Op 12 januari is het zo ver, dan gaat de nieuwe veerdienst Hua Hin – Pattaya van start. Wat de overtocht gaat kosten is nog niet duidelijk. Het Marine Department moet het tarief nog vaststellen.

Op 1 januari wordt een proefvaart gemaakt. De veerboot vertrekt om 8.30 uur vanaf een visserijpier in Hua Hin. De terugvaart vangt om 15.30 uur aan bij de Bali Hai pier in Pattaya.

Om het imago van Pattaya verbeteren is de Bali Hai opgeknapt. Onlangs kregen de visverkopers die op de voetpaden staan, te horen dat ze moesten verkassen. Ook de vele speedboten zijn verwijderd.

De exploitant van de veerdienst heeft drie veerboten gekocht in China, elk 38 meter lang met een capaciteit van 339 passagiers. De overtocht van 105 km duurt een kleine twee uur. Wie over de weg gaat moet 345 km afleggen en daar zeker vier uur voor uittrekken.

De veerbootdienst is niet nieuw. Een eerder particulier initiatief stopte in 2011 omdat de lijn toen verliesgevend was.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nieuwe veerdienst Hua Hin – Pattaya op 12 januari van start”

 1. l.lagemaat zegt op

  Hoever ligt de visserij pier (Prachuap) van Hua Hin af. In het verleden scheen dat Prachuap te zijn.(35km.)

  Ik ben zeer benieuwd naar de ticketprijs, 4000 Baht? Twee uur varen?

  • Gringo zegt op

   zie ook: http://thainews.prd.go.th/website_en/news/news_detail/WNECO5912280010007

 2. vandecruys zegt op

  De overtocht zou 1200 Bath kosten(enkel).retour 2400 Bath dus zeker niet goedkoop!!!!!!!.Maar vanaf 1 Jan 2017 tot 15 jan 2017 zou het gratis zijn ……….

  Gaston Belgie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website