In Nederland is er volop aandacht voor de demonstraties in Thailand. Vrijwel alle kranten besteden er aandacht aan. De NOS toonde beelden in het Journaal. Vooral het binnenvallen van overheidsgebouwen in Bangkok wordt genoemd.

Op de Nederlandse TV worden beelden getoond van tienduizenden Thai die het aftreden van premier Yingluck Shinawatra eisen.

NOS-correspondent Michel Maas laat weten dat de afgelopen dagen “de meest chaotische en dramatische sinds 2010” zijn. “Democratie in Thailand gaat niet over verkiezingen. Het gaat erom wie zich het sterkst manifesteert op straat en wie het felst protesteert.”

Volgens de betogers regeert oud-premier Thaksin, die sinds 2008 in ballingschap leeft,  het land op afstand. Om van hem en de regering af te komen, willen ze het land volledig lam leggen.

Premier Yingluck veroordeelt de bezetting van het ministerie van Financiën. Ze waarschuwt dat de actie het vertrouwen in de economie en het toerisme zal ondermijnen. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken is bezet.

Bangkok Post meldt op haar website dat een Duitse freelance journalist door bewakers in zijn gezicht is gestompt toen hij foto’s nam bij het hoofdbureau van de politie. Een protestleider en voormalig Democratisch parlementslid had naar hem gewezen en gezegd: ‘Dat is de buitenlandse roodhemd verslaggever. Jaag hem weg.’ De politie zag kans hem tijdig weg te trekken. Bij de aanval werden zijn bril en camera beschadigd.

Video protesten Bangkok

Bekijk hier een nieuwsfragment van de NOS:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thaise betogers bezetten overheidsgebouwen (video)”

  1. Gerrie Q8 zegt op

    Kan me echt niet voorstellen dat de demonstraties op 27 november gedaan zijn. Er is hier maar 1 datum heilig, en dat is 5 december, de verjaardag van de koning.

  2. Boon zegt op

    4 december keer ik terug uit Thailand. Is er kans dat ze de luchthaven in Bangkok gaan bezetten en wat kan ik doen dan?(Mijn visum loopt tot 4 januari).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website