(Chanawat Phadwichit / Shutterstock.com)

Zoals het er nu naar uitziet gaat voor buitenlandse bezoekers, de PCR-test met verplichte hotelboeking voor 1 dag, per 1 mei aanstaande verdwijnen.

Na een vergadering van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), zei plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Sathit Pitutecha dat de vergadering in principe instemde met de door het ministerie van Volksgezondheid voorgestelde versoepeling van de Covid-19 inreisvoorwaarden.

Buitenlandse bezoekers die per vliegtuig Thailand binnenkomen, zullen dan bij aankomst een antigeentest (sneltest) ondergaan in plaats van een PCR-test. Er zal extra luchthavenpersoneel worden ingezet om ervoor te zorgen dat de procedure soepel verloopt en zo min mogelijk tijd kost. Toeristen moeten dan 15-30 minuten op de luchthaven op het resultaat wachten en hoeven dan niet meer verplicht een hotel te boeken. Na een negatieve test mogen zij door heel Thailand reizen.

Premier Prayut Chan-o-cha zei na de vergadering dat de regering volgende maand een verdere versoepeling van de reisbeperkingen zal overwegen om meer toeristen het land in te laten. “We zullen ons best doen om de volksgezondheid en de economie in evenwicht te brengen”, zei de premier.

Sinds november vorig jaar zijn de beperkingen geleidelijk versoepeld om de toeristische sector weer vooruit te helpen. De regering heeft per 1 april de eis voor een pre-travel PCR-test voor luchtreizigers die in Thailand aankomen, geschrapt (Test & Go-, Sandbox- en quarantaineprogramma’s).

Andere versoepelingen die gepland staan voor volgende maand, zijn:

 • Minder verplichte documenten om je te registreren voor een Thailand Pass.
 • Een kortere quarantaineperiode.
 • Een verlaging van de huidige $ 20.000 (672.000 baht) ziektekostenverzekering.

De Thaise regering streeft er naar om per 1 juli alle Covid-19 inreisvoorwaarden te schrappen, maar bekijkt per maand wat er mogelijk en verantwoord is.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “‘Vanaf 1 mei versoepeling inreisregels Thailand: Alleen nog antigeentest (sneltest) bij aankomst’”

 1. Willem Dumont zegt op

  Dit zijn zeer bemoedigende berichten, Helaas heb ik reeds sinds 5 April mijn Thailand passpoort aangevraagd met één overnachting met PCR-test, die reeds is goedgekeurd. De overnachting moet direct worden afgerekend zo ook de verzekering van 20.000 Dollar. Dus ben ik helaas niet van de gelukkigen.
  Trouwens ik was dit jaar reeds voor twee maanden in Thailand van Januarie tot Maart, moest voor de Axa verzekering van 50.000 Dollar, 4.160 bath betalen voor 60 dagen. Vanaf 1 april hoef je alleen nog maar voor 20.000 dollar vezekert te zijn, dit kost mij 6.520 bath voor 60 dagen. Dit is vreemd, toch? Men wil toch dat het goedkoper voor ons toeristen word ??
  Wat vinden jullie hiervan ??

  • Jahris zegt op

   Ja dat is zeker vreemd maar ik denk niet dat dat met Thais beleid te maken heeft. Je hebt wellicht een verkeerde verzekering gekozen?

   • Willem Dumont zegt op

    Dan doen we dat toch even vragen aan AXA Insurance Public Company Limited.
    Heb vandaag een mail gestuurd naar axathai @ axa.co.th

    Thanks very much,

    I have a question:
    Why is this travel insurance 2022-Q6319428-AT1 (20.000 Dollar), 2360 bath more expensive as my last insurance 2021-Q201024-AT1 (50.000 Dollar)

    See Attached File and your own administration.

    Kind Regards,

    Willem Dumont

 2. Jani Careni zegt op

  Nog niet zeker het zal nog gediscuteerd worden na 15 April, ik denk nog vele verassingen in de toekomst

  • Nee, is nog niet zeker, daarom staat er ook: Zoals het er nu naar uitziet. Kan morgen weer anders zijn……

 3. Kurt zegt op

  Wat ik momenteel niet begrijp is dat volgens de huidige regels er toch sinds 1 april een verplichte reservatie is van 5dagen in de sandbox formule. Op alle officiële website van de Thaise overheid en of ambassades spreekt men steeds van een verplichte reservatie in een SHA+ hotels van 5 dagen indien je opteert voor de sanbox formule. Kan iemand mij bevestiging dat men momenteel ook een Thai pass aflevert met een boeking van 1 dag in een SHA+ hotel.

 4. Henriette zegt op

  Hi Kurt,

  De sandbox formule is echt niet verplicht. Je kunt voor te sandbox gebieden ook de 1 daagse Test&Go optie kiezen (dus gewoon niet voor sandbox kiezen).

  Ik hoorde van een TAT vertegenwoordiger dat de sandbox formule vooralsnog slechts aangehouden wordt voor marketing doeleinden. Zo kunnen bepaalde hotels een 5 of 6 daagse pakketten aanbieden met een nacht discount bijvoorbeeld.

  Voor het binnenkomen van Thailand voor volledig gevaccineerden is nu overal maar 1 nacht + PCR in SHA++ (Extra plus) verplicht

  Goede reis!

  Henriette


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website