Sergei Sokolnikov / Shutterstock.com

De luchthavenautoriteit van Thailand (AoT) laat weten dat men het Advance Passenger Processing System (APPS) gaat gebruiken om vaccinatiegegevens van inkomende vliegtuigpassagiers, vóór hun aankomst te controleren, aangezien het land vanaf volgende maand opnieuw massaal toeristen gaat ontvangen.

AoT-president Nitinai Sirismatthakarn zegt dat met APPS, douaneambtenaren, luchthaven-en luchtvaartpersoneel en de immigratiepolitie, de profielen van passagiers uit hun land van herkomst kunnen inzien. Ze kunnen controleren of passagiers op een blacklist staan of een verbod hebben om hun land te verlaten.

Met het systeem hoeven de Thaise autoriteiten geen gezondheidscreening van internationale aankomsten meer uit te voeren. De AoT verwacht druk passagiersverkeer op de zes luchthavens nu vijf bestemmingen in Thailand hun deuren openen voor toeristen. Volgens de AoT voldoet de APPS aan de wereldwijde normen om zo de echtheid van vaccinatiecertificaten te verifiëren. Autoriteiten delen de passagiersinformatie zodat passagiers, met het juiste profiel, sneller door de immigratiecontroles kunnen.

Bron: NNT


» Laat een reactie achter


Rating: 4.33/5. From 6 votes.
Please wait...

3 reacties op “Thaise luchthavens gaan inkomende reizigers screenen op gezondheidsprofielen”

 1. Dennis zegt op

  “opnieuw massaal” ?????

  Dat massaal kunnen ze wel vergeten. Emirates heeft deze week de A380 van de route Dubai – Bangkok gehaald en vervangen door de kleinere B777. Scheelt toch 100 passagiers per vlucht, 2x per dag. Dat doet Emirates niet omdat ze drukte verwachten..

 2. Mark zegt op

  Informatie over Covidvaccinatie en -teststatus (eventueel andere besmettelijke aandoeningen) toevoegen aan de passagiersinformatie die nu al in het info pakket (Passenger Information System) zit zou internationaal reizen geweldig kunnen faciliteren.

  Het zou het eindeloos geneuzel over bilaterale erkenning van vaccinatiedocumenten en dito apps in één klap de wereld uit helpen. Consensus in alle landen over de toelaatbaarheid van volledig gevaccineerde en negatief geteste reizigers moet dan wel de standaard worden.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Advance_Passenger_Information_System

  • TheoB zegt op

   En hoe lang duurt het voor die (privacygevoelige) gegevens in Thailand op straat liggen?
   Vandaag weer zo’n geval gemeld op dit forum.
   https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-database-met-aankomstgegevens-reizigers-in-thailand-onbeveiligd-op-het-web/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website