Een kleinzoon van de bedenker van het energiedrankje ‘Red Bull’ wordt er in Thailand van verdacht een politieagent te hebben gedood bij een aanrijding. Dat heeft de politie maandag gezegd.

De agent werd vroeg in de ochtend aangereden door een donkergrijze Ferrari en vervolgens tientallen meters meegesleept door de Thaise hoofdstad Bangkok.

Vorayuth Yoovidhya is maandag voor verhoor aangehouden nadat de politie oliesporen van zijn Ferrari had gevolgd van het plaats van het ongeluk naar het omheinde landgoed van zijn familie. De politie heeft een Ferrari met een deuk in de bumper, die op het landgoed werd aangetroffen, in beslag genomen.

Doofpot

De politiechef van Bangkok heeft de leiding over het onderzoek overgenomen nadat een laaggeplaatste agent had geprobeerd de zaak in de doofpot te stoppen. De agent had een nepverdachte opgepakt om Vorayuth uit de wind te houden.

“Een politieagent is dood”, zei politiechef Comronwit Toopgrajank. “Ik kan dit niet laten varen. Ik zou nog liever opstappen dan deze zaak laten gaan. Het maakt me niet uit hoe machtig ze zijn. Als ik de dader niet te pakken krijg, zal ik aftreden.”

Bron: Nederlands Dagblad

57 reacties op “‘Thaise erfgenaam Red Bull reed in Bangkok agent dood’”

 1. math zegt op

  Dit is een mooi verhaal om te volgen….Zegt de politiechef dit om even te laten zien wie hij is? Zou hij dit ook zeggen bij totaal onbekende slachtoffers waarbij de dader doorgereden is? Wordt hij alsnog teruggefloten? Wat was de reden dat de “gewone” politieman iemand anders de schuld wou geven? Werd hij daarvoor betaald? Ik hoop het eindresultaat te mogen lezen op dit blog!

  • Kees zegt op

   Ja dat hoop ik met je mee. De kans dat je er ooit nog iets van terugziet/leest schat ik echter uitermate klein in. De rijvaardigheid van de kinderen van de hi-so Thais lijkt overigens omgekeerd evenredig aan de bergen geld waarover ze beschikken.

   • alweer die donald zegt op

    Kees,

    dus de kinderen van de arme Thai’s rijden allemaal perfect??

    En voor de goede orde, ik probeer dit verschrikkelijke ongeluk niet goed te praten, echter wat meer onpartijdigheid en wat minder jaloezie zou geen kwaad kunnen!
    Bovendien kent niemand hier tot op heden de ware toedracht!

    • Kees zegt op

     Kinderen van arme Thais – als ze al rijden – rijden volgens mij in het algemeen achterin mee in de pick up truck.

     • alweer die donald zegt op

      Kees,

      dus al die auto’s die in Thailand rondrijden, en dat zijn er wat hoor, en waar veel, heel veel, jonge Thai’s achter het stuur zitten zijn allemaal rijk volgens jouw redenatie.

      tsja…

      • Kees zegt op

       Alweer die Donald! Nee, heb ik niet gezegd. Volgt ook niet automatisch uit mijn reacties. Maar ik ben het wel met je eens dat de meeste Thais niet kunnen rijden. Maar daar ging het hier niet over.

  • Rob V zegt op

   Ik hoop dat ook, maar ben toch wel sceptisch en vrees dat er weer een zak geld tegen aan gegooid gaat worden.
   Hoe is het trouwens afgelopen met die rijke jongeman die in zijn dure sportwagen een immigrante meisje had doodgereden met zo’n klap dat het lichaam niet langer uit 1 geheel bestond… ?

   • Kees zegt op

    Dat was een arm meisje uit Laos, niet belangrijk dus.

    (hint: sarcasme = bepaalde stijlfiguur: bittere spot,uiting van verontwaardiging over onrecht of eigenwaan)

 2. Dit wordt heel simpel op z’n Thais opgelost. De familie van het slachtoffer krijgt een flinke om geld. En ze vergeven deze jongen alles.
  De jongen laat zijn Ferrari opknappen en scheurt over een paar weken weer als vanouds met z’n bezopen kop door de straten van Bangkok. This is Thailand…

  • alweer die donald zegt op

   Peter, redactie

   U weet al dat hij bezopen was? En weer met een “bezopen kop” gaat rondrijden?
   Waar staat dat?

