Raquel Rodr / Shutterstock.com

Vandaag (dinsdag) hebben meerdere groepen taxichauffeurs zich verzameld voor het hoofdkantoor van Pheu Thai om hun onvrede te tonen over de poging van Pheu Thai en Bhumjaithai om een regering te vormen.

Hun voorman, Worapon Kamkhuntod, gaf aan verslaggevers te kennen dat zij willen duidelijk maken dat zij Pheu Thai niet meer zullen ondersteunen vanwege de samenwerking met een partij die eerder in een regering heeft gezeten onder leiding van een leider van een staatsgreep.

Maandag hielden Pheu Thai en Bhumjaithai een gezamenlijke persconferentie waarin werd aangekondigd dat zij de basis zouden zijn voor de nieuwe regering. Bhumjaithai, onder leiding van Anutin Charnvirakul, maakte deel uit van de vertrekkende regering onder leiding van generaal Prayut Chan-o-cha, die verantwoordelijk was voor de recentste staatsgreep in het land.

“We zijn niet hier om bezwaar te maken tegen de vorming van een nieuwe regering door Pheu Thai. We willen alleen duidelijk maken dat we de Pheu Thai-partij niet meer zullen ondersteunen. Vroeger stonden we zij aan zij met de ‘roodhemden’ en Pheu Thai in onze strijd tegen Bhumjaithai. Maar nu slaat Pheu Thai de handen ineen met Bhumjaithai. Dat kunnen we niet accepteren”, aldus Kamkhuntod.

Ze staken ook ‘roodhemden’ en lidmaatschapskaarten van Pheu Thai in brand om hun vertrek uit de Pheu Thai-partij te symboliseren.

De bijeenkomst verliep onder strikte beveiliging, vooral na de recente inval bij het hoofdkantoor van Pheu Thai door de Taluwang politieke beweging.

Bron: Thai Public Broadcasting Service 

6 reacties op “Taxichauffeurs demonstreren tegen Pheu Thai-Bhumjaithai coalitie”

 1. teun zegt op

  Zoals ik al eerder opmerkte is Peuthai bezig zich in haar eigen voet te schieten. En dan ook nog samenwerken met die omhooggevallen bouwvakker Anutin! De man die minister van Volksgezondheid was bij gebrek aan enige kennis van dat vakgebied. Hij ontzag zich niet door officieel te stellen dat Corona werd veroorzaakt door vieze Falang! Die zouden nooit/weinig douchen//!! Racistisch ook nog naast gebrek aan kennis. Tot slot heeft dez Anutin nog steeds niet duidelijk gemaakt waarom hij jaren geleden down-under ca 4 jaar onvrijwillig heeft gebivakeerd.

 2. Soi zegt op

  De rat uitroken en de cobra’ s verpletteren was een slogan tijdens de verkieizingscampne van PT. Wie met die rat en cobra’ s werden bedoeld is volop te ontdekken in de media. Het is allemaal zo doorzichtig dat het een teveel aan moeite wordt er nog woorden aan vuil te maken, laat staan om er over naar huis te schrijven. Ik zei de gek hou er over op.

 3. Chris zegt op

  Thaksin heeft al een strategie bedacht, zegt men. De PT doet de volgende verkiezingen niet meer mee. Thaksin richt een nieuwe partiuj op met een jong imago.
  Toen hij jaren geleden eigenaar van Machester City was wilde hij het eeuwenoude logo van de club veranderen en er een olifant in opnemen vanwege zijn bemoeienis…….

  • Roger_BKK zegt op

   Ja Chris, men zegt zoveel. Niemand heeft een glazen bol. Als jij hier komt verkondigen wat er de komende verkiezingen zal gebeuren, dan heb jij wel een heel speciale gave.

   • Chris de Boer zegt op

    Die gave heb ik niet maar ik luister naar mensen die Thaksin goed kennen en weten dat hij nooit opgeeft. Een van hen is oud red shirt leider Jatuporn die nu in onmin leeft met Thaksin.

  • Mark zegt op

   In het Noord Thaise dorpje waar wij leven circuleren er bij de vele aanhangers van de Red Shirt beweging, dé militante en electorale basis van PT, al twee alternatieve varianten voor PTP.

   De eerste is Prayut-Thaksin-Party. De tweede is Prawit-Thaksin-Party.

   Die mensen hebben veelal hun lijststem op MFP kandidaten uitgebracht en hun lokale stem op de PT-kandidaten. Van dat laatste hebben ze nu al dik spijt.

   Zowat alle jongeren, en dat zijn in deze context zowat alle mensen in het dorp jonger dan 70, verachten ondertussen de PT-leiding voor het verraad dat ze pleegden door MFP te dumpen voor de postjes in Krungthep.

   @ Chris : Dat jong imago zal dan moeten ingevuld worden door de +70ers die hengelen naar een postje in Krungthep 🙂

   Ik weet niet wat er in het Noord-Oosten, Krungthep en vele andere regio’s leeft, maar kan me inbeelden dat dit nogal gelijkaardigs is.

   Op het slecht toneelstuk dat door overwegend bejaarde acteurs in Bangkok momenteel opgevoerd wordt door de meeste mensen meewarig neergekeken … imagebuilding?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website