Het verstrekken van een paspoort aan oud-premier Thaksin is in strijd met de voorschriften van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die de uitgifte van een paspoort verbieden aan een persoon tegen wie door het Criminal Court een arrestatiebevel is uitgevaardigd.

Dit stelt woordvoerder Chavanond Intarakomalyasut van de Democratische partij en hij kan het weten want hij was onder de vorige regering secretaris van de minister van Buitenlandse Zaken.

De Democraten zijn dan ook van plan aangifte te doen en een klacht in te dienen bij de National Anti-Corruption Commission tegen al degenen die betrokken waren bij het verstrekken van een paspoort aan Thaksin. Ook het Network of Citizen Volunteers to Protect the Land stapt naar de rechter om minister Surapong Towijakchaikul (Buitenlandse Zaken) aan te klagen.

Volgens de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Thaksin op 25 oktober op de Thaise ambassade in Abu Dhabi een paspoort aangevraagd, dat een dag later is verstrekt. Tul Sitthisomwong, leider van het netwerk, gelooft dat niet. Hij denkt dat het paspoort in Thailand is verstrekt; ‘de enige persoon die deze bevoegdheid heeft, is de minister van Buitenlandse Zaken’.

De Democraten beschuldigen Surapong er ook van gelogen te hebben, omdat hij nog op 2 december had beweerd dat het ministerie overwoog Thaksin’s paspoort, dat door de vorige regering is ingetrokken, terug te geven.

Surapong zei zaterdag zich geen zorgen te maken over de stappen van de Democraten en de anti-Thaksin bewegingen. ‘I am ready to clarify the process and to defend myself through the judicial process. I have abided by all regulations of the Foreign Ministry and relevant laws.’

www.dickvanderlugt.nl

7 reacties op “‘Uitgifte paspoort aan Thaksin is in strijd met de regels’”

 1. nok zegt op

  Volgens mn vrouw is het paspoort in Bkk gemaakt tijdens de overstromingen. Het kantoor waar ze de paspoorten maken was toen gesloten..

  • dick van der lugt zegt op

   Ja, dat stond ook in de anonieme mail die een dag eerder openbaar is gemaakt, en vandaag wordt er in Bangkok Post in een terugblik nog eens naar verwezen. Het kantoor was toen gesloten vanwege een feestdag (?).

 2. rudolf zegt op

  natuurlijk trekt de minister van buitenlandse zaken zich niets aan van de democraten of welke anti thaksin groep ook. Hij weet dat hij de steun krijgt van de grote baas.
  De grote baas die nu al de baas van Thailand is veegt iedereen onder tafel.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Tja dat kon je natuurlijk op je klompen voelen aankomen.
  Toen taksin zijn zuster laats bekend maken dat een aantal Dissidenten gratie zouden krijgen, was dat alleen maar om de terugkeer van de beste man weer mogelijk te maken.
  Nu weer een paspoortje, en rustig wachtend op het juiste moment.

  • gerrieQ8 zegt op

   Jan, een reaktie die niets met het onderwerp te maken heeft. Zijn jouw voorouders afkomstig uit Hattem bij Zwolle? Zo ja dan zijn we waarschijnlijk famillie.

   • Jan Nagelhout zegt op

    Lol van origine Woudsend,,, een schippersfamilie vroeger
    Verder zou ik het niet weten…..
    Wat ik ook weet is dat nagelhout een worst is uit vroegere tijden,,, kennelijk ben ik dus vernoemd naar een worst hahaha, het zal me verder dan ook worst zijn 🙂

 4. ruud NK zegt op

  Wij praten over het pasport van Thaksin maar is er iemand die weet hoe dit internationaal is geregeld. En hoe doet Nederland dat. Als een pasport is verlopen kan een voortvluchtige dan gewoon naar een ambassade gaan voor een nieuw pasport. Of wordt hij aangehouden op de ambassade (nederlands grondgebied toch?) en met medewerking van het betreffende land uitgewezen??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website