   • math zegt op

    U hebt absoluut een punt Donald, maar laten we het eens omdraaien. Waarom doorrijden als men alle verzekeringspapieren in orde hebt, een geldig rijbewijs hebt en het belangrijkste: Broodje nuchter bent?

    • alweer die donald zegt op

     Math,

     oh jee een moeilijke 🙂

     wel het gerucht gaat dat ivm met de “onkreukbare” politie het beter is om snel weg te wezen, een soort schokeffect?

     Als dat in NL gebeurd, bijvoorbeeld, smeer em, neem thuis een enorme bel cognac voor de schrik en ga dan naar de hermandad of zoiets…..:)

    • MARCUS zegt op

     Moderator: Te ongenuanceerde uitspraken, niet toegestaan volgens onze huisregels.

   • @ Donald, je hebt gelijk. Mijn excuses voor deze voorbarige conclusie. Misschien wordt ik wat cynisch, zeker als je al jaren het Thaise nieuws volgt en dit een repeterend verhaal lijkt te zijn.

    • alweer die donald zegt op

     Peter, redactie,

     handje omhoog van mij in deze of beter bij deze!

     Echter, klassejustitie? Waar? Niet in NL? haha, noem maar 1 land waar dat niet gebeurd!
     Ik weet al genoeg landen in de E(llende) U(nie waar dit ook gebeurd, zo simpel als wat.

     Bovendien, geven de farangs de politie ook niet “even iets in de hand” om door te mogen rijden na een of ander wel of niet gemaakte fout(je)? Of erger, als we een slok op hebben?

     Hij die zonder zonden is werpe enz enz.

    • Kees zegt op

     @Khun Peter – ‘Misschien wordt ik wat cynisch’ Bij deze heet ik je van harte welkom bij de club! 😉

 3. Maarten zegt op

  Vorige week stond in de krant dat het “hi-so meisje” dat vorig jaar in de publiciteit was omdat ze een dodelijk ongeluk veroorzaakte (je weet wel, dat meisje dat gefotografeerd werd terwijl ze na het ongeluk een sms stond te versturen) een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar had gekregen voor roekeloos rijden zonder rijbewijs. Ik denk dat we een vergelijkbare celstraf voor deze jongeman kunnen verwachten. Als blijkt dat hij sterk onder invloed van drugs/alcohol was kan het nog wel eens slechter voor hem aflopen.

  Klassejustitie is natuurlijk nog steeds sterk aanwezig, maar ik heb toch de indruk dat de media aandacht voor dit soort zaken toeneemt, waardoor het moeilijker wordt voor rijke Thais om met dit soort dingen weg te komen. Of de politiechef handelde uit gevoel voor rechtvaardigheid of om zijn eigen hagje te redden, weten we niet, maar het is goed dat de zaak niet in de doofpot is gestopt. Wat dan wel weer verbaast is dat de laaggeplaatste agent op een inactieve post gezet is (dat las ik ergens). Ontslag en vervolging lijkt me meer op zijn plaats bij zo’n ernstige vorm van corruptie.

 4. teun zegt op

  Het moet natuurlijk allemaal nog uitgezocht worden, maar
  1. met iemand op je motorkap ca 200 m doorrijden,terwijl
  2. je ook nog eens over een brommer bent gereden met je laagvlieger

  geeft geen positief beeld. Ook al zou de aangereden agent zonder achterlicht hebben gereden…..

  Een borgsom van EUR 12.500 zal toch niet echt een probleem vormen voor deze figuur. Maar ik ben ervan overtuigd, dat een wat groter bedrag richting de familie van de omgekomen agent wonderen zal doen.

  Tot slot: het hoofd van de politie in BKK die nu zelf de zaak behandelt, zal waarschijnlijk ook wel in dezelfde kringen als de betreffende familie verkeren. Dus ook dat zal schelen. Hij wil die laagvlieger “pakken”. Mij is niet helemaal duidelijk wat daarmee wordt bedoeld. Ze hebben hem toch al? Of bedoelt hij (hoofd politie BKK) een voor alle betrokkenen prettige financiele regeling?

  • alweer die donald zegt op

   Ik bespeur hier gewoon simpel een enorme partij jaloezie! Niet meer en niet minder!
   Omdat deze jongen in een Ferrari rijd en met een gouden lepel in zijn mond is geboren kan er wat de meeste lezers hier betreft alleen maar knalhard opgetreden worden.

