Toerisme uit Europa staat onder druk

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
6 juli 2012

Vorig jaar groeide het toerisme uit Europa met 10 procent, dit jaar zou de Tourism Authority of Thailand (TAT) al blij zijn met 5 procent, maar misschien is zelfs dat percentage te optimistisch wanneer de eurocrisis verergert en meer landen infecteert.

Risicomarkten zijn Portugal, Italië, Griekenland en Spanje. TAT maakt zich ook zorgen over de nieuwe heffing van £82 (economy) en £164 (business), die vliegtuigpassagiers in Engeland moeten betalen. De TAT gaat daarom zijn focus verleggen naar toeristen met een bovenmodaal inkomen en landen in Oost-Europa en de Commonwealth of Independent States inclusief Rusland.

Zestig procent van de Europese toeristen zijn eerder in Thailand geweest. Om deze markt te behouden, worden de zuidelijke strandbestemmingen van Krabi en Trang extra gepromoot.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Toerisme uit Europa staat onder druk”

 1. Henry zegt op

  Denk ook dat de massale opkomst uit oa. rusland niet als prettig ervaren wordt.
  Pattaya wordt overspoeld.
  Alles staat in het russich geschreven.
  trips – menulijst – winkels
  Wel begrijpelijk brengt geld binnen.
  Maar toch wat andere mentaliteit dan de europese.
  Wat wel jammer is.

  • Leo zegt op

   Ben het eens met Henry dat de massale opkomst uit de voormalige Oostblok landen anderen weerhoudt om naar Thailand af te reizen. Natuurlijk speelt de lage Euro de belangrijkste rol om van een vakantie in Thailand (tijdelijk?) af te zien. Het totale tourisme mag misschien wel groeien maar ik denk dat de bestedingen van de vakantieganger niet meegroeit. Bovendien begrijp ik eigenlijk niet goed waarom er steeds maar meer en meer vakantiegangers moeten komen. De charme gaat verloren en zo bestaat de kans dat je de kip met de zgn. gouden eieren de das omdoet. De toekomst zal het uitwijzen.

 2. Bert, khun Nok zegt op

  Inderdaad zeggen de Thais dat het toerisme verleden jaar steeg met 10 procent, nadat het vorige jaren daalde met 30 procent. Iedereen die er langer verblijft dan een verlofperiode kon zien dat het veranderde. En de Russen die in massa naar steden afzakken willen geen deel uitmaken van het West-Europese leven. Deels omdat 2 niet nader met nationaliteit genoemde maffialanden alles strak in handen houden.
  Toch kom ik nog graag in bvb Pattaya waar voor ons genoeg mogelijkheden zijn te leven zoals we willen.
  Beste groeten,
  Bert.

  • Peter Holland zegt op

   Broeders in leed.

   Het is allemaal wat Tiertengraaiers in Villa Germania, een Russische invasie, een slechte bahtkoers, en misschien zelf binnenkort nog een Chinese invasie, het is kommer en kwel. Ik denk dat we binnenkort maar een cursus russisch moeten gaan nemen, want de geest is uit de fles, en je krijgt hem er met geen mogelijkheid meer in.
   Het is me nog niet gebeurd ,maar het zal me niet verbazen vandaag of morgen door een Thai in halfbakken Russisch te worden aangesproken
   Vluchten naar zuid Amerka kan ook niet meer want ook daar kom je de Russen tegen, en ook daar je euro niks meer waard.
   We gaan met de globalisering, onze prachtige mislukte E.U. en opkomst van bricklanden helemaal naar de filistijnen.
   Ik zou zeggen neem nog maar een biertje zolang het nog kan, of een wodka met je Russische nieuwe buurman, Nasdrovia.
   Gelukkig hebben we Thailand Blog nog om ons hart even te kunnen luchten:)

   Peter van den Holland, (binnenkort Pjotr Hollanski)

 3. Piet zegt op

  Er is voldoende concurrentie voor Thailand, we kunnen ook naar Bali, Maleisie of de Phillipijnen gaan om mooie eilanden met palmstranden te zien. Gezien de prijzen op bv Samui/Phuket zou ik die landen zeker overwegen.

  Daarnaast heb je nog pesterijtjes zoals verplichte gala-diners met kerst en oudjaar a 4000 baht pp daar hebben toch veel europeanen moeite mee inclusief mezelf.

  Vele Hollanders hebben Thailand al eens eerder bezocht. Die gaan eerder een nieuw land ontdekken dan nogmaals naar Thailand.

  De lage euro en de crisis zorgen voor minder toeristen maar ook tv-programma’s over de corruptie en maffia-praktijken in Thailand spelen daar in mee.

  • Peter Holland zegt op

   @Piet Bali, Maleisie of de Phillipijnen, allemaal al geweest, heeft niet de sfeer van Thailand, de geuren het eten, de gevoelsbeleving, etc.
   Ik denk dat velen hier op TB er net zo denken, ja we mopperen wel vaak over Thailand, maar dat hoort er bij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website