Thaise bedrijven in de toeristensector willen dat de regering maatregelen neemt om en campagnes inzet om het toerisme uit andere markten te stimuleren, nu er geen concrete plannen zijn om de teruggang uit China tegen te gaan. 

Voorgesteld is het tarief voor een visa on arrival voor toeristen te schrappen en multiple-entry visa aan te bieden, maar de autoriteiten zien dat niet zitten. Berekend is dat dit het land 3 miljard baht per jaar kan kosten.

Directeur Thanapol van Quality Express verwijt de overheid een onduidelijk beleid waardoor het risico bestaat dat nog meer toeristen zullen wegblijven, vooral uit China. Volgens Thanapol blijven de Chinezen weg om de veiligheid (zoals het recente bootongeluk), maar ook de zwakkere Chinese economie, handelsconflicten met de VS en een intensieve jacht op corruptie in het land.

President Vichit van de Association of Thai Travel Agents (ATTA) ziet het meest in een visumvrijstelling: “Zonder een goed aanbod voor Chinezen, zal het aantal aankomsten met 15 procent per maand blijven zakken tot het Chinese Nieuwjaar in februari.” Hij laat weten dat het aantal Chinese toeristen sinds het bootongeluk in juli in Phuket met 30-40 procent op jaarbasis is afgenomen.

ATTA denkt dat door een visumvrijstelling voor buitenlandse toeristen niet alleen het toerisme uit China zal aantrekken maar ook uit andere landen zoals India.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Toerismesector in Thailand wil visumvrijstelling om meer toeristen te trekken”

 1. erik zegt op

  Visa on arrival, men bedoelt zeker de 30 dagen durende vrijstelling? Die is toch gratis? Of alleen voor bepaalde landen?

  Maar als je van die 30 nu eens 60 dagen maakt voor westerlingen en Asean landen, en de procedure voor ‘andere landen’ versoepelt dan krijg je meer mensen. Vergemakkelijk dan de grensformaliteiten voor mensen die een weekje Laos en een weekje Cambodja doen.

  Maar een land dat liefst een chip onder je vel plaatst om jouw bewegingen te volgen jaagt zijn gasten weg.

  • Tino Kuis zegt op

   Nee, Erik, visa on arrival en visa exemption zijn twee zaken voor twee groepen landen. Zie mijn reactie hieronder. Dan zijn er ook landen die van tevoren een visum moeten aanvragen.

   • Tino Kuis zegt op

    Wij Hollanders krijgen dus geen visum als we voor max. 30 dagen de toerist willen spelen.

 2. Ben zegt op

  Er is geen tarief voor een visa on arrival! Althans niet voor ons. Is dat voor Chinesen dan anders? moeten die wel geld betalen voor een visa on arrival?

  • Rob V. zegt op

   Westerlingen krijgen geen geen Visa on Arrival maar Visa Exemption. Misschien zijnn je tussen de gates en de immigration ( grenswacht ) borden en balies met visa on arrival opgevallen. Met een beetje pech moet je door een horde mensen uit o.a. India heen worstelen die wel een visa on arrival nodig hebben.

   Meer visumvrijstellingen tot 30 dagen kan de drempel verlagen, geen gedoe met papieren (al kan met altijd vragen voldoende cash geld etc. op zak te hebben, maar lijkt in de praktijk een zeldzaamheid). Verlenging van de visumvrije termijn/groepen van 30 naar 60 dagen zal minder zoden aan de dijk zetten, de meeste mensen kunnen slechts enkele weken of zelfs maar dagen op vakantie. Lijkt me dan ook logisch om de visumplichtige groepen waar in de praktijk bijna nooit iets mee aan de hand is over te zetten naar de categorie visa exempt.

  • Cornelis zegt op

   De Chinezen – en nog een aantal andere nationaliteiten – hebben een ‘visa on arrival’ nodig, dat tegen betaling wordt verstrekt. Jij, als Belg of Nederland, komt binnen met een gratis visumvrijstelling voor 30 dagen.