   Totaal geen idee van wat er werkelijk gebeurd is maar omdat het een “rijke” jongen is gelijk het oordeel klaar!

   Ik was er ook niet bij!! Dat voorop.
   De bestuurder kan gedronken hebben, zo ook de politieagent!
   Reed de jongen te hard? Of kwam de politie agent zomaar uit het niets?
   (iedereen die hier rondrijd weet dat van alles en nog wat plotseling voor je neus verschijnt!
   Deed het licht van de scooter het? (ik zie minstens 20 scooters per avond zonder licht)

   Makkelijk katten op een “rijke” he? Jaloezie is alles wat de klok slaat hier!
   Niet geslaagd in het leven? Niet rijk? Hang maar de verongelijkte uit!

   Ongelukken zoals deze zijn voor ALLE partijen verschrikkelijk, arm of rijk!

   Vooroordelen zijn hier het ergste!!

   • math zegt op

    Beste Donald, al uw opsommingen doen niet terzake ook al hebt u gelijk. Al is de bestuurder onschuldig ( de feitelijke toedracht zullen we t.z.t. wel hier lezen ), de vraag bij mij is waarom is die doorgereden? Waarom heeft hij zich niet later alsnog gemeld bij de politie? Hij had ook bij niet schuld de Thaise 112 kunnen bellen ( weet niet of deze bestaat trouwens ). Hij maakt zich alleen maar verdacht met zijn gedrag, dit heeft totaal niets met jaloezie te maken, gun die jongen het beste. Als laatste wil ik toch reageren op uw opmerking dat het voor alle partijen erg is wanneer dit soort ongelukken voorkomen, arm of rijk? Als je arm bent verdwijn je achter de tralies en de nabestaanden kunnen fluiten na schade vergoeding want er valt niets te halen. Als je rijk bent kan je het misschien afkopen of men heeft alle luxe in de gevangenis en de nabestaanden hoeven waarschijnlijk nooit meer te werken!

   • teun zegt op

    Donald,

    Heb je uitvoerige TV-verslagen gevolgd? Daar bleek uit een reconstructie, dat de Ferrari op recht stuk weg de geheel links rijdende agent heeft geschept. Dus die kwam dus niet “opeens” ergens vandaan. Mogelijk is natuurlijk nog dat de agent zonder achterlicht reed. Maar als je iemand 200 m (!) meesleurt op je motorkap/voorruit dan is er toch echt iets mis. Stel dat die jongeman 100km/u reed op dat moment (idioot natuurlijk in een stad als BKK maar goed) dan is de remweg na een normale reactietijd ca 70 m.
    En met zo’n laagliggende bolide over een brommer heenrijden kan m.i. ook niet ongemerkt gebeuren.
    Ik denk dus dat de feiten (1 dode, 200 m meesleuren, over een brommer heenrijden en vervolgens naar huis rijden) aanleiding geven voor een goede en voor iedereen begrijpelijke uitleg van deze jongeman. Dat zal toch echt niet makkelijk zijn, vrees ik.

    En dat heeft dus allemaal niks te maken met hoeveel geld zijn familie nu wel of niet bezit.

    • alweer die donald zegt op

     Teun,
     met een Ferrari kan je NIET over een motor rijden, die is opzij geworpen, dat is 1,
     2/ reconstructie? is een verhaal van hoe het gebeurd zou kunnen zijn! hoeft niet de werkelijkheid te zijn.
     als je iemand “schept” is het in ieder geval mogelijk dat de onderschepte over een behoorlijke afstand meegesleurd kan zijn,
     nergens staat dat hij 100 km/hr reed, nergens staat dat de politieman niet wel plotseling ergens vandaan kwam! bovendien heeft een Ferrari met zijn ( meestal keramische remblokken) geen 70 mtr nodig om tot stilstand te komen, maar dit terzijde want ik ken de reactiesnelheid van de bestuurder niet!
     Op dit moment ! is nog nietz zeker! Maar omdat dit een “rijke” jongen is is hij al reeds veroordeeld!,

     Math,
     met alle respect maar ook ik weet niet wat ik zou doen in zo’n geval, stoppen? doorrijden?
     hangt af of je in paniek bent en mensen in paniek, om wat voor redenen dan ook!, nemen
     vaak verkeerde beslissingen!
     Arm en achter de tralies? Sorry een vriendje van mij, Thai en niet rijk, , heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt, ( 50% schuld en 50% geen schuld oftewel de scooter zijn schuld)
     Ook 27 jaar oud en niet doorgereden, verzekering heeft de nabestaanden 200.000 baht betaald en hij heeft 60.000 baht betaald aan de politie om zegge en schrijve 2 glazen wijn uit het rapport weg te laten.

