Volgens de Thaise minister van landbouw moeten boeren zich beter kleden. Nu zouden ze er armoedig uit zien in versleten kleding. Dat is volgens hem een reden waarom jonge mensen geen boer meer willen worden. Minister Chatchai Sarikulya zei dat maandag tijdens een beleidsvergadering.

Hij pleit dan ook voor een verbetering van imago van het boerenbedrijf. Boeren zouden moeten transformeren naar ‘smart farmers’.

In de wekelijkse column van Sirinya Wattanasukchai op de opiniepagina van Bangkok Post wordt er gehakt gemaakt van de uitspraken van de minister. Boeren hebben wel iets anders aan hun hoofd dan een trendy outfit. Zij kleden zich niet met opzet slecht omdat ze er arm willen uitzien. De meerderheid van de boeren is niet alleen arm, maar ook achtergesteld. Veel boeren kunnen nauwelijks rondkomen en klussen buiten het seizoen bij als taxichauffeur.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Thaise landbouw minister: ‘Boeren moeten zich beter kleden’”

 1. erik zegt op

  Helemaal mee eens! Schandalig zoals die boeren er bij lopen. En dan de zwervers en bedelaars, daar mag best ook iets aan gedaan worden. Al is het maar Zeeman kwaliteit, hier zeg je: thaleeman.

  Dus, regering, doe wat aan hun inkomenssituatie, geen rijstsubsidie want daar profiteerden alleen de grote coöperaties van maar maatregelen zoals gratis of goedkopere zaailingen en kunstmest, lagere kosten voor irrigatie, betere voorlichting en begeleiding, en doe wat aan werkgelegenheid zodat ook arme sloebers een hap rijst kunnen verdienen.

  Mooie praatjes verkopen, voor de zoveelste keer, alleen voor de bühne, echt, daar schiet niemand wat mee op.

 2. Rob zegt op

  Wat een kul opmerking weer van een minister die ongetwijfeld wel genoeg batches heeft, en dat leidt een land, dat is waarschijnlijk de reden waarom het land lijdt.

 3. ruud zegt op

  Volgens de Thaise minister moet je er dus rijk uitzien, als je arm bent?
  En wie gaat die dure kleding, die er na op het land te hebben gewerkt, er binnen de kortste keren armoedig uitziet, betalen?

 4. Franky R. zegt op

  Die mensen zien er “armoedig” uit omdat ze nog geen rooie cent verdienen met boeren.

  Het lage inkomen is het probleem, niet de ‘kleding’…

 5. jasmijn zegt op

  Wat dacht je dan van de verzengde zon boven hun hoofden als zij in de farm werken?
  Dat is de reden dat zij zich met veel zon bedekkende kleding bedekken ongeacht hoe deze eruit ziet..
  Nee alleen maar waardering voor de farmers die vaak een hard leven hebben en een klein beetje voor hun producten krijgen en dan heb ik het nog maar niet over hun rubber oogsten in de avond, hoe deze vloeibare rubber stinkt en hoe zij dan ook stinken en zij direct bij thuiskomst moeten douchen om de reuk eraf te krijgen.
  Dan nog te bedenken dat de rubberprijzen abnormaal laag zijn….

 6. David H. zegt op

  Wel , dat hij dan de boeren kledings vouchers geeft he !…zaak opgelost ,of gaat hij verwachten dat ze dat ook nog eens van hun karige verdienste afknijpen . Als hij maar eens goed nadenkt dat als er geen boeren meer zijn er geen eten wordt verbouwd om de rest van Thailand te voeden .

  • David H. zegt op

   Kunnen misschien al die aangeslagen nep merk kledij bestemd om vernietigen daar voor gebruiken , dient het nog een goed doel , en kan hij fier zijn op zijn boeren in merk kledij . al de mannen in Hugo Boss en de dames in Dolce & Gabana ……

 7. leppak zegt op

  Zet op die ministerspost eens iemand anders neer die tenminste niet van een andere planeet komt !

 8. Pelgrim zegt op

  Zie hier een pijnlijk voorbeeld van de afstand tussen de Thaise elite en de Thaise burger(s). Laat deze minister maar een jaar zelf op de akker werken in zijn kledij. Liefst in deze hete periode.

 9. Mark zegt op

  Bij het eerstvolgende bezoek aan het agrarische geboortedorp van mijn Thaise ega stop ik een paar afgedragen driedelige pakken met colbert, hemden, stropdassen en vlinderdas in de koffer. Die pakken zien er nog patent uit. Gestreken zien de hemden er zo goed als nieuw uit. Ik schenk ze aan de meest armtierige rijstboeren aldaar.

  Als ze me volgende keer, tot de knieën staand in de modder, breedlachend toeroepen: Pai nai krap, hoef ik niet meer loos terug te roepen: Pai tioo krap. Ik kan ze dan bij me roepen en vragen: Aow suit mai?

  Gaan die gelukkig zijn 🙂

  En El Generalisimo zal ook geweldig verheugd zijn omdat een farrang vrijwillig spontaan bijdraagt aan de beleidsdoelstellingen van zijn minister van landbouw.

  Kan het nog mooier? Gekker moet het alvast niet worden 🙂

 10. Peter arkenbosch zegt op

  Ja Jasmijn. De rubber plantages liggen niet voor niets grotendeels stil de prijs was in 2015 gezakt van 100TB naar 17TB per kilo ons hier zeggen van rubber wordt schaars en duur vreemd ze betalen er bijna niks voor ongeveer €0,50 per kilo verder moet ik zeggen mijn schoonouders zijn reist boer in shakon mijn weder helft schaamde zich hier voor sorry ik heb een eigen bedrijf in Nederland maar ik heb respect voor mijn schoonouders ze hebben wel een grote boerderij maar toch hard werken voor mij doet iedereen zijn best daar maar de veranderingen die men wil gaan veel te vlug de regering kijkt daar veel te veel naar het westen nog even en Bangkok is voor een Thai niet meer te betalen

 11. Petervz zegt op

  Het lijkt me ideaal om daar overtollige leger uniformen voor te gebruiken. Die paar duizen generaals in dit land hebben van nog wel wat in de kast hangen. Compleet met strepen en sterren dan graag, dan kunnen we de boeren ook nog rangschikken. Dan krijgen we de “sip, roy, pun en phon” boeren. De hoogste boer in iedere provincie wordt dan aangesproken met “Phon Chaona Tri” ofwel Boer Generaal-Majoor, nieuwe onopgeleide boeren met “Sip Chaona Tri” (boer private) en afgestuurdeerde nieuwe boer worden “Roi Chaona Tri” (Boer Sub-Luitenant).

 12. chris zegt op

  Als de boeren echt ‘smart’ zijn, stemmen ze deze minister zeker weg bij de volgende verkiezingen. Maar dat is vast niet wat deze minister bedoelt met ‘smart’.

 13. Fred zegt op

  Om met Youp van ‘t Hekte spreken: “En die moet nog dement worden”.

 14. Slagerij van Kampen zegt op

  Het maakt werkelijk niet uit hoe laag je de lieden die zoiets zeggen inschat. Blijkbaar moet je toch steeds weer je mening naar beneden bijstellen.

  • Maurice zegt op

   In de jaren 60/70 had je die beroemde Franse mode ontwerpster (Coco Chanel?) die over de revolutionaire op-de-baricaden jeugd zei: “They have good ideas, but I’m worried about the way they dress!”
   Deze Thai is zwak in de kop.
   Zo’n uitspraak is iets voor n Carnavalszitting..Alaaf!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website