Tijgers en leeuwen belanden op borden

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
7 februari 2012

De politie heeft een illegale slachterij ontdekt in Bangkok. Mannen slachtten er beschermde dieren in opdracht van een restaurant.

Toen de politie binnenviel waren vier slachters bezig met het uitbenen van een vierhonderd kilogram zware tijger. Zeven mannen werden opgepakt, schrijft de Duitse krant Die Welt.

De mannen gingen nog een tijger, olifanten en krokodillen slachten. “We vermoeden dat de slachterij in opdracht van een restaurant werkte”, zegt Norasak Hemnithi van de politie die nog op zoek is naar een achtste man. Hij zou de eigenaar van het restaurant zijn dat uitpakt met exotische dieren op de menukaart. De arrestanten gaven toe dat ook een deel van het vlees naar China verscheept werd.

De politie vond in de koelkast van het restaurant ook vlees van pas geslachte dieren. Vermoedelijk ging het om tijgervlees maar ook om stukken olifant, zebra en leeuw.

De politie kwam de zaak op het spoor toen ze het voorbije weekend een man met bebloede handen oppakte. Hij bracht de politie naar de illegale slachterij in een huis. De mannen riskeren nu tot vier jaar gevangenis. Nog volgens Die Welt is Thailand een knooppunt voor de internationale handel in beschermde dieren. Thailand is een van de dertien landen waar er nog tijgers in het wild leven. Hun aantal wordt wereldwijd geschat op 3.500 exemplaren.

Bron: Het Laatste Nieuws

4 reacties op “Tijgers en leeuwen belanden op borden”

 1. Rob V zegt op

  Een krodillen biefstuk is voor mij al exotisch genoeg. Broodje olifant of aap hoeft van mij niet… Opmerkelijke reclame trouwens bij dit bericht: “Postbus 51: Dier in nood, bel 144”.

 2. Dirk Haster zegt op

  Als er markt voor bestaat is er ook aanbod. De politie zou strenger op moeten treden tegen illegale slachters, maar ook tegen restaurants die dit op hun menukaart zetten.

  • Ron Tersteeg zegt op

   Ja dat is waar maar jij als toerist weet toch niet wat je voor geschoteld krijgt,zelfs als al jaren daar woont of er jaren komt het blijft uitkijken geblazen!
   Maar hoe zit dat nu men valt er over dat je geen tijgers of andere exotische dieren mag slachten voor de consumptie.
   Hoe zit het dan met het VARKEN ,PAARD ,KOE en KIP zijn dat geen dieren iets om over na te denken!

   • macrobody zegt op

    varkens en kippen worden voor de slacht geboren omdat wij mensen nou eenmaal vleeseters zijn. Daar mag je natuurlijk even bij stil staan, maar dat staat natuurlijk in een hele andere verhouding als 3500 tijgers wereldwijd. Laten we liever hond gaan eten, daar heb je alleen maar last van 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website