     Dus? Ik ben niet op de hand van de rijken, ook niet op de hand van de armen,
     het komt zoals het komt en een “rijke” zal ongetwijfeld wel een voordeel hebben.

     Ik vindt het echter veel te ver gaan om iemand, omdat hij in een Ferrari rijd en een gouden lepel in zijn mond heeft gehad bij geboorte direct zonder enig bewijs te veroordelen!!
     Voor ons, farangs, en zelfs voor de Thai’s, is het moeilijk en redelijk onmogelijk in dit soort
     gevallen om de echte waarheid te weten te komen.

     Niemand kent mij maar als ik hier schrijf dat ik 2 auto’s heb, een eigen huis met zwembad, tuinman enz enz heb ik gelijk al een stempel opgedrukt gekregen en gaan de duimpjes omlaag! 🙂
     Dat ik 45 jaar mijzelf uit de naad gewerkt heb doet dan even niet ter zake he?
     Dat is de aard van het scooterpubliekbeestje, afgunst!

     Ik laat het hierbij!

     • teun zegt op

      Beste Donald,

      Kennelijk ontgaat je compleet de essentie van wat ik heb willen aangeven. Ik zou zeggen:
      veel plezier met het uitgaan samen met de rijken.
      Ik heb niet gezegd, dat hij 100 km/u. Maar nu jij begint over keramische remmen maak je mijn argumentatie alleen maar sterker. Want zelfs als hij hij buitengewoon traag reageerde wordt het dan toch wel heel vreemd als hij de agent 200 m (!!!) meesleept. Of bestuurder was heeeeeel traag (hoe kan dat?) of keramische remmen werken toch minder goed dan jij veronderstelt, Donald.

      Jij mag kiezen, terwijl je in je zwembad probeert na te denken over je overdreven “goedpraten” van het gedrag van deze jongeman. Ik heb alleen gezegd, dat hij wel heel veel zal moeten kunnen uitleggen om de schijn die tegen is, recht te kunnen trekken..

      • alweer die donald zegt op

       Teun,

       100 tot 0 km met die remmen van een Ferrari? Ga het eens uitzoeken , 200 meter meegesleurd? de arme man is op de motorkap geslingerd en tegen het voorruit wat zeer duidelijk te zien is en dan duurt het idd wat meters voor je eraf valt

       Moderator: Laatste zin verwijderd. Je moet je toon wat matigen anders worden je reacties niet meer geplaatst. Iets meer respect naar elkaar svp.

       • teun zegt op

        Beste Donald,

        Nogmaals, ik heb niet gezegd dat die jongeman 100 km/u reed. Ik ga er zelfs van uit dat hij minder hard reed. Maar dan wordt het – met of zonder keramische remmen – steeds merkwaardiger dat hij kennelijk de agent 200 m heeft meegsleurd. Ik hoef dus niks uit te zoeken over keramische remmen.
        Iemand die na een aanrijding 200 m doorrijdt met een slachtoffer op de motorkap, heeft wel iets uit te leggen.
        Tot slot: heb je de voorkant van die Ferrari gezien? Denk je dat die schade is veroorzaakt door het lichaam van de agent? En dan nog het oliespoor. Dat komt vanonder de Ferrari. Kan dus niet komen van de klap met het lichaam van de agent. Die lag bovendien bovenop de motorkap gedurende 200 m. Die zal toch niet vanonder de auto weer op de motorkap zijn beland. Dus, ik denk toch stiekem dat de Ferrari over de brommer is gereden met als gevolg een lek in het carter. En gezien de lage ligging van de keramisch geremde auto kan de bestuurder niet volhouden daar ook niks van te hebben gemerkt.

        Maar goed, jij wil alle opties perse openhouden voor deze erfgenaam. Ik wens hem en jou daar succes bij. Overigens, mocht hij niet worden veroordeeld dan kan dat zeker niet te danken aan een nader onderzoek, dat hem geheel vrijpleit. Als je begrijpt wat ik bedoel.

