vanaf de Bali Hai Pier in Pattaya en zal aanmeren bij de Saphan Pla pier in het centrum van Hua Hin. Deze pier is onlangs gerenoveerd.

De maatschappij die gaat varen op de route, de Royal Passenger Liner Co, heeft laten weten dat passagiers 1.200 baht per enkele reis gaan betalen voor de vaartocht van ongeveer anderhalf uur.

Tijdens de proeftochten die twee of drie dagen gaan duren kunnen passagiers gratis mee. De exacte data van de gratis proefperiode is nog niet bekend. De veerboot zal dan om 8.30 uur in Hua Hin vertrekken en de retourvaart vanaf Pattaya is om om 15.30 uur. Mogelijk worden de vertektijden na de proefperiode aangepast.

Bron: Thai Rath

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Veerdienst Pattaya – Hua Hin: 1.200 baht voor een enkele reis”

 1. Ruud zegt op

  Ik vraag me af of dit een succes gaat worden. Veeeeeel te duur en zeker voor Thai. Zoals eerder op dit forum al eens opgemerkt zijn er andere reis mogelijkheden die weliswaar langer duren maar aanzienlijk goedkoper zijn.

 2. Joop zegt op

  Nou dat is toch goedkoop of niet ?
  Als je rond moet rijden kost het meer aan benzine en tijd.
  Als je om 8.30 uur uit Hua-hin vertrekt en om 10 uur in Pattaya aankomt heb je nog de hele dag voor je.
  Wanneer je rond rijd en het verkeer tegen heb ben je al een dag kwijt heen en weer.
  Dus ik ga er zeker gebruik van maken.

  • yvonne zegt op

   Nou Ruud, echt goedkoop kan ik het ook niet noemen. Je bent er wel al rond de klok van 10.00u maar je moet om 15.30u weer terug dus eigenlijk maar een paar uurtjes in Pattaya.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Het is dacht ik 113 kilometer, de veerboot zou 27 knopen varen, dan duurt de overtocht minimaal 2 uur en een kwartier, dus op één dag heen en weer lijkt weinig zinvol. En is vermoedelijk ook niet de bedoeling.

 4. Ruud Trop zegt op

  Wat is de prijs voor een retourticket? Ga je met 5 personen is het prijzig. Dan is auto toch goedkoper,tijdsduur maakt denk ik voor 95% van toch niets uit,meeste hebben tijd genoeg.Ben wel benieuwd wat de prijs wordt voor auto en of dan limiet zit aan passagiers.

  • Fransamsterdam zegt op

   Een retourticket zal – indien verkrijgbaar – nauwelijks goedkoper zijn dan twee enkeltjes. De auto kan op de boot die voorlopig wordt ingezet nog niet mee. Uiteindelijk is dat wel de bedoeling, en je mag per auto net zoveel passagiers meenemen als je wilt, als ze allemaal maar een kaartje kopen. Plus één voor de auto natuurlijk, die schat ik in op 3000.

 5. ergens in Thailand zegt op

  Veel te duur ik ben dit jaar na Koh Samui geweest met de auto.
  Waarom moet dit dan zo duur zijn dat snap ik niet???

  Veerdiensten naar Koh Samui vanaf Donsak
  Vanaf het vaste land vertrekt vanaf de pier te Donsak (ca. 40 km van de stad Surat Thani) tussen 06.00u en 19.00u elk uur een veerboot naar Koh Samui. De vaartijd bedraagt zo’n 1,5 uur en een ticket (enkele reis) kost 150 Bath. Veerdiensten van hier naar Koh Samui worden verzorgd door Raja Ferry en Seatran Ferry. Neem je de auto mee met 1 inzittende dan kost dat 400 bath

  In oktober na Koh Chang geweest met auto. Kost 80 bath per persoon en 400 bath voor auto met 1 inzittende. Vertrek vanuit Trat. De reis duurt 25 minuten.

  Als ik vanuit Hua Hin na pattaya ga of andersom dan pak ik wel de minibus. Je kunt het op vele manieren doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website