  • Dennis zegt op

   Visa on arrival kost wel degelijk geldt; 2000 baht.

   Waar u naar verwijst “voor ons” is een Visa Exemption (vrij vertaald vrijstelling voor visa). Dat is gratis.

 3. Tino Kuis zegt op

  Hier de 21 landen, waaronder China, die een visa on arrival nodig hebben, dat is dus geen vrijstelling zoals van andere landen. Kost 2.000 baht (contant, baht) met nog wat andere regels

  http://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php

  En dan de 55 landen met een visa exemption. Kost niks, wel wat andere regels bv max 30 dagen.

  http://www.thaiembassy.com/thailand/changes-visa-exempt.php

 4. Siam zegt op

  Belgen en Nederlanders krijgen geen visa on arrival maar een visa excemption stempel, er zijn wel landen die een visa on arrival kunnen krijgen.

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  Dit gaat over een “Visa on Arrival” (15 dagen) en niet over een “Visa Exemption” (30 dagen).

  Dit betreft enkel voor volgende landen :
  Andorra, Bhutan, Bulgaria, China, Cyprus, Ethiopia, Fiji, India, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Maldives, Malta, Mauritius, Papua New Guinea, Romania, San Marino, Saudi Arabia, Taiwan, Ukraine, Uzbekista

  Voorwaarden
  Must be the citizens of nationalities accordance with Ministry of Interior’s announcement
  • Passport must be genuine and over 30 days validity.
  • Purpose of touring not more than 15 days.
  • Must have confirmed return ticket within 15 days.
  • Must notify the address In Thailand that can be verified.
  • Not under section 12 Immigration Act B.E.2522 (A.D.1979)
  • Visa fee in Thai currency only (Cash)/Non-refundable
  • Having appropriate means of living. (10,000 Baht/person, 20,000 Baht/family)

  Dit visum kost normaal 2000 Baht voor een verblijf van max 15 dagen, maar in het verleden werd dit soms tijdelijk verlaagd tot 1000 Baht.
  Toch, niet echt goedkoop voor een verblijf van max 15 dagen.
  Kan normaal niet verlengd worden.

  De aanvragen kunnen gebeuren aan de grensposten of kunnen voorafgaandelijk ook aangevraagd worden on-line.
  https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

  Niet van belang voor Nederlanders of Belgen

 6. Petervz zegt op

  Er zijn landen die visum exempt zijn voor max 15 of 30 dagen. 15 dagen geldt voor andere landen in Asean en 30 dagen voor de meeste westerse landen. Visum exempt betekent dus geen visum en dus ook geen visumkosten.
  Dan zijn er landen die een visum on arrival kunnen aanvragen (dit ipv bij een Thais consulaat of ambassade buiten Thailand). Deze regel geldt oa voor houders van Chinese paspoorten. Visum on arrival betekent dus wel een visum en dus wel visumkosten.

 7. chris zegt op

  Ik durf de stelling wel aan dat het afschaffen van “visa on arrival” niet meer dan 100.000 toeristen zal opleveren omdat de meeste Chinezen een groepsreis hebben geboekt en het bedrag van 2000 Baht al hebben betaald in de pakketprijs zonder het zelf te weten (zoals ook het geval is met de luchthavenbelasting). Als de visa on arrival wordt afgeschaft blijft de pakketreis in China hetzelfde en de Chinese reisagent steekt de 2000 Baht in zijn zak.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Mee eens.

   Ze hebben vorig jaar het Visa-on-Arrival verminderd van 2000 Baht naar 1000 Baht tijdens het hoogseizoen.
   Heeft hun dat meer toeristen opgeleverd ?
   Ik weet het niet. Niets over gelezen, maar ik denk eerder ook dat die 1000 Baht in de zak van de reisorganisatie zal terechtgekomen zijn

   Ik ben geen kenner van toerisme, maar denk dat je toerisme niet aan de grens moet verdienen maar binnen Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website