        Nog veel genoegen met je zwembad en je 2 auto’s. Ik zal maar niet vertellen wat ik heb. Anders wordt je – na je een levenlang uit de naad te hebben gewerkt – misschien nog chagerijniger.

        Moderator: dit is de laatste reactie in de welles/niets discussie met Donald.

 5. Richard zegt op

  Ik weet niet de ware en volledige toedracht dan wat ik hier lees, maar als alles gesusd
  wordt, dan kan dat naar alle waarschijnlijkheid alleen door een flinke som smartegeld aan de familie te geven, zoals daar gebruikelijk is.
  Het hoofd van politie zal als hij te moeilijk doet, weg GEPROMOVEERD worden en
  beloond worden met een flink bedrag, voor zijn onbesproken goed optreden.
  En de onbenullige politieagent die een onschuldige wou beschuldigen krijgt oneervol
  ontslag, misschien nog erger voor het beschuldigen van een onschuldige.
  In het algemeen genomen is dat toch overal hetzelfde.

 6. Piet zegt op

  Ik vind het vreemd dat deze superrijke jongeman zonder beveiliging mocht rondrijden van de familie. Toch denk ik dat hij geen gevangenisstraf gaat krijgen.

  • alweer die donald zegt op

   Piet,

   In een dikke 12 miljoen inwoners stad kan je redelijk anoniem je gang gaan hoor
   het zijn geen filmsterren of zo, “gewoon alleen maar rijk” 🙂

   Ik ken er een paar en ook die gaan gewoon met mij de “kroeg” of restaurant in en het gebeurd heeeeeel zelden dat “ze” herkend worden, en dan zijn we via de zijuitgang snel weg..

   • Piet zegt op

    Nou als je met een sportauto van 800.000 euro aan komt rijden in Bangkok dan ben je echt niet zo anoniem meer. En zowiezo denk ik dat zeer veel Thai deze familie wel van gezicht kennen via de media. Ik zal het voor de gein eens aan mijn vrouw vragen of ze die jongen van gezicht kent.

    Die familie heeft iets van 4 miljard euro verdient met Redbull dus ik zou dan een bodyguard aanraden. Zelfs als je tussen de glimlachende mensen inwoont die zo een andere “dader” van de straat kunnen plukken.

    • alweer die donald zegt op

     Piet,

     800K kost die auto niet, ( ca 25 miljoen baht) en je kan wel degelijk anoniem zijn in een stad als Bkk,
     er zijn behoorlijk veel rijken, echt rijken!, die niemand kent.

     Ken jij, of je vrouw, de eigenaar van Chang? Heel misschien uit de krant maar zijn kleinzoons ken je niet! Juist omdat deze mensen zo rijk zijn mijden ze de publiciteit als de p…, alleen “nieuwe” rijken willen altijd in de krant,
     Dus?

 7. Jan Nagelhout zegt op

  Kan natuurlijk ook zijn dat hij nogal wat Redbul had gezopen, je wordt er nogal speedy van, en tja dan zit het gaspedaal al snel ingetrapt tot de mat. 🙂

  Wel dapper van die chief Comronwit Toopgrajank, Thailand kennende ben ik bang dat hij straks een andere baan kan gaan zoeken….

 8. kees zegt op

  Jammer dat het hier nu weer gaat over een vermoeden.
  De juiste feiten zijn niet bekend, niemand is er bij geweest en de berichtgeveing hiervan is dus ter aan name. En er is al een veroordeelde op deze blog zonder rechtspraak. Beetje de cultuur van de telegraaf

  Het wordt nu een chatsessie. reageren op elkaars uitspraken! jammer!

  Zie de laatste tijd veel afdwalingen op de site…..

  jammer hoop dat het niveau blijft zoals het was.

  En denk in dit geval even aan de nabestaanden.

  • alweer die donald zegt op

   Moderator: je vervalt in herhaling, jouw standpunt over deze kwestie is duidelijk. Chatten is niet toegestaan.

   • alweer die donald zegt op

    PS,

    “maar die wie en vooral wat? moet zijn

    maar door wie en vooral door wat?……………

 9. Maarten zegt op

  Donald, jammer dat de discussie met Teun uitmondt in geneuzel over details. Voor mij is het niet zo belangrijk wat er exact gebeurd is. Waar het om gaat is dat rijke Thais schijt hebben aan regels die voor gewone stervelingen wel gelden en daar tot op heden nog mee weg komen ook. Dat heeft niets met jaloezie over hun rijkdom te maken. Van mij mag een succesvolle zakenman van alles kopen. Zeker als het bedrijf zelf is opgebouwd, heb ik daar respect voor.

