Foto: © Shutterstock.com

De vakantie uittocht is gisteren begonnen, op busstation Mor Chit in Bangkok was het dringen geblazen. Miljoenen Thai gaan ter gelegenheid van Songkran naar hun geboortedorp om daar het Nieuwjaar in familiekring te vieren. Er ontstonden lange files vooral op Phahonyothin Road als Vibhavadi Rangsit Road. 

De Narcotics Control Board, het Department of Land Transport, politie, leger en busexploitant Transport Co controleren intensief of busbestuurders geen drugs of alcohol hebben gebruikt. Meer dan 1,2 miljoen reizigers kiezen voor de bus. Passagiers moeten minstens een uur voor het geplande vertrek naar het busstation komen.

Wie voor het vliegtuig kiest moet ook eerder van huis vertrekken en zeker drie uur voor vertrek arriveren op de luchthaven.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Vakantie uittocht voor Nieuwjaarsvakantie (Songkran) begonnen”

 1. RonnyLatphrao zegt op

  Het was inderdaad al druk op de weg.
  Ik moest vandaag naar een begrafenis in Ayutthaya en had weinig andere keuze dan de weg op gaan.
  De slagbomen op tolwegen staan trouwens open. Ze zijn gratis… zoals elk jaar trouwens.

 2. nicole zegt op

  Wij zijn ooit 1 keer per auto naar Kon Kaen gereden net voor Songkran. Wisten wij veel. Hadden wel gehoord dat het druk zou zijn, maar wat waren wij naïef. In plaats van de gebruikelijk 5,5 uur hebben we 16 uur gereden.
  NOOIT WEER. We wisten gelijk wat het betekent , om met Songkran te rijden

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Morgen nog erger… BKK loopt leeg

   Maandag wordt weer een ramp…. want iedereen komt terug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website