  Waar ik geen respect voor heb, en velen met mij, is dat deze rijke mensen misbruik maken van hun positie, ten koste van anderen. Ik heb in het verkeer van Bangkok al vele malen meegemaakt dat ventjes in hele dure auto’s zich enorm schofterig gedragen. Ik heb geen probleem met de dure auto, wel met het gedrag. Ze geven er duidelijk blijk van zich superieur te voelen aan een ander. Ze voelen zich onaantastbaar vanwege de connecties en het geld. Je refereert er aan dat anderen ook boetes afkopen. Het afkopen van een boete voor een kleine verkeersovertreding is echter nogal iets anders dan het doorijden na een dodelijk ongeluk en vervolgens iemand anders er (ik neem aan tegen betaling) voor op laten draaien.

  Nogmaals, het gaat er niet om wat er exact gebeurd is. Het gaat om de mentaliteit van deze mensen. De jongeren maken zich schuldig aan roekeloos gedrag. De ouders zijn in mijn ogen nog meer schuldig. Wie schuift zijn jonge zoon nou een Ferrari onder zijn kont? Wat voor signaal geef je aan zo’n jongen? Als rijke ouders hun kinderen niet fatsoenlijk opvoeden, dan krijg je dit soort incidenten, waarvan er helaas teveel plaatsvinden in Thailand. Hoe hard zoonlief reed, hoe lang zijn remweg was en of de motorbike onder de auto kwam of erboven is niet zo belangrijk. Het gaat om de mentaliteit. Die roept bij veel mensen, Thai en farang, een reactie op. Vandaar dat ik en vele anderen hopen op een harde straf.

  • cor verhoef zegt op

   @Maarten, gefeliciteerd! Je bent door mij uitgeroepen tot de leverancier van de ENIGE zinnige reactie binnen dit woud van oeverloes geneuzel over keramische remmen, snelheden en of we al dan niet jaloers zijn op filthy rich bastards die inderdaad een Ferrari voor hun verjaardag krijgen met de mededeling ‘have fun son”.
   Voor mensen die hun ogen en oren een beetje open houden is er een zichtbare trend van roekeloosheid en disrespect jegens anderen onder de “do you know who my father is?” spruiten van machtige mensen in Thailand. Die Ferrari knul is slechts een voorbeeld. Het rpobleem is dat het rechtssysteem in Thailand zo door en door vercorrumpeerd is dat die kids WETEN dat ze overal mee weg komen en daardoor geen enkel verantwoordelijkheidsbesef meer kennen.

  • Kees zegt op

   @Maarten – en zo is het en niet anders, in rake realistische bewoording. Zo’n reaktie, daar hebben we tenminste wat aan op het blog!

  • chaliow zegt op

   Beste Maarten,

   Je hebt beslist helemaal gelijk. Maar ik wil er toch aan toevoegen dat dit soort ongelukken schering en inslag zijn in Thailand, misschien wel 10-20 per dag. Dit komt niet in de pers omdat het geen rijkeluis kinderen zijn. Roekeloos rijgedrag is helaas niet voorbehouden aan rijke verwende jongetjes, hoewel die wel vaker de dans ontspringen
   Ik wil toch een lichtpuntje noemen (als dat mag bij dit drama), en ik hoop dat Cor mij niet de oren gaat wassen. De politie trad in dit geval krachtdadig en zonder aanziens des persoon op. En nu maar hopen dat ze doorzetten.

  • teun zegt op

   Maarten,
   Dat was precies mijn bedoeling en idee. Helaas kwam ik met Donald (die de strekking van mijn oorspronkelijke reactie kennelijk niet begreep) niet helemaal goed uit. En ontaardde de discussie tot het niveau van keramische remmen etc.
   Zoals jij precies omschrijft, is ook mijn gevoel: geen normen en waarden en denken dat je met geld overal mee weg komt. Hopelijk houdt de officer in charge zijn rug recht en krijgt deze jingeman op basis van het onderzoek de hem toekomende veroordeling. D.w.z vrijspraak als hem niets te verwijten zou zijn (lijkt mij vreemd aan de henad van huidige info) en een flinke douw als hem wel veel te verwijten is.

   Ik blijf het met belangstelling volgen

 10. Volgens de Nation reed de Ferrari 200 km per uur. Hier nog een video: http://youtu.be/4SFaG7e9sKQ

  • teun zegt op

   Als dit bericht waar is dan wordt het wel duidelijk waarom de agent 200 m is meegesleurd dan wel 200 m door de lucht is gevlogen.
   Als je kijkt naar de straat waar e.e.a. zich heeft afgespeeld hoef je niet gestudeerd te hebben om te kunnen begrijpen, dat rijden met 200 km/uur valt onder volstrekt idioot rijgedrag. En dat geldt voor een ieder of hij/zij nu rijk of arm is.
   Ook als je keramische remmen hebt! Deze erfgenaam heeft heel wat uit te leggen. Wat ik nog niet begrijp, is waarom het resultaat van de alcoholtest (volgens mij) nog (steeds) niet bekend is. Ik denk dat ook daar een probleem zit, want als de test negatief (dus geen alcohol) was dan was dat allang naar buiten gebracht.

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Teun De motoragent is niet 200 meter meegesleurd. Zie Nieuws uit Thailand van 6 september voor nadere details.

    • teun zegt op

     Beste Dick,

     Dat weet ik inmiddels ook al. Kennelijk heeft de jongeman ongeveer 200 m met een brommer half onder/voor z’n auto doorgereden. En als hij – zoals ook wordt gemeld – 200 km/uur reed, is dat ook niet zo vreemd. Ondanks z’n keramische remmen.

     Nu nog even (?) afwachten wat het resultaat is van bloedproef. Duurt wel lang trouwens. Is m.i. geen goed voorteken, maar ook al ben je nuchter dan blijft het merkwaardig om gedurende 200 m met een brommer onder je auto en een aan diggelen liggende voorruit door te rijden.
     Normaal moet het resultaat van een bloedtest toch binnen een paar uur bekend zijn? We zijn inmiddels al ca 4 dagen verder… Dus dat belooft weinig goeds.

     Nogmaals, die erfgenaam (bij toeval) heeft toch wel e.e.a. uit te leggen.

     • Kees zegt op

      Bedoel je de erfgenaam heeft wel wat uit te leggen of de erfgenaam heeft wel wat op tafel te leggen?

      • teun zegt op

       Kees,

       Laten we beginnen met “wat uit te leggen”. En als dat niet lukt (ik zie niet in hoe je jezelf eruit praat) dan moeten er 2 dingen gebeuren:
       1. de familie moet een passende schadevergoeding op tafel leggen en
       2. de bewuste erfgenaam dient een passende douw/straf te krijgen voor roekeloos rijgedrag, daarbij bewust risico nemen van dood door schuld en doorrijden na ongeval.

       Nog even voor alle helderheid: mijn (sarcastisch bedoelde) opmerking over keramische remmen was n.a.v. Donald’s redenering daarover (volstrekt irrelevant natuurlijk) en zijn in bescherming nemen van deze “zielige” rijke erfgenaam.

       Tot slot: het is toch wel vreemd dat de uitslag van bloedonderzoek nog steeds niet bekend is (gemaakt). Normaal gesproken moet dat toch binnen hooguit een paar uur bekend zijn? Zou dit een voorteken zijn? Immers, de advocaat van de erfgenaam heeft gesteld, dat er niet gedronken was. Dan zou je toch verwachten, dat die er belang bij heeft dit zo snel mogelijk te kunnen onderbouwen met de uitslag.

       • Kees zegt op

        Er is reeds bekend dat er drank in het spel was – wat sommigen al vermoedden

        • teun zegt op

         Tsja, dan wordt het dus echt moeilijk voor de erfgenaam om hier uit te komen. Met drank op met 200 km/u door de stad scheuren.
         Als hij geen straf krijgt (dus niet zoiets als huisarrest) dan is de beer in Thailand echt los. Want dan is er een vrijbrief (zeker voor de rijken onder ons) om zich verder niks van anderen en verkeersregels aan te trekken in de toekomst.

         Ik ben dus echt heel benieuwd hoe dit verder gaat verlopen.

  • Kees zegt op

   200 km per uur. Op Sukhumvit. En dan zijn er nog figuren die over de remkracht van keramische remmen gaan lopen wauwelen op dit blog…

 11. math zegt op

  Filmpje over het ongeluk, incl. zijn gang naar het politiebureau

  • Rob V zegt op

   Dat is een link naar een redbull advertentie. 😉 Kan gebeuren, wat is de juiste link?

   • math zegt op

    Huh, weet ik niet Rob. Had het gecopieerd van youtube. Is er zeker iets misgegaan.
    Als je kleinzoon Red Bull betrokken bij ongeluk intypt zal je het zeker zien. Is Nederlands commentaar trouwens.

    • Rob V zegt op

     Oh, dan moet het hetzelfde fimpje zijn dat Khun Peter op 6 september om 08:49 als reactie plaatste.

 12. Maarten zegt op

  Sterk opiniestuk van Voranai in Bangkok Post: http://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/311541/yes-we-do-know-who-your-daddy-is

  • cor verhoef zegt op

   @Maarten,

   Ik las het ook. Zouden opinistukken van dit formaat ook in de Thaise kranten verschijnen? Misschien kan Tino het ons vertellen. De vertaalde columns uit de Thai Rath die je zo nu en dan in de BP aantreft, grossieren in open deuren.

   • tino kuis zegt op

    Beste Cor,
    Thai Rath is een boulevard blad, slechter dan de Telegraaf.
    Ik ben geabonneerd op Matichon, de Thaise kwaliteitskrant, nou ja, in ieder geval geen lijken op de voorpagina. Er staan genoeg opiniestukken in van het niveau van Voronai maar over de onderhavige zaak las ik alleen het volgende:
    Op pagina 2 van de aflevering van 9 september jl staat een column getiteld นิทาน แพะ ofwel het “Verhaal van de geit”. (geit staat hier voor zondebok).
    Drie politieagenten, een uit Amerika, een uit Rusland en een uit een Aziatisch land moeten laten zien wat ze kunnen. Een konijn wordt losgelaten in het bos en die moeten ze binnen een uur oppakken. De Amerikaan gaat aan de gang met helicopters en satellieten en de Rus steekt het bos in brand maar geen van beiden lukt het het konijn binnen een uur op te pakken. Maar de Aziatische politieman komt binnen het uur triomfantelijk terug uit het bos: met een geit! “Dat is een geit en geen konijn” roepen de andere twee agenten. De Aziatische politieman fluistert iets in het oor van de geit en de geit maakt rare bokkesprongen en roept “Ik ben een konijn, een konijn!” Het verhaal eindigt dan met de opmerking dat tot de dag van vandaag niemand weet uit welk land die Aziatische politieagent komt……….Niet zo intellectueel als Voronai maar wel duidelijk en effectief.
    Op pagina 11 van de aflevering van 6 september jl staat een interview met een agent die gaat over deze zaak waarin hij toegeeft gebeld te worden door phu jai en dat hij af wil van dat “patronage” systeem. Loffelijke woorden, nu nog de daden.

 13. Rob V zegt op

  Mooi opinie stukje, ben inderdaad benieuwd of dit soort stukjes ook in de grote Thaise bladen staan. Wat ebtreft het verslappen van de aandacht met het verstrijken van de tijd: wellicht moet mensen als Voranai maar eens gaan lobbyen bij diverse media om updates uit te brengen omtrent de afloop (vervolging) van verdachten (of die nu HiSo zijn of niet, de rechtsstaat moet voor een iedereen gelijk zijn).

 14. Kees zegt op

  Zaterdag ochtend, op de snelweg van Bangkok naar Korat. 6 Audi TT’s houden een race op de openbare weg, met snelheden van tegen de 200 km/uur. We worden links en rechts voorbij geraasd door ze. Ik zie dit soort races regelmatig in Thailand.

  10 minuten later passeren we 1 van de Audi’s op de middenstrook, compleet total loss, net gebeurd. Waarschijnlijk achter in een vrachtwagen gereden. De jonge bestuurder staat beteuterd met een mobieltje aan zijn oor (papa?) bij de vangrail, waar 2 van zijn partners in crime ook geparkeerd staan.

  Ik heb niets tegen mensen die in dure auto’s rijden, ik heb wel iets tegen mensen die ze bewust als moordwapen gebruiken. Het gaf dan ook een zekere voldoening bij mij en naar ik aanneem ook bij andere weggebruikers om dit stukje gerechtigheid te mogen waarnemen. In dit geval werd gelukkig onmiddelijk gestraft door Buddha.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website